Uitgelicht: D-Link WiFi Smart Plug

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Onlangs ben ik mij gaan verdiepen in slimme stekkers met een compacte afmeting. In mijn eerdere zoektochten bleek een smart plug namelijk in veel gevallen zo enorm groot te zijn, dat deze andere stopcontacten overlapte. Zonde en helemaal niet nodig, zo blijkt uit een slimme stekker die ik tegen ben gekomen: de D-Link Mini WiFi Smart Plug is onwijs klein! In deze blog licht ik deze WiFi stekker nader toe en bespreek ik de specificaties.

dlink wifi smart plug

De D-Link WiFi Smart Plug © D-Link

Opvallend kleine WiFi stekker

Wat mij het eerste opvalt is natuurlijk de afmeting van deze WiFi stekker van D-Link. Hij is onwijs klein en zorgt er mede daarmee voor dat andere stopcontacten niet tot nauwelijks overlapt worden. Dit is erg handig als jij een wandstopcontact hebt met twee aansluitingen. Het is dankzij zijn compacte afmeting zelfs mogelijk om twee Mini WiFi Smart Plug’s aan te sluiten op een dubbel wandstopcontact.
Bedien aangesloten apparaten op afstand, waar je ook bent

Zoals je wellicht weet is een groot voordeel van een slimme stekker dat je aangesloten apparaten op afstand kunt bedienen. Uiteraard behoort dit ook tot de mogelijkheden bij deze D-Link WiFi stekker. Je kunt na het aansluiten direct een koppeling maken met je smartphone middels de mydlink™ app.

Apparaten die je aansluit op de slimme stekker kunnen vervolgens bediend worden met je smartphone. Dit gaat verder dan enkel aan- en uitzetten: zo is het met deze slimme stekker mogelijk om ook schema’s te maken wat een onwijs handige toepassing kan zijn bij bijvoorbeeld slimme verlichting.

Ondersteuning voor smart home integraties

Natuurlijk heb ik ook gekeken naar integratie mogelijkheden binnen een smart home. Ik vind dit een onwijs belangrijk kenmerken van slimme stekkers: met de juiste ondersteuning kun je slimme stekkers opnemen in smart home scenario’s en hiermee processen in en rondom het huis automatiseren. De mogelijkheden zijn dan praktisch eindeloos.

D-Link Mini WiFi Smart Plug ondersteund IFTTT, Alexa en Google Assistant

Op het gebied van ondersteuning blijk je met deze stekker ook alle kanten op te kunnen. De DSP-W118 biedt ondersteuning voor de populairste smart home systemen/platformen:

  • IFTTT
  • Alexa
  • Google Assistant

Met bijvoorbeeld deze laatste ondersteuning is het mogelijk om de slimme stekker te koppelen met een Google Home smart speaker. Je kunt dan vervolgens aangesloten apparaten met spraak aansturen.
Very Smart Choice Award voor DSP-W118

dsp-w118 very smart choice

Hoewel de beschikbaarheid op dit moment nihil is (ik heb hem nog niet kunnen ontdekken bij de grotere webshops) kan ik niet anders dan deze slimme stekker het Very Smart Choice Award geven. Ik som nog een keer de grote pluspunten op:

  • Perfecte afmeting, lekker compact
  • Goede ondersteuning, IFTTT, Google Assistant én Alexa
  • Veel mogelijkheden, waaronder schema’s maken
  • Eenvoudig te bedienen via de app op je smartphone
  • Makkelijk te installeren

 Aanbieding! 
klikaanklikuit slimme stekker

Slimme stekker KlikAanKlikUit scherp geprijsd!

Check hier een scherpe deal op de slimme stekker van KlikAanKlikUit. Een smart plug van het merk KlikAanKlikUit waarmee je apparaten op een slimme manier kunt bedienen.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.