Dahua IMOU: betaalbare smart home producten

dahua imou slimme camera's

▲ © Dahua

Zo nu en dan komt er een smart home merk voorbij waarbij ik het niet kan laten om hier wat meer in te duiken. Afgelopen week zag ik een video voorbij komen van IMOU, hét consumentenmerk van het internationaal bekende Dahua. Op het eerste gezicht lijken de verschillende slimme apparaten van dit smart home merk er goed uit te zien. Dit wordt helemaal mooi als ik inzoom op de prijs: een slimme binnencamera heb je al vanaf € 39,95. Tijd om de verschillende producten van IMOU eens onder de loep te nemen: is het wat en vooral, is het een veilige keuze voor smart homes?

Wat voor smart home producten zijn er van IMOU?

Voor ik direct duik in de technische aspecten en specificaties van IMOU, is het goed om even stil te staan bij het assortiment. IMOU richt zich eigenlijk op één groot aspect: veiligheid. Met verschillende slimme beveiligingscamera’s die makkelijk te koppelen zijn met je smartphone, kun je de omgeving 24/7 in de gaten houden. Ook biedt het merk slimme deursloten aan en zijn er zelfs slimme sensoren te vinden in het assortiment. De smart home producten op een rij:

  • Slimme beveiligingscamera’s (IP camera’s)
  • Slimme deursloten
  • Slimme sensoren
  • Slimme deurbellen

Alle smart home producten van IMOU kunnen makkelijk gekoppeld worden met behulp van IMOU Cloud. Hiervoor dienen gebruikers een speciale app te downloaden, die zowel voor iOS en Android beschikbaar is. Zoals je kunt zien alles wat je nodig zou hebben voor een slim beveiligd én veilige woning. In onderstaande video zijn de verschillende producten van IMOU goed te zien.

https://youtube.com/watch?v=nEdGp4sWyBY%3Ffeature%3Doembed

IMOU: “Your Home is Just a Tap Away”

De producten van IMOU maken het in contact blijven met de woning kinderlijk eenvoudig. Zo kunnen de producten gekoppeld en vervolgens bediend worden met je smartphone via een speciale app. Op het gebied van privacy lijkt IMOU ook geen steken te laten vallen: er is sprake van encryptie die ook toegepast wordt bij financiële dienstverlening. Op deze manier is de gebruiker dus écht de enige die de data tot zich kan nemen.

IMOU Cloud maakt bediening kinderlijk eenvoudig

Ik benoemde het daarnet al: voor het bedienen en koppelen van apparaten dient men gebruik te maken van IMOU Cloud. Via Cloud staat de smartphone in contact met de verschillende smart home producten. Zo kan er bijvoorbeeld live meegekeken worden met een slimme camera – zoals we dit gewend zijn – en krijgt men direct een notificatie als er beweging gedetecteerd wordt in de woonkamer. Sterker nog: gebruikers hebben met verschillende slimme sensoren zelfs de mogelijkheid om activiteitengebieden in te stellen en planningen te maken. Dankzij de opslag in de cloud heb je overigens gewoon de mogelijkheid om de geschiedenis van videobeelden terug te kijken. Zonder dat je hier dus een onwijs duur abonnement voor nodig hebt.

Koppelingen: IFTTT en voice assistants

Zoals je van ons mag verwachten, vinden we de koppelingsmogelijkheden altijd onwijs belangrijk bij specifieke smart home merken of producten. Bij IMOU kun je gebruik maken van IFTTT om diensten of producten van verschillende merken met elkaar te laten communiceren. Op het gebied van spraakbediening kunnen we zowel genieten van de ondersteuning voor Alexa als voor Google Assistant. We kunnen de apparaten dus met spraak bedienen via een Google Home (binnenkort Google Nest) of Amazon Echo smart speaker/display.

Komende periode zal ik meer gaan delen over IMOU. Ik zal daarin meer ingaan op specifieke productgroepen, de achtergrond van het bedrijf Dahua en een mooie promotie die we in november mogen verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts