De Nest Hub krijgt een functie waar gebruikers lang om vroegen

google nest hub update 2020
© Unsplash

▲ De Google Nest Hub © Unsplash

Terwijl ondertussen het Fuchsia OS uitgerold wordt naar de Nest Hub, kunnen de smart displays rekenen op een set aan nieuwe functies die ook onderweg zijn. Eén functie is met name handig, en het is er één waar gebruikers lang naar uitkeken: een on-screen toetsenbord.

Nest Hub krijgt meer functies

We beginnen van voor af aan. De Nest Hub heeft namelijk een sloot aan functies gekregen waar Google niet echt de aandacht op vestigt. In de Google Home-appfeed krijg je een overzicht van allerlei zaken in huis. Nu kun je de app zo instellen dat sommige gebeurtenissen niet meegenomen worden, waardoor je alleen maar hoeft te zien wat voor jou relevant is.

Wanneer je een Nest Hub of slimme speaker van Google installeert, dan krijg je tevens de optie om contactpersonen bij je favorieten te zetten. Zo zijn die personen altijd snel bereikbaar. Verder ondersteunt de gastmodus nieuwe talen, waaronder Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Japans en Koreaans.

Google voegt ook een optie toe waarmee je via de Nest Hub ergens een tafel kan reserveren. Echter, wanneer die functie arriveert, is niet helemaal duidelijk.

Digitaal toetsenbord

Dan komen we nu aan bij het digitale toetsenbord. Het slimme scherm heeft er eentje in zijn ingebouwde browser zitten. Je opent die browser door een zoekopdracht uit te voeren. Wanneer er een Wikipediaknop in beeld verschijnt en je daarop tapt, dan opent zich die browser. De browser heeft allerlei browserfuncties, evenals een menu (in de vorm van drie puntjes, rechts bovenin).

Het belangrijkste is echter dat je toegang krijgt tot een volledig toetsenbord, vergelijkbaar met het GBoard op Android en iOS. Het toetsenbord heeft ook wat weg op de versie die we op Chrome OS tegenkomen. De Nest Hub is misschien niet de beste manier om op het web te navigeren, maar het is fijn dat de optie er nu wel in elk geval is.

Op moment van schrijven is er helaas nog veel onduidelijk over de bovenstaande updates. Het is een feit dat de functies toegevoegd worden, maar de vraag is: wanneer en waar? Niet alle functies komen namelijk direct naar Nederland en België. Het nieuws werd gedeeld door Android Police en 9to5Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts