Een slim kersthuis maak je zo

Rob Tigchelaar Laatste update: 11-12-2020

Het is bijna zover: Kerst! Wordt Kerst dit jaar bij jou thuis gevierd? Dan is het leuk om je kersthuis net eventjes wat slimmer te maken. Er zijn tal van manieren om ook je huis tijdens Kerst net wat comfortabeler te maken, zodat je tijd hebt voor goede gesprekken en veel gezelligheid.

slim kersthuis

Fijne kerst! © Pixabay

In deze blog zet ik drie handige tips op een rij voor een slim kersthuis. Voor als je thuis blijft, maar ook wanneer jij van plan bent om straks bij iemand anders te genieten van gezelligheid.

Zet je Google Home in de keuken

Met een Google Home kun je alle kanten op. Zo kun je hem inzetten als rekenmachine op je bureau, maar ook als keukenhulp tijdens het maken van de heerlijkste kerstgerechten. Mijn tip: verplaats je Google Home even tijdelijk naar de keuken en gebruik hem voor onder andere de volgende zaken:

  • Vragen naar recepten
  • Omrekenen van eenheden
  • Timer en wekker
  • Vraag naar hoeveelheid calorieën
  • Check specifieke ingrediënten of kooktijden

Sluit slimme stekker aan op je kerstverlichting

Eerder schreef ik al een handleiding voor slimme kerstverlichting. Het is slim om een slimme stekker te gebruiken als tussen contact met je normale stopcontact. Op die manier hoef je bijvoorbeeld niet onder de kerstboom te kruipen om de lampen aan te zetten. Daarbij kun je ook het volgende met een slimme stekker:

  • Op afstand de kerstverlichting uitzetten
  • Inzicht in het verbruik van stroom
  • Koppelen met bijvoorbeeld slimme lampen

Een slimme stekker vind je al vanaf € 20,-. Hoewel ik hem nu benoem als kersthuis-tip, is het sowieso een hele goede toevoeging voor je smart home in 2019.

Stel automatische verlichting in

Ga jij dit jaar weg tijdens Kerst? Dan is het slim om te zorgen voor automatische verlichting. Helaas zijn de kerstdagen populaire dagen voor inbrekers, gezien er veel mensen van huis zijn. Tijd om de inbrekers voor de gek te houden!

Je kunt hiervoor je verlichting instellen middels een tijdsklok/timer. Wat echter nog slimmer is, is door gebruik te maken van de automatische routines met Philips Hue. Je hebt hiervoor een ‘willekeurige’ routine, die niet altijd op hetzelfde moment de lichten ’s avonds aanzet. Benieuwd naar hoe je dit doet? Check dan het artikel over Philips Hue instellen voor vakantie.

Smart Christmas and Savvy New Year!

We wensen jullie allemaal een gezellig en vooral slim kerstfeest! We zien jullie graag na de kerstdagen terug op Smarthomeweb.nl! Check bijvoorbeeld handleidingen voor slimme artikelen die je straks misschien wel onder de boom vindt…

Bram & Rob

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

Meer smart home artikelen

Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
beste eufy buiten camera
nanoleaf sonic editie
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.