Chromecast Ultra kan overhit raken bij gebruik Google Stadia

chromecast ultra overhit google stadia

▲ Foto ter illustratie © Pixabay

Gamen in de cloud via het nieuw gelanceerde Google Stadia kan erg interessant zijn: zo kunnen gebruikers zonder console hun favoriete spellen spelen. Toch kun je misschien beter nog even wachten als je van plan bent om de gaming-streamingdienst te gaan gebruiken via een Chromecast Ultra. Zo laten enkele gebruikers weten dat het gamen via hun Chromecast-Ultra – een mediastreamer van Google – zo warm wordt, dat deze uitgeschakeld wordt tijdens het gamen. Google heeft nog geen openbare reactie gegeven op deze mogelijke problemen.

Meerdere problemen gemeld op Reddit

Dit weet 9to5Google.com vandaag te melden op haar website. Volgens de Amerikaanse tech-website zijn er meerdere gebruikers die op Reddit hun problemen bij het gamen met Google Stadia via hun Chromecast-Ultra delen. Tijdens het spelen van games met de nieuwe gaming-streamingdienst van Google via een Chromecast, wordt de mediastreamer zo heet dat deze automatisch uitschakelt. Hierover wordt geen melding gegeven, maar het opstarten voelt de mediastreamer van Google volgens de gebruikers erg heet aan.

Een warm wordende Chromecast Ultra is niet iets nieuws

Dat een mediastreamer warm kan worden tijdens het streamen van muziek, video’s of bestanden is niet iets nieuws. Een Google Chromecast Ultra kan zelfs warm aanvoelen in een stand-by status. Dat hij echter zo warm wordt, dat deze uit voorzorgsmaatregelen afsluit bij het gamen via Google Stadia wél. Wel moet hierbij vermeld worden dat een gebruiker meldde dat hij maar liefst 4 uur achter elkaar aan het gamen was, toen het voorval plaatsvond.

Google Stadia: gamen in de cloud

Google Stadia maakt het mogelijk om te gamen via de cloud. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Xbox One of een Playstation 4 is er geen sprake van een fysiek gameconsole, maar hebben gebruikers alleen een controller nodig en toegang tot de gaming-streamingdienst. Het probleem van een overhit geraakte Chromecast Ultra zou mogelijk opgelost kunnen worden met een firm-update, waarbij er wellicht geremd kan worden in het streamen van te zware bestanden en games. Zelf rept 9to5Google.com over de mogelijkheid van een aantal koeloplossingen van derden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts