Deur openen op afstand – de mogelijkheden

deur openen op afstand

▲ Nuki deurslot © Unsplash

Er zijn enorm veel slimme toepassingen voor je huis die je leven een stukje makkelijker maken. Je deur openen op afstand met gebruik van een slim deurslot is daar een mooi voorbeeld van. Je kunt je deuren op verschillende manieren op afstand openen, wat voor verschillende situaties erg handig is.

De beste en veiligste manier om een deur op afstand te openen is om gebruik te maken van een slim slot. Met een slim slot weet je altijd wanneer de deur ontgrendeld wordt en door wie. Kies wel voor een betrouwbaar en goedwerkende slot, bijvoorbeeld het slimme slot van Nuki.

Er zijn verschillende manieren om je deur op afstand te openen, in dit bericht vertellen we wat de mogelijkheden zijn. Ook vertellen we waarom het handig is en welke apparaten of producten je ervoor nodig hebt.

Inhoud van dit artikel:

Waarom deuren openen op afstand?

Zoals hierboven vermeld kan het meerdere voordelen geven om je deur niet meer met je ouderwetse sleutelbos te openen maar vanaf afstand dankzij een slim deurslot. Uiteraard heeft dit voor- en nadelen, het is daarom handig om goed te overwegen waarom je het zou willen en hoe. Daarom beginnen wij met het beantwoorden van de vraag, waarom is een deur openen op afstand interessant? Een deur openen op afstand is interessant omdat het openen van jouw deur een stuk gemakkelijker maakt dan met een normale sleutel. Het openen van jouw deur op afstand heeft namelijk de volgende voordelen:

  • Geen sleutel meer nodig om de deur te openen op afstand, je hoeft geen sleutel meer bij je te hebben wat een zorg minder is. Je kunt deze niet meer kwijt raken en hoeft deze dus niet meer ergens onderin je tas te zoeken als je voor de deur staat.
  • De deur zit altijd op slot, ook wanneer je deze vergeet dicht te doen. Bij een normale sleutel moet je zelf de deur op slot doen maar met een slim deurslot gebeurt dit automatisch of doe je dit vanaf een afstand.
  • Je deur openen vanaf een afstand, wanneer iemand voor de deur staat kun jij via de app de deur open doen zodat hij of zij naar binnen kan. Dit kan handig zijn als er een bekende voor de deur staat of als iemand wat komt bezorgen.
  • Anderen toegang geven om je deur te openen, je kunt via de app ook andere toegang geven tot jouw slimme deurslot. Je kunt aangeven dat ze om een bepaalde tijd naar binnen kunnen zodat de deur dan open is. Ook kan je een unieke toegangscode aanmaken in de app bij sommige deursloten die dan voor een bepaalde tijd werken.

Er zitten dus meerdere voordelen aan slimme deursloten, uiteindelijk is het grootste voordeel in zijn algemeen dat het verschillende dingen een stuk gemakkelijker voor je maakt.

Deur openen op afstand via telefoon

Via een app op je smartphone kun je eenvoudig je deur op afstand openen. Het handige is dat je hier ook kunt checken of je deur op slot zit wanneer je dat misschien vergeten bent. Is dit het geval, dan hoef je niet helemaal terug naar huis om hem op slot te doen. Wanneer anderen zo’n app ook geïnstalleerd hebben, kun je ze tijdelijk toegang geven tot je slot. Handig!

Een mooi voorbeeld van een slim slot dat werkt met een smartphone app is het slot van Nuki. Met dit slot kun je namelijk vrij eenvoudig digitale sleutels aanmaken en ze beheren via de app. Zo heb je overzichtelijk in de app wie toegang heeft tot je huis. Opent een persoon de voordeur dan zie je dit ook terug in de app, zo weet je altijd wanneer er iemand in je huis geweest is, wanneer en wanneer deze persoon het huis weer verlaten heeft. Ook kun je deze digitale sleutels vrij eenvoudig verwijderen en toegang tot het huis weigeren.

nuki smart lock 3 met bridge

Nuki Smart Lock 3.0

Met het slimme slot van Nuki kun je op afstand het slot vergrendelen of ontgrendelen. Ook kun je makkelijk toegang verlenen tot het slot door een digitale sleutel aan te maken.

Deuren openen op afstand met camera

Het kan erg handig zijn om zo’n slim deurslot te gebruiken in combinatie met een camera of slimme deurbel. Zo kun je zien wie er voor je deur staat en vervolgens op afstand het slot openen. Dit is bijvoorbeeld handig als je op de bank zit en je vrienden bij je aanbellen, zo hoeven ze minder lang te wachten als je de deur alvast open doet. Daarnaast kan het ook zijn dat je visite voor de deur staat, maar jij nog onderweg bent. In dat geval is het fijn als je ze alvast binnen kunt laten.

Je kunt een slim slot los gebruiken met een aparte camera, maar wanneer je beide producten van één merk hebt, kun je beide apparaten tegelijk gebruiken. Zo kun je wanneer je de camera van de slimme deurbel bekijkt ook direct het slimme slot openen, zonder te hoeven wisselen van app.

Momenteel zijn er niet veel merken die dit kunnen, maar er komt wel een nieuwe slimme slot van het merk Eufy. Eufy is bekend van slimme beveiligingsapparaten en heeft onder andere slimme deurbellen.

eufy smart lock met camera

Nieuw: slim slot Eufy

Dit nieuwe slot van Eufy werkt met het Eufy systeem, hierdoor werkt het slimme slot en de Eufy camera’s goed met elkaar.

Ook handig: je deur op andere manieren openen

Wanneer je telefoon uitvalt, kun je natuurlijk niet meer via de app te deur openen. Dan is het handig als dat nog wel op een andere manier kan. Daar hebben de aanbieders van slimme deursloten dan ook aan gedacht, dit zijn de overige manieren om dan je slot te openen:

  • Keyfob: Een compacte afstandsbediening in de vorm van een sleutelhanger
  • Keypad: Een blokje bij je deur waar je een pincode in kunt toetsen
  • Vingerafdrukscan: De deur openen via een paneel voor je vingerafdruk
  • Spraak: Op verschillende apparaten kun je je deur met een spraakassistent openen

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om je deur op afstand te openen. Bedenk dus wat voor jouw situatie het handigste is en kijk goed naar de slimme deurslot mogelijkheden voordat je zo’n slot bestelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Speakers rechtstreeks op tv aansluiten

Speakers rechtstreeks op tv aansluiten

Niet alle luidsprekers kunnen rechtstreeks aan je televisie worden gekoppeld, in veel gevallen is een versterker noodzakelijk. Er zijn echter voldoende mogelijkheden om je luidsprekers direct met je televisie te verbinden.
Lees meer