Beste Eufy camera voor buiten

beste eufy buiten camera

▲ Eufy verpakking © SMARTHOMEWEB

De slimme buiten camera’s van Eufy zijn door vele gebruikers erg positief beoordeeld, wat Eufy in die zin zeker in een goed daglicht zet. Omdat wij benieuwd zijn welke slimme camera objectief de beste optie voor buiten is, vergelijken we de opties die Eufy momenteel in Nederland biedt. In deze blog gaan we in op de belangrijkste verschillen per type en de voordelen van Eufy camera’s in het algemeen.

Welke Eufy buiten camera kun je het beste gebruiken?

Momenteel zijn er een viertal Eufy buiten camera’s verkrijgbaar die je helpen met beveiliging om je huis, namelijk de EufyCam 2, de EufyCam 2 Pro, de EufyCam 2C en de EufyCam 2C Pro. Wat deze camera’s erg aantrekkelijk maakt zijn de herkenning van mensen, mobiele alerts, de ingebouwde speaker en waterdichtheid.

Alhoewel deze camera’s op gebied van deze aanwezige functies erg overeen komen, zijn er toch zeker een aantal belangrijke verschillen op te merken. Deze verschillen hebben voor ons geleid tot de volgende top 3:

Top 3 Eufy buiten camera’s

EufyCam 2C Pro

1. Eufy Camera 2C Pro

In onze ogen is de EufyCam 2C Pro de absolute winnaar van de vier. Deze slimme camera onderscheidt zich positief van de rest doordat hij niet alleen een spotlight-functie heeft, maar ook nog eens een aanzienlijk betere opnameresolutie van 2048 x 1080 (2K) pixels heeft.

EufyCam 2C Pro

2. Eufy Camera 2C

Deze EufyCam 2C is qua uiterlijk vrijwel niet te onderscheiden van de EufyCam 2C Pro, hij ziet er namelijk hetzelfde uit en heeft net als de 2C Pro een ingebouwde spotlight. Het grootste verschil is de (iets) lagere resolutie van 1920 x 1080 pixels.

eufycam2

3. Eufy Camera 2 Pro

Deze slimme camera met hoge beeldresolutie komt door de afwezigheid van een spotlight op de derde plaats. In tegenstelling tot de 2C en de 2C Pro heeft deze EufyCam 2 Pro echter wel een tweemaal langere batterijduur en een anti-diefstal alarm.

eufycam2

Budget Keuze: Eufy Camera 2

De EufyCam 2 lijkt in vele opzichten erg op de EufyCam 2 Pro, alleen is door de iets lagere resolutie in prijs een stukje voordeliger Hecht je veel waarde aan een anti-diefstalfunctie en minder aan licht en resolutie, dan is dit de perfecte keuze van de vier.

Wat zijn de verschillen?

De grootste onderlinge verschillen tussen de camera’s van Eufy zijn de opnameresolutie, de al dan niet ingebouwde spotlight, de batterijduur, de lenshoek en de anti-diefstal functie. In de tabel hieronder is duidelijk te zien welke functies er per model aanwezig zijn:

EUFYCAM 2EUFYCAM 2 PROEUFYCAM 2CEUFYCAM 2C PRO
BEELDKWALITEIT1080 x 19201080 x 20481080 x 19201080 x 2048
SPOTLIGHTNeeNeeJaJa
BATTERIJDUUR1 jaar1 jaar6 maanden6 maanden
LENSHOEK140 graden140 graden135 graden135 graden
ANTI-DIEFSTALJaJaNeeNee
REVIEWSCORE4,54,54,64,5

De Eufy Homebase als basis

Wil je één of meerdere Eufy camera’s in- en om je huis, dan kan dit met gebruik van een Eufy Homebase – het basisstation voor alle Eufy camera’s. Deze Homebase is de essentiële schakel tussen de camera’s en je router, die er voor zorgt dat het beeld veilig naar het internet gestuurd wordt. Goed is om te weten dat er een zeer groot bereik van 90 meter is, waardoor je jouw camera’s vrijwel overal op kunt hangen.

eufycam2

Twee EufyCam 2C Pro camera’s + HomeBase set

Bij aanschaf van Eufy binnen- en/of buitencamera’s is het altijd raadzaam om een van de beschikbare sets aan te schaffen, gezien dat in de meeste gevallen een stuk goedkoper is. Een mooi voorbeeld is deze set van twee 2C Pro camera’s en de HomeBase.

Ook interessant: Eufy camera’s voor binnen

De Eufy modellen hierboven zijn zeer geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, maar naast deze opties zijn er ook modellen die specifiek voor binnen ontworpen zijn. Een mooi voorbeeld is de 2K Pan & Tilt, een binnencamera die kan kantelen, draaien én zoomen. Deze is op afstand handmatig te bedienen, maar kan ook automatisch mensen én dieren volgen.

Eufy camera’s koppelen met Google Home

Na installatie van Homebase en camera(‘s) van Eufy, kun je deze aan de hand van een aantal eenvoudige stappen aan Google Home koppelen. Hierdoor kun je de camera ook met gebruik van Google Assistant bedienen en bijvoorbeeld met spraakopdrachten het beeld naar je Chromecast streamen. Het koppelen van je Eufy camera aan Google Home kan middels de volgende stappen:

  1. Druk op het ‘+’ icoon linksboven in je Home-app
  2. Ga naar ‘Apparaat instellen’ en druk op ‘Werkt met Google’
  3. Zoek naar ‘Eufy Security’
  4. Log in met je Eufy-account en volg de stappen
  5. Ga terug naar startscherm van de Home-app
  6. Druk op de verschenen camera en link deze aan een ruimte in je huis

Toch liever een Eufy Video Deurbel?

Wanneer je enkel bij je voordeur een camera wilt, zijn de video deurbellen van Eufy een mooi alternatief! Er zijn verschillende modellen beschikbaar, net zoals bij de camera’s hierboven, ieder hun eigen voordelen hebben. Zo is zijn er modellen met één, maar ook met twee camera’s, waarbij echt alles zonder dode hoeken in beeld is. Wij raden vooral de draadloze Eufy video deurbel i.c.m. de Chime aan, maar zie vooral ook de andere beschikbare opties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
koppelen bol.com aan kobo

Kobo inloggen met Bol.com

▲ Ring Spotlight Cam © Ring Op Smarthomeweb.nl schrijven we dagelijks berichten over slimme producten, denk aan slimme deurbellen,…
Lees meer