Chromecast resetten

Home » Smart home blog » Chromecast resetten
Chromecast resetten

Het kan voorkomen dat een Chromecast niet meer werkt. Probeer dan altijd voordat je deze afschrijft de Chromecast te resetten. Daarnaast zijn er ook nog andere redenen waarom de Chromecast niet werkt. Hieronder heb ik een paar tips opgesteld waar hoe je kunt checken waarom de Chromecast niet werkt. Daarnaast heb ik een simpele Chromecast resetten stappenplan.

Check voor dat je de Chromecast reset eerst onderstaande tips:

Check altijd of de kabels goed zitten: een Chromecast is verbonden aan het netstroom en via een HDMI-kabel. Bekijk altijd of deze goed aangesloten zijn, als een Chromecast stroom heeft dan brand het lampje wit of oranje, is dit het geval check dan ook of de Chromecast goed in de HDMI poort zit. Probeer desnoods een andere HDMI ingang.

Juiste HDMI kanaal: ook kan het natuurlijk voorkomen dat de Chromecast niet op je beeld scherm verschijnt doordat simpelweg de verkeerde HDMI kanaal aanstaat. De meeste tv modellen hebben ongeveer drie HDMI kanalen en dus ook ingangen. Check dus in welke poort de Chromecast zit en zoek schakel naar dit kanaal.

Check of de verbinding goed is: zie je de Chromecast op het juiste kanaal verschijnen, maar krijg je geen verbinding? Check dan of je smartphone en de Chromecast op de zelfde verbinding zitten. Het is namelijk noodzakelijk om met het streamen naar je Chromecast dat je smartphone en de Chromecast dezelfde Wifi verbinding hebben.

Heb je de bovenstaande tips gecheckt en heeft dit niet geholpen? Probeer dan de Chromecast te resetten, lees hieronder verder hoe je dit dient te doen.

Chromecast resetten doe je zo:

De laatste oplossing voor het redden van je Chromecast kan simpelweg het resetten ervan zijn. Het is gemakkelijk en snel te doen.

  • Zet het goede HDMI kanaal aan, zodat als je hem reset je direct ziet of het werkt.
  • Op de Chromecast zit een klein knopje, zoals op de foto hieronder. Druk dit knopje ongeveer 30 seconden in. Wanneer je het knopje indruk zal je zien dat het knopje oranje begint te knipperen. Houdt het knopje net zolang in gedrukt totdat het lampje weer wit brand.
  • Het beeldscherm van de tv zal blauw worden en er staat “Zo terug”. Automatische zal nu de Chromecast terug gezet worden naar fabrieksinstellingen.

Chromecast resetten

Om de Chromecast weer volledig te laten werken dien je hem te installeren. Ook daarvoor hebben we een Chromecast installeren stappenplan gemaakt. Heeft het resetten niet geholpen dan moet je misschien toch een nieuwe kopen. Bekijk hier of er nog Chromecast aanbieding is.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl en schrijft dagelijks blogs over smart home toepassingen en gadgets. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste nieuwtjes op het gebied van slimme producten. Bram maakt graag handige top 10 lijsten van smart home producten om snel de toppers te ontdekken.

Laatste berichten van Bram (toon alles)