Home » Smart home reviews » Douxe© smart wifi stopcontact review

Douxe© smart wifi stopcontact review

douxe smart wifi stopcontact

De Smart plug van Douxe© Bol.com
Bram Tigchelaar · 20 november 2018

Een slimme stekker (ook wel smart stopcontact) heeft veel voordelen: zo kun je bekijken hoeveel stroom een apparaat precies gebruikt en kun je op afstand apparaten aan- of uitzetten. Zo ook met de Douxe© Smart Wifi Stopcontact! Benieuwd naar waar deze stopcontact allemaal toe in staat is? Lees dan snel onze Douxe© Smart Wifi Stopcontact review!

Functies van het Douxe© smart wifi stopcontact

Met een slim stopcontact haal je veel meer in huis dan enkel stroomtoevoer. Je kunt hiermee namelijk veel meer, waaronder het aan en uitzetten van apparaten op afstand en apparaten bedienen via bijvoorbeeld een Google Home Mini!

De 4 meest slimme functies van dit stopcontact:

 1. Te koppelen met je smartphone: bij het smart wifi stopcontact krijg je gratis toegang tot een applicatie voor iOS of Android. Hiermee kun je het stopcontact eenvoudig koppelen met je smartphone of tablet, waarna je hem hiermee kunt bedienen.
 2. Bedienen via Google Assistent: wanneer jij ook gebruik maakt van Google Assistent wordt het helemaal interessant. Het Douxe© stopcontact kun je namelijk bedienen via Google Assistent!
 3. Schakel energietoevoer aan of uit per stopcontact: je hebt de mogelijkheid om stopcontacten aan of uit te zetten en hiermee dus apparaten te kunnen bedienen.
 4. Maak gebruik van de timer-functie: het slimme stopcontact biedt ook de mogelijkheid om een timer in te stellen. Zo kun je standaard om 7.00 uur de apparaten aan zetten en om 9.00 uur weer uitzetten als je toch op je werk bent!

Zoals je ziet aardig wat handige functies!

Pluspunten van deze smart wifi stopcontact

De grootste pluspunten van dit stopcontact kunnen we makkelijk opnoemen met bovenstaande functies! Wat dacht je van het besparen van energie of op zeer eenvoudige wijze een groep apparaten bedienen? Laten we de voordelen op een rijtje zetten!

 1. Energie besparen wordt makkelijker: het wordt heel simpel om flink te besparen op je energie. Je kunt namelijk per slimme stekker timers in stellen en waar nodig actie ondernemen bij specifieke aangesloten apparaten (op afstand uitzetten)!
 2. Zet de stroomtoevoer uit op momenten dat je op het werk bent: een ander groot pluspunt is dat je het stroom geheel uit kunt zetten. Zelfs stand-by functies gebruiken stroom, dus kijk wat er gebeurt met je rekening als je het stroom helemaal uitzet.
 3. Te bedienen via Google Assistent: dit is wel echt een groot pluspunt waar we een grote glimlach van krijgen! Hiermee kun je straks met behulp van je smart speaker apparaten tegelijk aan- of uitzetten.
 4. Timer-functie is een goede plus: oké, veel stopcontacten zijn al verkrijgbaar met een timer-functie. Maar in combinatie met de andere slimme functies is dit alsnog een groot pluspunt. Ook met het oog op de besparende mogelijkheden.
 5. Zeer scherpe prijs: er zijn stopcontacten en sockets die nagenoeg dezelfde functies hebben, maar flink duurder zijn dan dit Douxe© smart wifi stopcontact. Met een prijskaartje van zo’n € 20,39 per stuk een perfecte prijs/kwaliteitsverhouding.
 6. Makkelijk te installeren: met behulp van de gratis bijgeleverde applicatie kun je het stopcontact heel makkelijk koppelen met je smartphone.

Minpunten van het Douxe© smart wifi stopcontact

We hebben ook een paar kleine puntjes gevonden waar je goed op moet letten. Zo is je huidige router belangrijk om te checken, evenals de stopcontacten waar je ze wenst in te pluggen!

 • Enkel mogelijk bij router die werkt met 2.4GHz: let even goed waarop je router momenteel werkt. Helaas is deze socket enkel te integreren bij een router die werkt met 2.4GHz.
 • Is alleen te gebruiken bij stopcontact met randaarde: hetzelfde geldt voor het checken van je stopcontacten waar je dit slimme stopcontact wenst. Het is enkel mogelijk om deze te pluggen in een stopcontact met randaarde!
 • Stopcontact eruit halen is opnieuw instellen: tijdens onze review wilden we hem aan de andere kant van de kamer inpluggen. Helaas kwamen we er toen achter dat we de instellingen opnieuw moesten doen. Hoewel dit maar een paar stappen zijn, toch goed om even te vermelden.

Specificaties van het Douxe© smart wifi stopcontact

Bekijk in onderstaande tabel de specificaties van dit WiFi stopcontact van Douxe© die we op een rij hebben gezet.

Douxe© Smart WiFi StopcontactTestresultaten
Domotica platformGoogle Assistent
Amazon Alexa
Router vereiste2.4GHz
Stopcontact vereisteStopcontact met randaarde
BedieningVia app iOS en/of Android (of assistents)
Prijs indicatie€ 20,39 per stuk (vaak stapelkorting bij meerdere aankopen)

Conclusie Douxe© smart wifi stopcontact review

douxe smart wifi stopcontact

★★★★

Ons oordeel over de Douxe© smart wifi stopcontact

Wij krijgen een glimlach van deze wifi stopcontact. Helemaal als we kijken naar de scherpe prijs: het zou een mooie keuze kunnen zijn als je begint met het creëeren van je smart home en nog wat wilt testen en proberen. Wanneer je een router hebt die met 2.4GHz werkt en stopcontacten hebt met randaarde, is de keuze voor deze socket een goede!