Eerste smart speaker Bang & Olufsen

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Ook het bedrijf B&O (Bang & Olufsen) heeft nu een slimme speaker in haar assortiment. Het gaat om de Beosound Balance en deze smart speaker werkt met Google Assistant.

smart speaker bang & olufsen

Nieuwe smart speaker van Bang & Olufsen © Bang & Olufsen

De nieuwe speaker van B&O is een hele mooie speaker waar ook zeker een Bang & Olufsen prijskaartje aanhangt (€ 2000,-), maar als we de kwaliteit van B&O kunnen verwachten is de sound wederom prachtig. Hieronder hebben we de meeste informatie beschreven over deze slimme speaker van B&O.

Wat is dit voor smart speaker van B&O?

Opvallend is direct dat de speaker bestaat uit twee componenten, zo lijkt het wel alsof de speaker op een standaard staat en je hem eraf kunt pakken, dit is niet zo het is één geheel en de speaker is ook niet draadloos te gebruiken. De speaker is ontworpen in samenwerking met Benjamin Huber, bekend van Layer Design een design studio uit Londen. Deze ontwerper is niet alleen gespecialiseerd in design, maar ook in het creëren van een unieke gebruikersinterface, wat ook terug te zien is in de speaker.

De speaker is te verkrijgen in twee verschillende kleuren: Black Oak is de donkere variant en Natural Oak is de lichte variant. De body van de speaker is ook gemaakt van eikenhout en het minimalistische design van het Zweedse bedrijf zie je terug in de speaker. Zie de afbeelding hoe speaker eruit ziet in de twee verschillende kleuren.

Wat maakt deze van de slimme speaker uniek?

Omdat het hier gaat om een slimme speaker is de speaker natuurlijk te bedienen met spraak. Het is een nieuwe Google Assistant speaker die we aan het rijtje toe kunnen voegen. Naast spraak kun je de speaker natuurlijk ook gewoon bedienen met je smartphone en zitten er boven op speaker diverse knoppen om geluid te bedienen en de spraak assistent te activeren.

Ook een leuke feature zijn de naderingssensoren, deze sensoren weten wanneer je de speaker nadert en zullen alleen de bedieningselement belichten wanneer dit nodig is. Wanneer je weer wegloopt gaan deze lichtjes uit en staan de lampjes ook niet onnodig aan. Wat ook nog uniek is aan de speaker zijn de vier knoppen waarmee je favoriete pre sets kunt activeren. Boven op de speaker zijn namelijk vier knoppen te vinden die je zelf kunt instellen. Zet bijvoorbeeld op een knop je favoriete Google-pre set.

Geluid van de Bang & Olufsen Beosound Balance

De speaker van is van aardig formaat (H: 38 x D: 20 cm). Toch is de speaker makkelijk in je huiskamer te plaatsen. Na eigen zeggen is de speaker zelfs speciaal ontworpen voor op een plank, bijzettafeltje of tegen een muur:

“Speciaal ontworpen om tegen een muur, op een plank of op een bijzettafel te worden geplaatst voor uitstekende geluidsprestaties”.

Door de verschillende componenten van de speaker ontstaan er gecontroleerde geluidsbundels die zorgen voor een heldere en akoestische ervaring, zowel aan de voorzijde als achterzijde.

Andere leuke features van deze slimme speaker:

  • Geschikt voor een ruimte tot 60m²
  • Speaker drivers: 2 subwoofers, 5 full range drivers en een tweeter
  • Actieve kamer compensatie functie
  • Automatische calibratie
  • Maximaal geluid: 104 dB
  • Je kunt meerdere speakers Beosound Balance speakers met elkaar koppelen

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *