EGLO connect.z review

EGLO CONNECT.Z lampen zijn de slimme lampen van EGLO. We hebben deze lampen getest, lees hier onze review!
EGLO CONNECT.Z review

EGLO connect.z is een lijn met slimme lampen van het merk EGLO. Deze verlichting biedt geavanceerde functies, waarmee je de lampen eenvoudig kunt bedienen via een app of spraakbediening. Wij hebben deze lampen grondig getest en deze bevindingen delen we graag met je. Hieronder kun je lezen hoe de lampen werken en hoe je kunt beginnen met het installeren en gebruiken van deze slimme verlichting.

eglo connect lamp

EGLO filament lampen

EGLO lampen werken erg goed en zijn onder andere te koppelen met Google Home. Ook een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een alternatief voor Philips Hue lampen (stuk goedkoper).

Hoe werken de lampen van EGLO

De slimme lampen van EGLO connect.z kunnen worden bediend via Zigbee of Bluetooth. Dit betekent dat je de lampen direct kunt bedienen met je smartphone via een Bluetooth verbinding, zonder een bridge of andere accessoires te hoeven gebruiken. Hiervoor kun je gebruik maken van de gratis EGLO app (AwoX HomeControl).

Na het installeren van de app, kun je een account aanmaken. Vervolgens plaats je de lamp in een armatuur en zet je de lamp aan. In de app kun je nieuwe lampen toevoegen, dit duurt slechts enkele seconden. Je kunt ook een foto maken van de toegevoegde lamp, zodat je later makkelijker terug kunt vinden.

In de app kun je dan de lampen bedienen. Je kunt de lampen aan- of uitzetten, dimmen of de kleurtemperatuur van de lamp aanpassen. Ook kun je de lampen automatiseren met timers of laten reageren op de stand van de zon. Zo kun je de verlichting perfect afstemmen op je levensstijl en sfeer in huis.

hoe werkt eglo connect z verlichting

Of via Zigbee met andere systemen

Wil je nog meer uit de slimme lampen van EGLO halen, dan kun je deze ook gebruiken in combinatie met andere systemen, zoals Google Home, Amazon Alexa en het Philips Hue systeem. Hierdoor kun je de lampen bedienen met spraakbediening. Het bedienen van de lampen met spraak kan erg handig zijn, bijvoorbeeld wanneer je je handen vol hebt of gewoon op lekker op de bank zit. Door gewoon: “He Google, zet de lampen aan” of “He Google, zet de lampen in chill mode”, zullen automatisch de lampen in de juiste setting gezet worden.

Daarnaast kun je de lampen ook integreren in een smart home systeem en koppelen met andere slimme producten. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de verlichting in de gang automatisch aanzetten wanneer je het slimme slot ontgrendelt.

Direct koppelen met Google Home

De lampen zijn dus direct te koppelen aan Google Home, hiervoor hoef je dus niet de app van EGLO te downloaden. Via de Google Home app kun je de lampen namelijk direct koppelen. Dit doe je als volgt:

 1. Open de Google Home app.
 2. Zorg dat de lamp in een armatuur zit en brand.
 3. Klik rechtsboven op het plusje en klik op apparaat instellen.
 4. Vervolgens klik je op “Nieuwe apparaten” en geef je aan, aan welk huis de lamp toevoegt wordt.
 5. Google gaat vervolgens op zoek naar de lamp, volg de stappen in de app en automatisch komt de lamp in de Google Home app.
eglo koppelen aan google home

Wat heb je nodig en hoe start je

Als je wilt starten met EGLO connect.z lampen, hoef je geen bridge of extra accessoires te kopen. Je hebt alleen een EGLO connect.z lamp en een werkende armatuur nodig.

Om de lampen te bedienen, heb je de AwoX HomeControl app nodig. Hiermee kun je de lampen bedienen, programmeren en instellen. Je kunt kamers en ruimtes aanmaken en de lampen hieraan koppelen, waardoor je lampen per groep kunt bedienen. Hierdoor hoef je de lampen niet individueel te bedienen. Ook kun je alle lampen met één knop uitzetten. Verder bieden de lampen de volgende functies:

Functies van de slimme lampen van EGLO:

 • Groepen/zones aanmaken: in de app kun je heel eenvoudig zones en groepen aanmaken. Je kunt de lampen dus geheel per zone of kamer bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere lampen toevoegen aan de “zitkamer” en deze lampen allemaal tegelijk in de juiste setting zetten.
 • Timers: ook kun je lampen via timers aan of uit laten gaan. In de app kun je de lampen heel eenvoudig programmeren, zo kun je met een zonsopkomst simulator de lampen perfect afstellen. Begint het donker te worden dan gaan de lampen automatisch aan en gaan ze feller branden naarmate het donkerder wordt.
 • Discofunctie: met deze functie reageren de lampen op geluid en passen de lampen automatische het kleur en felheid aan op het muziek dat je afspeelt.
 • Beveiligingssensor: ook kun je de lampen laten reageren op beweging. Hiervoor kun je gebruik maken van de slimme connect.z sensor. Bij beweging kun je lampen dan aan- of uitzetten.
 • Aanwezigheidssimulatie: bescherm je huis op een handige manier met de aanwezigheidssimulatie. Door de verlichting aan en uit te schakelen volgens variabele tijdsintervallen, kan het systeem jouw aanwezigheid simuleren in huis en zo ongewenste gasten afschrikken als jij er niet bent.
 • Bedieningsmogelijkheden: met een afstandsbediening (Zigbee-afstandsbediening), via een smartphone of tablet, met spraakbediening via Google of gewoon via je huidige lichtschakelaars.
functies eglo slimme verlichting

Onze ervaring met EGLO connect.z

De lampen van EGLO connect.z zijn gemakkelijk te gebruiken, de app is overzichtelijk en het is eenvoudig om de lampen te programmeren. Er zijn ook veel extra handige functies beschikbaar in de app, waarmee je de lampen in specifieke settings kunt zetten. Denk aan de Discofunctie, waarmee de lampen reageren op muziek.

Het is ook prettig dat de lampen eenvoudig te koppelen zijn met het Philips Hue systeem of gewoon direct aan Google Home. Dit is ideaal als je al Hue lampen hebt en je slimme verlichting uit wilt breiden. Daarbij zijn de lampen van EGLO veel goedkoper dan de lampen van Philips Hue.

Conclusie: EGLO connect.z review

EGLO connect.z lampen zijn een goed alternatief voor Philips Hue, aangezien deze lampen aanzienlijk goedkoper zijn dan vergelijkbare producten van andere merken zoals Philips Hue. Dus als je op zoek bent naar slimme verlichting zonder teveel te betalen, is EGLO connect.z een geweldige optie.

Ook is het interessant dat de lampen werken met Zigbee en bluetooth. Hierdoor kun je de lampen op verschillende manieren gebruiken, denk aan het eigen systeem, Philips Hue of Google Home. De lampen zijn ook direct te koppelen aan Google Home, zonder een tussenkomst van een app of accessoire.

eglo connect lamp

EGLO filament lampen

Er zijn allerlei verschillende EGLO lampen te koop, bekijk hier bijvoorbeeld een filament lamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts