Dyson lanceert luchtreinigers met formaldehydesensors

Laatste update: 01-06-2021

Dyson lanceert een nieuwe generatie luchtreinigers met geavanceerde formaldehydesensors. Ze moeten ultrakleine stofdeeltjes opvangen.

Dyson Purifier Cool Formaldehyde

Dyson Purifier Cool Formaldehyde © Dyson

Dyson lanceert een nieuwe generatie luchtreinigers met geavanceerde formaldehydesensors. Die zijn speciaal ontwikkeld om ultrakleine stofdeeltjes, evenals potentieel gevaarlijke vluchtige organische stoffen (VOS), zoals formaldehyde opvangen.
Dyson Purifier Cool Formaldehyde

Formaldehyde is een kleurloos verontreinigd gas, wat onder andere door meubels, verf, behang, multiplex en huishoudelijke schoonmaakproducten wordt uitgestoten. Omdat het vijfhonderd keer kleiner is dan deeltjes van 0.1 micrometer, is het erg lastig om deze vluchtige stof op te vangen, terwijl je er voortdurend aan blootgesteld kan worden.

Formaldehydesensoren op gelbasis kunnen geleidelijk verslechteren en na verloop van tijd uitdrogen. Met behulp van een elektrochemische cel droogt de Dyson-formaldehydesensor niet uit. Dysons intelligente algoritme controleert de gegevens elke seconde en detecteert selectief om verwarring met andere VOS te voorkomen. Het Selective Catalytic Oxidization (SCO)-filter van Dyson vernietigt formaldehyde continue op moleculair niveau. Het katalytische filter heeft een unieke coating, met dezelfde structuur als het Cryptomelane-mineraal. Hiermee wordt formaldehyde opgevangen en vernietigt, waarna het wordt afgebroken tot kleine hoeveelheden water en CO2 zonder het ooit te hoeven vervangen. 

De volledig gesealde machine met HEPA 13-standaardfiltratie zorgt ervoor dat er geen lucht langs het filter kan ontsnappen. De sleuf waaruit de lucht de machine verlaat is vergroot, waardoor de nieuwste luchtreinigers van Dyson het H1N1-virus en 99.95% van de deeltjes zo klein als 0.1 micrometer, zoals ultrafijn stof en allergenen, kan opvangen. Verbeteringen in de luchtstroom hebben de Dyson Purifier Cool Formaldehyde bovendien twintig procent stiller gemaakt, zonder dat dit impact heeft op de prestaties.

Met behulp van Dyson’s Air Multiplier-technologie kan de machine gezuiverde lucht naar elke hoek van de kamer projecteren. Met de automatische modus kan de machine de luchtkwaliteit behouden, terwijl de machine volledig kan worden bediend met de Dyson Link-app en kan worden geactiveerd met spraakbesturing.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Dyson Purifier Cool Formaldehyde heeft een adviesprijs van 649 euro.
Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.