Coolblue start met aanbieden van smart home installaties

coolblue smart home installaties (1)

▲ Coolblue medewerkers voeren ook smart home installaties uit © Coolblue/Pers

Coolblue start met het aanbieden van smart home installaties. De webshop zag een grote vraag in de installatie van slimme deurbellen en slimme thermostaten.

Het installeren van een slimme deurbel of een slimme thermostaat vergt kennis. Een verkeerde installatie kan zorgen voor een defect product of een niet volledige werking binnen je smart home. Coolblue ziet dat er vraag is naar de installatie van dit soort smart home producten en komt met een eigen installatieservice.

Coolblue smart home installatie

Het is zeker niet het eerste product dat Coolblue niet alleen aflevert, maar ook compleet installeert voor de medewerkers weer in de Coolblue-bus stappen. De webshop doet dit namelijk reeds met producten als wasmachines en smart TV’s.

Met smart home producten deed Coolblue dit echter nog niet, terwijl hier juist veel vraag naar blijkt te zijn. Hiermee wordt het aantal smart home installateurs uitgebreid. Coolblue meldt aan Smarthomeweb.nl dat het gaat om installaties van een slimme deurbel en een slimme thermostaat.

Zo werkt een smart home installatie bij Coolblue

Maar, hoe werkt zo’n smart home installatie bij Coolblue dan? Dat is heel simpel: binnen één dag na de levering van de bestelling krijg je een e-mail voor het maken van een installatieafspraak. Heb je oude producten hangen? Dan worden deze voor je vervangen en installeert een medewerker van Coolblue het smart home product op dezelfde plek. Een nieuwe plek kan ook.

Het smart home product, bijvoorbeeld een slimme thermostaat, wordt volledig geïnstalleerd. Zo wordt deze gekoppeld aan je verwarmingssysteem, wordt hij verbonden met je WiFi-netwerk en wordt het product verbonden met één account op één apparaat naar keuze. Hierbij kan gedacht worden aan een smart home controller.

Voorbereidingen voor de installateurs (coronaproof)

Vanwege het coronavirus worden klanten wel geadviseerd om een aantal voorbereidingen te treffen voor de installateurs van Coolblue. Zo wordt er gevraagd om producten alvorens te reinigen: denk aan je smartphone, een oude deurbel of thermostaat en andere apparaten waar een installateur mogelijk in contact mee komt.

Ook vraagt de webshop om op de plek van de smart home installatie te zorgen voor drie vierkante meter werkruimte en een volledig gedesinfecteerd gebied. In onderstaande video licht de webshop de voorbereidingen stap voor stap uit.

https://youtube.com/watch?v=BBijlbM0gPk%3Ffeature%3Doembed

Coolblue: Very Smart Shop Award

Afgelopen jaar ontving Coolblue ons Very Smart Shop Award. In onze ogen is Coolblue en betrouwbare webshop, waardoor hij in onze lijst met aan te raden smart home webshops is komen te staan. De webshop lijkt haar pijlen steeds meer te gaan richten op smart home apparatuur: zo was onlangs op deze website te lezen over de introductie van een smart home abonnement bij Coolblue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts