Deurbel transformator voor een slimme deurbel

Een slimme deurbel vereist meer stroom dan een traditionele deurbel, aangezien deze uitgerust is met een camera. Een deurbel transformator zorgt voor voldoende wattage voor een slimme deurbel.
deurbel transformator

Bij het aansluiten van een (slimme) deurbel is het in sommige gevallen essentieel om gebruik te maken van een deurbel transformator (trafo). Zo’n transformator zorgt er voor dat jouw aansluiting geheel is zoals hij bedoeld is en er geen gevaar is voor schade. In deze blog vertel ik je wat een deurbel transformator is, waarom je zo’n trafo nodig hebt en hoe je hem aansluit.

Wat is een deurbel transformator

Een deurbel transformator, of beltrafo, is een belangrijk onderdeel dat de standaard hoogspanning transformeert tot een spanning die geschikt is voor deurbellen. Deurbel transformators zijn niet gekoppeld aan specifieke merken deurbellen, maar hebben alles te maken met de benodigde voltage. De deurbel trafo is erg klein, en eenvoudig in je meterkast te installeren.

Voorbeeld: Eufy deurbel transformator

De meeste slimme deurbellen van Eufy werken prima met een accu, waar dus geen deurbel transformator voor nodig is. Toch kiezen veel mensen er voor om hun slimme deurbel middels een trafo aan te sluiten op hun elektriciteitsnet. Bijvoorbeeld omdat ze geen zin hebben om de accu regelmatig op te laden en vervangen. Lees hier meer over in onze blog over het bedraad aansluiten van Eufy deurbellen.

friedland deurbel transformator

Friedland deurbel transformator

Met deze Beltrafo van Friedland heb je voor vrijwel alle deurbellen de juiste Voltage. Je kunt hem namelijk instellen op zowel 8, 12 én 24 Volt. De trafo is in de meterkast te installeren en door de verschillende Voltages erg toekomstbestendig.

Waarom is een deurbel trafo nodig?

Een deurbel transformator is nodig om de veilige en goede werking van deurbellen te garanderen, gezien het rechtstreeks aansluiten de veiligheid in gevaar kan brengen en schade kan veroorzaken. Het is namelijk zo dat de standaard Voltage in een huis 230 Volt bevat, waar de benodigde Voltage bij verschillende deurbellen een stuk lager liggen – namelijk op 8, 12 of 24 Volt.

Deurbel aansluiten op trafo

Het aansluiten van de trafo kan best een klus zijn, belangrijk is hierbij daarom om uiterst veilig te werk te gaan. Omdat de stappen per bel en trafo nogal uiteen kunnen liggen, raden we je aan het naslagwerk van het betreffende product goed te raadplegen en te volgen. Een voorbeeld van uitleg om zo’n trafo aan te sluiten is dit stappenplan van Ring.

Trafo niet altijd nodig – Ring stekkeradapter

Naast het gebruik van een Ring deurbel transformator, is er ook een alternatief dat nog gemakkelijker te installeren is – de Ring deurbel stekkeradapter. Deze adapter sluit je simpelweg aan in je stopcontact, waarna de juiste voltage veilig in de slimme deurbel terecht komt. Een nadeel kan zijn dat de stekker niet altijd mooi weggewerkt kan worden, maar de makkelijke installatie maakt dit zeker een interessante optie.

Ring stekkeradapter

Friedland deurbel transformator

Deze stekkeradapter van Ring is enorm makkelijk te installeren en is geschikt voor de meeste deurbellen van Ring. Hij zorgt er voor dat je dag en nacht beschermd bent en er nooit meer aan hoeft te denken om de accu van je slimme deurbel op te laden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

▲ Sonos smart speaker ter illustratie © Unsplash Vroeger was Sonos dus alleen te gebruiken met een wifi netwerk,…
Lees meer