Deur openen op afstand – de mogelijkheden

Bram Tigchelaar Laatste update: 01-06-2022

Er zijn enorm veel slimme toepassingen voor je huis die je leven een stukje makkelijker maken. Je deur openen op afstand met gebruik van een slim deurslot is daar een mooi voorbeeld van. Je kunt je deuren op verschillende manieren op afstand openen, wat voor verschillende situaties erg handig is.

deur openen op afstand

Nuki deurslot © Unsplash

De beste en veiligste manier om een deur op afstand te openen is om gebruik te maken van een slim slot. Met een slim slot weet je altijd wanneer de deur ontgrendeld wordt en door wie. Kies wel voor een betrouwbaar en goedwerkende slot, bijvoorbeeld het slimme slot van Nuki.

Er zijn verschillende manieren om je deur op afstand te openen, in dit bericht vertellen we wat de mogelijkheden zijn. Ook vertellen we waarom het handig is en welke apparaten of producten je ervoor nodig hebt.
Inhoud van dit artikel:

Waarom deuren openen op afstand?

Het kan erg handig zijn om je deur op afstand te openen, dit kun je doen met gebruik van een slim deurslot. Zo’n slim deurslot is in verschillende varianten verkrijgbaar, maar heeft in de meeste gevallen dezelfde handige voordelen:

  • Je hebt geen sleutel meer nodig: Je kunt gemakkelijk zonder sleutel de deur openen met een app. Ook heb je geen gedoe meer met reservesleutels
  • De deur blijft nooit per ongeluk openstaan: Een slim slot kan herkennen wanneer je van huis bent. Wanneer de deur dan nog niet op slot was, zal dit automatisch alsnog gebeuren.
  • Je kunt anderen toegang geven: Via een app kun je gemakkelijk anderen (tijdelijk) toegang geven tot jouw slot. Ook heb je inzicht in wie er wanneer binnenkomt.

Het is dus erg aan te raden om zo’n slim deurslot aan te schaffen, omdat hij verschillende dingen een stuk makkelijker voor je maakt. Maar voordat je een slot koopt, raden we je aan om een kijkje te nemen bij ons slimme deursloten advies. Daar vind je verschillende tips en de beste slimme deursloten op een rijtje.

Deur openen op afstand via telefoon

Via een app op je smartphone kun je eenvoudig je deur op afstand openen. Het handige is dat je hier ook kunt checken of je deur op slot zit wanneer je dat misschien vergeten bent. Is dit het geval, dan hoef je niet helemaal terug naar huis om hem op slot te doen. Wanneer anderen zo’n app ook geïnstalleerd hebben, kun je ze tijdelijk toegang geven tot je slot. Handig!

Een mooi voorbeeld van een slim slot dat werkt met een smartphone app is het slot van Nuki. Met dit slot kun je namelijk vrij eenvoudig digitale sleutels aanmaken en ze beheren via de app. Zo heb je overzichtelijk in de app wie toegang heeft tot je huis. Opent een persoon de voordeur dan zie je dit ook terug in de app, zo weet je altijd wanneer er iemand in je huis geweest is, wanneer en wanneer deze persoon het huis weer verlaten heeft. Ook kun je deze digitale sleutels vrij eenvoudig verwijderen en toegang tot het huis weigeren.
nuki smart lock 3

Nuki Smart Lock 3.0

Met het slimme slot van Nuki kun je op afstand het slot vergrendelen of ontgrendelen. Ook kun je makkelijk toegang verlenen tot het slot door een digitale sleutel aan te maken.

Deuren openen op afstand met camera

Het kan erg handig zijn om zo’n slim deurslot te gebruiken in combinatie met een camera of slimme deurbel. Zo kun je zien wie er voor je deur staat en vervolgens op afstand het slot openen. Dit is bijvoorbeeld handig als je op de bank zit en je vrienden bij je aanbellen, zo hoeven ze minder lang te wachten als je de deur alvast open doet. Daarnaast kan het ook zijn dat je visite voor de deur staat, maar jij nog onderweg bent. In dat geval is het fijn als je ze alvast binnen kunt laten.

Je kunt een slim slot los gebruiken met een aparte camera, maar wanneer je beide producten van één merk hebt kun je beide apparaten tegelijk gebruiken. Zo kun je wanneer je de camera van de slimme deurbel bekijkt ook direct het slimme slot openen, zonder te hoeven wisselen van app.

Momenteel zijn er niet veel merken die dit kunnen, maar er komt wel een nieuwe slimme slot van het merk Eufy. Eufy is bekend van slimme beveiliging’s apparaten en heeft onder andere slimme deurbellen.

slim slot eufy

Nieuw: slim slot Eufy

Dit nieuwe slot van Eufy werkt met het Eufy systeem, hierdoor werkt het slimme slot en de Eufy camera’s goed met elkaar.

Ook handig: je deur op andere manieren openen

Wanneer je telefoon uitvalt, kun je natuurlijk niet meer via de app te deur openen. Dan is het handig als dat nog wel op een andere manier kan. Daar hebben de aanbieders van slimme deursloten dan ook aan gedacht, dit zijn de overige manieren om dan je slot te openen:

  • Keyfob: Een compacte afstandsbediening in de vorm van een sleutelhanger
  • Keypad: Een blokje bij je deur waar je een pincode in kunt toetsen
  • Vingerafdrukscan: De deur openen via een paneel voor je vingerafdruk
  • Spraak: Op verschillende apparaten kun je je deur met een spraakassistent openen

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om je deur op afstand te openen. Bedenk dus wat voor jouw situatie het handigste is en kijk goed naar de slimme deurslot mogelijkheden voordat je zo’n slot bestelt.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.