Een betere smart home ervaring met LG ThinQ

lg-thinq-smart-home

▲ Wasmachine © Pixabay

LG is langzamerhand steeds meer ThinQ producten aan het uitbrengen. LG ThinQ producten zijn centraal te bedienen via de app, die op AI gebaseerd is. Deze app is verbeterd, waardoor het bedienen van de apparaten nu nog makkelijker is. Alhoewel nog lang niet alles in Nederland verkrijgbaar is, komen de producten steeds dichterbij.

Een recente update van de ThinQ app zorgt ervoor dat je de verschillende ThinQ apparaten eenvoudiger kunt managen, bijvoorbeeld via commands voor Google Assistant. Verder zorgt app voor persoonlijk advies en herkent deze problemen al voordat ze plaatsvinden, zoals een defect aan je wasmachine. Ook is het nu mogelijk om een koppeling met een Amazon account te maken, wat mogelijk maakt dat producten (zoals wasmiddel) automatisch besteld kunnen worden wanneer ze opraken.

De voordelen van LG ThinQ

LG is hard bezig om een totaalpakket van ThinQ producten te maken waar je een compleet smart home mee vormt. Ieder slim apparaat heeft natuurlijk zo zijn eigen voordelen, maar ook het ThinQ systeem zelf heeft zijn pluspunten:

Eenvoudige bediening

Met de ThinQ app kun je je verschillende apparaten eenvoudig inzien en op afstand bedienen. Daarnaast kun je ook met de spraakassistent vele commando’s geven waarmee je de handige functies van je apparaten in kunt schakelen. Het grote voordeel is dat alle apparaten met ThinQ in verbinding staan en zodoende centraal te bedienen zijn.

Persoonlijke ondersteuning

De app, gebaseerd op AI, geeft persoonlijke ondersteuning voor de verschillende apparaten van LG. De zogenaamde Proactive Customer Care kan potentiële problemen herkennen vóórdat ze plaatsvinden, waardoor er tijdig reparateurs ingeschakeld kunnen worden voor bijvoorbeeld je wasmachine of vaatwasser. Deze ondersteuning houdt de performance van de apparaten hoog en zorgt voor een langere levensduur.

Veiligheid

Bij smart home apparaten worden er steeds meer gegevens opgeslagen om je leven makkelijker te maken. Het is fijn om te weten dat de ThinQ apparaten strikte end-to-end beveiligingsprotocollen hebben die je gegevens beschermen. Daarnaast worden er bij LG überhaupt geen klantprofielgegevens verzameld of opgeslagen, je privacy wordt zo gewaarborgd. Naast dat de apparaten bij release dus erg veilig zijn, heeft LG ook een heel team dat actief bezig is om de beveiliging continu te verbeteren. Zo blijven de apparaten in de toekomst ook veilig om te gebruiken.

Dit zijn de LG ThinQ smart home producten

Op dit moment zijn er al een aantal ThinQ producten op de markt, maar ook zijn er vele aangekondigd. Samen vormen zij een zeer compleet aanbod van slimme apparatuur. Dit zijn alle producten op een rijtje:

 • TV AI: Smart TV met verschillende handige apps
 • InstaView: Slimme koelkast waarvan je de inhoud op afstand kunt checken
 • TwinWash: Wasmachine die je adviseert over wascycli
 • Dryer: Droger die zelf een gepaste cyclus per inhoud kiest
 • SpeedOven: Oven die je op afstand kunt checken en instellen
 • Dishwasher: Vaatwasser die zich aanpast op wat je gekookt hebt
 • CordZero R9: Robotstofzuiger die precies weet waar en wanneer hij moet schoonmaken
 • XBOOM AI Speaker: Smart speaker met Google Assistant
 • XBOOM AI Display: Smart display met verschillende apps en koppelingen
 • CLOi Home: Robot die je thuis d.m.v. AI persoonlijk kan helpen
 • Air Conditioner: Airco die je geheel naar voorkeur in kunt stellen
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts