Home » Smart home reviews » Dyson Pure Cool Desk 2018 review

Dyson Pure Cool Desk 2018 review

dyson pure cool desk 2018 review

Dyson Pure Cool Desk © Bol.com
Bram Tigchelaar · 27 november 2018

Als er iets belangrijk is op het gebied van een gezonde leefomgeving, is het wel de kwaliteit van de lucht in huis. Hoewel men veel tijd in huis doorbrengt, is er vaak weinig aandacht aan de luchtkwaliteit. In veel gevallen gaat men op zoek naar een luchtreiniger voor de babykamer, terwijl het juist aan te raden is om ook voor andere kamers zo’n reiniger aan te schaffen. Er zijn steeds vaker slimme luchtreiniger modellen, die voorzien zijn van slimme functies. Zo ook de Dyson Pure Cool Desk 2018 die wij onlangs uitgebreid getest hebben. We zijn zeker te spreken over deze luchtreiniger: bekijk in deze Dyson Pure Cool Desk 2018 review onze ervaringen!

dyson pure cool desk 2018 review

Dyson Pure slimme luchtreiniger

Momenteel een zeer goede keuze voor een goede slimme luchtreiniger. Deze luchtreiniger heeft veel handige functies en heeft een

Functies van de Dyson Pure Cool Desk 2018

Er zijn ongelooflijk veel slimme luchtreinigers op de markt van diverse merken. Van deze merken is Dyson een grote speler op het gebied van het reinigen van de lucht: met meerdere modellen bieden ze breed skala aan luchtreinigers, waaronder dit tafelmodel. Om je een beeld te geven waartoe deze Pure Cool Desk 2018 allemaal in staat is, hebben we de belangrijkste functies genoteerd.

De 6 meest interessante functies van deze slimme luchtreiniger:

 1. Detectie stofdeeltjes en gassen: deze luchtreiniger van Dyson detecteert stofdeeltjes en gassen in de lucht die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.
 2. Real-time meldingen: met behulp van real time meldingen weet je altijd hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in jouw huis. Merkt de Pure Cool Desk  2018 iets op: dan wordt je hierover direct geïnformeerd.
 3. Meting van luchtkwaliteit: met behulp van verschillende sensoren is deze slimme luchtreiniger in staat om heel nauwkeurig de luchtkwaliteit te kunnen meten.
 4. Meekijken op ingebouwd LCD scherm: op de Dyson Pure Cool Desk vind je een ingebouwd LCD scherm, waarmee je live mee kunt kijken met de actuele kwaliteit van de lucht.
 5. Voorzien van Air Multiplier™ technologie: deze technologie zorgt ervoor dat er constant gereinigd wordt en de kamer voorzien wordt van gezuiverde lucht.
 6. Kan ook dienen als ventilator: naast het reinigen van de lucht is deze Dyson ook in staat om te dienen als ventilator op warmere dagen.

Pluspunten van de Dyson Pure Cool Desk

Bij het testen van de luchtreiniger zijn ons een aantal voordelen opgevallen. Deze pluspunten waren in veel gevallen uniek voor een luchtreiniger, waardoor we ze hieronder voor je op een rij zetten.

 • Je wordt gelijk op de hoogte gebracht van slechte kwaliteit: dit vinden wij echt super handig. In tegenstelling tot andere modellen waar je even moet checken of het nodig is voor een reiniging, houdt de Dyson Pure Cool Desk je op de hoogte bij slechte situaties.
 • Reiniger en ventilator tegelijk: dit zijn wij niet vaak tegengekomen bij andere luchtreinigers! Met dit voordeel hoef je niet een aparte ventilator aan te schaffen en/of neer te zetten op warme dagen, maar kun je de Pure Cool Desk 2018 daarvoor gewoon gebruiken.
 • Bedien de luchtreiniger op afstand met je smartphone: je hebt bij het kopen van deze luchtreiniger toegang tot een app, waarna je hem op afstand kunt bedienen! Handig als je op je werk merkt dat de luchtkwaliteit verslechtert!
 • Eenvoudig in gebruik: we hebben wel eens een luchtreiniger getest die ontzettend diep in ging op analyses en te nemen acties. Erg interessant, maar voor de reguliere consument een wir-war aan informatie. Bij dit model valt ons op hoe makkelijk deze in gebruik is. Je kunt hem aansluiten en vervolgens gelijk genieten van automatische reiniging. Zoals het hoort in onze ogen!
 • Opvallend laag geluid: de luchtreiniger is constant bezig met het zorgen voor een betere luchtkwaliteit. Je wilt dan niet constant in de herrie zitten van zo’n apparaat. Het valt op dat deze erg stil is in vergelijking met andere soorten. We hebben maximaal 42 dB gemeten als geluidsniveau, waarbij we wel voor een hogere stand hebben getest. Tot stand 6 is het geluid relatief zacht, daarna wordt het wat harder.

Minpunten van de Pure Cool Desk 2018 van Dyson

Hoewel we aardig wat voordelen en pluspunten hebben genoteerd, zijn we ook wat kleine minpuntjes tegengekomen die we graag anders hadden willen zien. Laten we ze kort bespreken.

 • Geen aluminium: we hadden verwacht dat deze Dyson luchtreiniger voorzien zou zijn van enkele aluminium onderdelen (waaronder het grijze rooster aan de onderzijde van de Pure Cool Desk). Hoewel dit niet heel storend is, geeft wel een ietwat vertekenend beeld.
 • Groter dan verwacht: op afbeeldingen en foto’s hadden we de luchtreiniger al voorbij zien komen. Bij het uitpakken bleek pas echt hoe groot deze reiniger is. Echter is dit makkelijk te weerleggen: hij ziet er super strak vormgegeven uit en met een mooi plekje zal hij niet misstaan in bijvoorbeeld de woonkamer.
 • Als ventilator minder geschikt: oke, het is een luchtreiniger, maar er staat bij vermeld dat hij ook dienen als ventilator. Hoewel dit zeker een voordeel is, is de kwaliteit van de ventilator een stukje minder dan een échte ventilator. Wil je de frisse windstroom voelen, dien je echt dichtbij het apparaat te gaan zitten.
 • Hoge prijs: de prijs van deze luchtreiniger van Dyson is aan de hoge kant (+- € 537,-), wat relatief gezien een stuk hoger is dan concurrerende modellen. Echter is hier wel sprake van een luchtreiniger die zeer nauwkeurig meet en de luchtkwaliteit aanzienlijk bevorderd.

Specificaties van de Dyson Pure Cool Desk 2018

Bekijk in onderstaande tabel de specificaties van deze Dyson luchtreiniger die we op een rij hebben gezet.

Dyson Pure Cool Desk 2018Testresultaten
Aantal standen/snelheden10
Geluidniveau42 dB
Gewicht van de luchtreiniger4.7 kilogram
BedieningVia smartphone (app) en afstandbediening
Indicatie prijs€ 537,-

Conclusie Dyson Pure Cool Desk 2018 review

Wij zijn heel goed te spreken over de kwaliteit van deze luchtreiniger. Hij doet waar hij voor gemaakt is! Daarbij zijn de real-time meldingen ontzettend handig en ook het feit dat hij zelf aan de slag gaat met reinigen. Hou er rekening mee dat de luchtreiniger is groter is dan deze oogt! Als je de luchtkwaliteit in huis voorop stelt, is deze Dyson luchtreiniger een hele goede keuze! We geven hem 4 sterren vanwege het ietwat hogere prijskaartje.