Engie Boxx met Google Assistant wordt getest onder gebruikers

Redactie Laatste update: 27-10-2020

Engie voert een test uit onder haar gebruikers voor de ondersteuning van Google Assistant op Engie Boxx, een slimme thermostaat. Voordat de ondersteuning van de spraakassistent van Google doorgevoerd wordt onder de motorkap, wil Engie er zeker van zijn dat het goed werkt.

engie boxx google assistant

Beeld ter illustratie © Engie.com/ Press

Binnenkort kunnen gebruikers van de Engie Boxx – de Belgische variant van slimme thermostaat TOON – het klimaat in huis met spraak bedienen. Engie gaat namelijk een test uitvoeren onder haar gebruikers voor de ondersteuning van Google Assistent.

Engie: “Doe mee aan onze test boxx & Google Assistant”

In een e-mail die wij op de redactie voor ogen kregen is te zien dat Engie haar gebruikers oproept om mee te testen. “Velen van jullie vroegen ernaar dus hier komt het goede nieuws: binnenkort kan je de thermostaatfuncties van je boxx met spraak bedienen dankzij Google Assistant“, aldus de energieleverancier in een e-mailbericht aan haar gebruikers.

Velen van jullie vroegen ernaar dus hier komt het goede nieuws: binnenkort kan je de thermostaatfuncties van je boxx met spraak bedienen dankzij Google Assistant
– Engie

Engie wil er naar eigen zeggen zeker van zijn dat ze de beste dienstverlening kunnen bieden.

Nodig: het liefst een Google Nest of Google Home smart speaker

Het is natuurlijk wel een vereiste dat gebruikers die mee willen testen, in het bezit zijn van een apparaat waar Google Assistant bediening mogelijk mee is. Engie zou het liefst willen testen met gebruikers die smart speaker of smart display met Google Assistant ondersteuning hebben, maar via een Android of iOS smartphone zou het testen ook kunnen.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Slimme thermostaat met spraak bedienen niet nieuw

Engie heeft met spraakbediening op een slimme thermostaat zeker geen primeur in handen. Zo is de Nest Learning Thermostat van Google vanzelfsprekend al voorzien van haar voice assistant. Ook was het via het Nederlandse broertje van Boxx reeds mogelijk om een Google Home koppeling te maken: via smart home software Olisto werd Toon koppelen aan Google Home eerder werkelijkheid.

Google Assistant

Google Assistant is de spraakassistent van Google Nest (voorheen Google Home). Diverse slimme apparaten ondersteunen steeds vaker deze voice assistant, waardoor ze bediend kunnen worden met spraakopdrachten. Enkele voorbeelden van Google Home commands bij toepassing met slimme thermostaat boxx van Engie:

  • Hey Google, praat met Engie, verhoog de temperatuur met 4 graden
  • Hey Google, praat met Engie, verlaag de temperatuur met 2 graden
  • Hey Google, praat met Engie, zet de temperatuur op 19 graden

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *