Deur openen op afstand – de mogelijkheden

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Er zijn enorm veel slimme toepassingen voor je huis die je leven een stukje makkelijker maken. Je deur openen op afstand met gebruik van een slim deurslot is daar een mooi voorbeeld van. Je kunt je deuren op verschillende manieren op afstand openen, wat voor verschillende situaties erg handig is.

deur openen op afstand

Nuki deurslot © Unsplash

Er zijn verschillende manieren om je deur op afstand te openen, in dit bericht vertellen we wat de mogelijkheden zijn. Ook vertellen we waarom het handig is en welke apparaten of producten je ervoor nodig hebt.

Inhoud van dit artikel:

Waarom deuren openen op afstand?

Het kan erg handig zijn om je deur op afstand te openen, dit kun je doen met gebruik van een slim deurslot. Zo’n slim deurslot is in verschillende varianten verkrijgbaar, maar heeft in de meeste gevallen dezelfde handige voordelen:

  • Je hebt geen sleutel meer nodig: Je kunt gemakkelijk zonder sleutel de deur openen met een app. Ook heb je geen gedoe meer met reservesleutels
  • De deur blijft nooit per ongeluk openstaan: Een slim slot kan herkennen wanneer je van huis bent. Wanneer de deur dan nog niet op slot was, zal dit automatisch alsnog gebeuren.
  • Je kunt anderen toegang geven: Via een app kun je gemakkelijk anderen (tijdelijk) toegang geven tot jouw slot. Ook heb je inzicht in wie er wanneer binnenkomt.

Het is dus erg aan te raden om zo’n slim deurslot aan te schaffen, omdat hij verschillende dingen een stuk makkelijker voor je maakt. Maar voordat je een slot koopt, raden we je aan om een kijkje te nemen bij ons slimme deursloten advies. Daar vind je verschillende tips en de beste slimme deursloten op een rijtje.

 Aanbieding! 
ad slim deurslot

Voordelig Combi pack: nu veel korting op Nuki 2.0 met Bridge

Om het slimme deurslot Nuki 2.0 op afstand te gebruiken en een koppeling te maken met Google Home, heb je een Nuki Bridge nodig. De brigde mag dus niet ontbreken: bekijk dit scherpgeprijsde combinatie pakket bij Bol.com. Nu veel korting op deze combodeal!

Deur openen op afstand via telefoon

Via een app op je smartphone kun je eenvoudig je deur op afstand openen. Het handige is dat je hier ook kunt checken of je deur op slot zit wanneer je dat misschien vergeten bent. Is dit het geval, dan hoef je niet helemaal terug naar huis om hem op slot te doen. Wanneer anderen zo’n app ook geïnstalleerd hebben, kun je ze tijdelijk toegang geven tot je slot. Handig!

Een mooi voorbeeld van een slim slot dat werkt met een smartphone app is de Yale ENTR. Bij dit slimme deurslot van Yale kun je namelijk 20 verschillende digitale sleutels kunt uitgeven en beheren via de app. Hier is het overzichtelijk wie welke sleutel heeft, bovendien kun je gemakkelijk aanpassen wie er wel/niet toegang hebben.

yale entr kit slim deurslot

Yale ENTR: een slim & veilig deurslot

Dit slimme deurslot van Yale geeft je de mogelijkheid om op verschillende manieren je deur te openen. Handig is dat hij bij het sluiten van de deur automatisch op slot gaat.

Deuren openen op afstand met camera

Het kan erg handig zijn om zo’n slim deurslot te gebruiken in combinatie met een camera of slimme deurbel. Zo kun je zien wie er voor je deur staat en vervolgens op afstand het slot openen. Dit is bijvoorbeeld handig als je op de bank zit en je vrienden bij je aanbellen, zo hoeven ze minder lang te wachten als je de deur alvast open doet. Daarnaast kan het ook zijn dat je visite voor de deur staat, maar jij nog onderweg bent. In dat geval is het fijn als je ze alvast binnen kunt laten.

Wanneer je een deur op afstand met gebruik van een camera wilt openen, dan raden we je aan om dat te doen met een Smart Lock 2.0 van Nuki. Deze variant eindigde namelijk op nummer 1 in onze slimme deursloten top 10, mede doordat hij zo goed te koppelen is met verschillende slimme deurbellen. Je kunt bij zowel de smartphone app van Ring als van Doorbird dit slot van Nuki koppelen en zo beide gemakkelijk bedienen.

nuki beste slimme deurslot

Gemakkelijk je deur openen met Nuki Smart Lock 2.0

Dit slimme deurslot is eenvoudig op de bestaande cilinder te installeren. Hij is erg goed te integreren met de slimme deurbellen van Nest en Doorbird. Handig!

Ook handig: je deur op andere manieren openen

Wanneer je telefoon uitvalt, kun je natuurlijk niet meer via de app te deur openen. Dan is het handig als dat nog wel op een andere manier kan. Daar hebben de aanbieders van slimme deursloten dan ook aan gedacht, dit zijn de overige manieren om dan je slot te openen:

  • Keyfob: Een compacte afstandsbediening in de vorm van een sleutelhanger
  • Keypad: Een blokje bij je deur waar je een pincode in kunt toetsen
  • Vingerafdrukscan: De deur openen via een paneel voor je vingerafdruk
  • Spraak: Op verschillende apparaten kun je je deur met een spraakassistent openen

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om je deur op afstand te openen. Bedenk dus wat voor jouw situatie het handigste is en kijk goed naar de slimme deurslot mogelijkheden voordat je zo’n slot bestelt.

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

Meer smart home artikelen

Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
beste eufy buiten camera
nanoleaf sonic editie
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.