Cyber security in je smart home met Norton 360

Rob Tigchelaar Laatste update: 03-12-2020

Als er iets belangrijk is in een smart home, is het wel een goede beveiliging. Norton 360 biedt handvatten voor een optimale cyber security. We kijken naar de mogelijkheden van deze aanbieder.

cyber security in je smart home

Router in een smart home, ter illustratie © Unsplash

In een smart home zijn steeds meer apparaten aangesloten op het internet. Of het nu gaat om een directe aansluiting op het WiFi netwerk óf met een tussenkomst van een gateway, zoals de Philips Hue bridge.
Hoewel een bridge nog kan zorgen voor een veilige brug naar jouw persoonlijke netwerk, is het slim om binnen een smart home eens te kijken naar de mogelijkheden voor een goede cyber security. Denk aan het gebruik van een VPN, het toepassen van ouderlijk toezicht én een firewall voor je PC.

Mogelijke bedreigingen binnen een smart home

Binnen een smart home zijn er veel mogelijke online bedreigingen. Denk aan een slimme beveiligingscamera die gehackt kan worden (het zal niet de eerste keer zijn dat dit gebeurd) met alle gevolgen van dien. We zetten een aantal mogelijke bedreigingen binnen een smart home op een rij.

 • Meekijken met slimme apparatuur: denk aan een slimme camera, babyfoon of slimme deurbel
 • Onderschepping van data: je staat er misschien niet zo bij stil, maar er gaat enorm veel data en gegevens heen en weer via jouw WiFi netwerk. Een simpel bezoekje aan een website waar je even inlogt, even internet bankieren of online je kleding shoppen. Bij een mogelijke hack kan deze data onderschept worden.
 • Ontgrendelen van afgesloten deuren: we moeten er niet aan denken dat een slim deurslot ontgrendeld kan worden door een inbraak op het netwerk

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijke bedreigingen die plaats kunnen vinden naar aanleiding van een slechte cyber security in jouw smart home.

Daarbij is het goed om te melden dat kinderen vaak ook toegang hebben tot het internet via specifieke apparaten. Het niet toepassen van ouderlijk toezicht kan ook zorgen voor mogelijke dreigingen.

Stappen voor een betere cyber security in je smart home

Om veel potentiële dreigingen te tackelen, kun je zelf een aantal makkelijke stappen zetten. Hoewel je hiermee lang niet alles goed dichttimmert en optimaal beveiligd, zijn dit in onze ogen wel de eerste basis stappen die je altijd zou moeten nemen in een smart home:
 • Verander bij aankoop van producten altijd het wachtwoord, ookal is deze reeds lastig
 • Kies zoveel mogelijk voor smart home apparaten die werken met tussenkomst van een gateway
 • Sluit smart home apparaten nooit aan op je persoonlijke WiFi netwerk, maar maak een apart WiFi netwerk aan
 • Weet wat je in huis haalt en doe vooraf onderzoek naar het product (ook als je een smart home cadeau geeft of krijgt)

We schreven eerder een complete smart home privacy gids, waar we dieper in gaan om mogelijke gevaren en oplossingen voor een betere security.

Norton 360 als cyber security in je smart home

Naast bovenstaande basis stappen is het slim om je te verdiepen in een aanbieder van cyber security software. Want eerlijk is eerlijk: met alleen het veranderen van je wachtwoord ben je er vaak nog niet en is het nog steeds vaak kinderlijk eenvoudig voor kwaadwilligen om virtueel in te breken in jouw smart home.

Norton 360 Deluxe is een allround oplossing die handvatten biedt voor een verbeterde cyber security in jouw smart home. Het pakket biedt de volgende functionaliteiten:

 • Realtime bescherming tegen dreigingen
 • Secure VPN
 • Ouderlijk toezicht*
 • Wachtwoordbeheer:
 • Cloud-backup voor PC
 • Slimme Firewall

* Ouderlijk toezicht is te vinden het Deluxe of Premium Norton 360 pakket.

Meerdere beschermingslagen voor je apparaten

Norton 360 Deluxe biedt een goede cyber security in de vorm van malwarebescherming voor vijf verschillende apparaten. Het kan hierbij gaan om Mac’s, Android of iOS apparaten*. Met behulp van ouderlijk toezicht kun je een oogje in het zeil houden en kijken binnen je smart home waar je kids zoal naar zoeken en welke sites zij bezoeken.

Zoals we daarnet aangaven is een van de basisstappen om te zorgen voor nieuwe wachtwoorden. Maar hoe hou je dit bij als je elk apparaat en inlog een ander wachtwoord wil geven? Ook daarvoor biedt Norton 360 oplossingen met haar wachtwoordmanager.

Bang dat er iemand met je mee kijkt via de camera? Dankzij SafeCam krijg je een waarschuwing als een ongeoorloofd persoon toegang probeert te krijgen via de camera op je PC, waarna deze eenvoudig geblokkeerd kan worden.

Tip: tijdelijke 52% korting op Norton 360 Deluxe**

Overweeg je om Norton 360 Deluxe aan te schaffen voor een verbeterde cyber security in jouw smart home? Dan hebben we goed nieuws voor je: op dit moment krijg je namelijk 52% korting op het Deluxe pakket. Bekijk de aanbieding en bespaar.

* Bekijk bij Norton de software vereisten
** Geldig tot 7 december 2020. Aanbieding 1e jaar. Zie abonnementsvoorwaarden.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.