DIRIGERA: nieuwe smart home hub van IKEA

Dirigera IKEA smart home

▲ Allerlei slimme apparaten van IKEA © IKEA

IKEA heeft een nieuwe smart home hub waarmee je meer productgroepen en meer producten kunt koppelen. Het systeem werkt met het communicatieprotocol Matter. Dit maakt het mogelijk om in de toekomst een koppeling te maken met slimme producten van andere fabrikanten.

De nieuwe hub van IKEA is te koop in de vestigingen van IKEA-winkels of via de webshop van IKEA. De hub heeft de naam DIRIGERA en is te koop voor € 59,95. Aan de hub kun je slimme producten van IKEA koppelen en bedienen via de IKEA smart home app. Ook de app heeft een nieuwe interface en werkt makkelijker.

Wat is er nieuw aan IKEA DIGIREA?

Eerder kon je gebruik maken van de IKEA TRADFRI verbindingshub, hiermee kon je slimme apparaten koppelen van IKEA. Deze hub is niet meer te koop en wordt vervangen door de DIRIGERA hub. Met deze nieuwe hub maak je ook direct gebruik van een nieuwe app. De omgeving van de app is veranderd, het is nu makkelijker om apparaten te koppelen, te groeperen en scenes aan te maken.

Daarbij ondersteunt de DIRIGERA hub ook het nieuwe Matter communicatieprotocol. Het Matter protocol zorgt ervoor dat het in de toekomst mogelijk wordt om verbinding te maken met apparaten van andere fabrikanten.

Bij IKEA willen we slimme oplossingen zo toegankelijk mogelijk maken. Door het gebruik van Matter en onze Home Smart app steeds gebruiksvriendelijker te maken, verlagen we de drempel voor mensen om hun huis slimmer te maken. We werken stap voor stap toe naar de certificering van Matter en de eerste update wordt in de komende maanden verwacht. Zo kan iedereen fijne momenten creëren in huis met een enkele druk op de knop. – Rebecca Töreman, Business Leader IKEA Home Smart

Wat kun je met de IKEA DIGIRERA hub?

dirigera app ikea

Met de nieuwe IKEA-hub kun je slimme apparaten van IKEA met je smartphone bedienen. Ook kun je deze slimme apparaten met elkaar koppelen en op elkaar laten reageren. Een voorbeeld is dat wanneer de rolgordijnen in de ochtend open gaan, automatisch een muziekje opgezet wordt via de slimme speakers. Een ander voorbeeld zou kunnen zijn dat wanneer het rolgordijn gesloten wordt de slimme verlichting in de kamer aangaat.

Slimme apparaten: nieuwe smart gordijnen

Ook wordt het assortiment aan slimme apparaten van IKEA steeds verder uitgebreid, zo introduceerde IKEA eerder dit jaar al nieuwe slimme plisségordijnen. Deze gordijnen zijn verkrijgbaar met verduisterende stof (TREDANSEN) of met licht doorlatende stof (PRAKTYSING). Met de nieuwe DIRIGERA hub kun je de gordijnen bedienen en laten reageren op andere apparaten.

Andere slimme apparaten van IKEA:

  • Slimme stekker
  • Slimme verlichting
  • Gordijnen
  • Wifi-speaker
  • Luchtreinigers
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts