Chromecast koppelen aan iPhone

chromecast koppelen aan iphone

▲ iPhone toestel © Pixabay

We kennen allemaal de situatie dat je met een huis vol vrienden of vriendinnen video’s aan het kijken bent. Iedereen heeft wel een leuke video gezien op bijvoorbeeld YouTube en zodra er iemand mee begint, is het einde vaak zoek. Er zijn echter manieren om hier heel slim mee om te gaan. Zo kun je met Chromecast video’s van je telefoon streamen naar je televisie! Ook met niet smart tv modellen is dit gewoon mogelijk. In deze blog help ik je op weg met Chromecast koppelen aan iPhone en leg ik wat interessante mogelijkheden uit.

chromecast met google tv

Chromecast met Google TV

Deze nieuwe Chromecast heeft ook een afstandsbediening en Google TV. Zonder een telefoon kun je media met deze Chromecast kijken, zo heeft deze Chromecast een eigen interface.

Waarom Chromecast koppelen met je iPhone?

Waarschijnlijk ben je al bekend met de mogelijkheden van Google Chromecast (zo niet, lees dan ook wat je allemaal met een Chromecast kunt doen). Chromecast is een mediastreamer van Google die je eenvoudig in je televisie kunt pluggen met een HDMI aansluiting. Wanneer je Chromecast koppelt met je iPhone kun je vervolgens allerlei bestanden eenvoudig streamen naar je televisie. Ik zet wat situaties op een rij waarbij dit super interessant kan zijn:

 • Met een grote groep mensen YouTube video’s kijken op het scherm van de televisie in plaats van op je iPhone
 • Netflix kijken op groter scherm (tip: check ook Netflix koppelen met Chromecast voor Google Home)
 • Bekijken van video’s in betere kwaliteit door een betere resolutie op je televisie dan je iPhone

Hoogstwaarschijnlijk is elke situatie herkenbaar in jouw ogen!

Extra handig: maak openbare YouTube afspeellijsten aan voor video’s kijken via Chromecast

Een mogelijkheid die ik zelf ontzettend vaak gebruik is het maken van een openbare afspeellijst in YouTube. Wanneer ik met vrienden weer eens ouderwets YouTube video’s aan het bekijken ben, is er altijd wel iemand die roept “Ik weet ook nog zo’n soort video!” of  “Deze moet je ook zien!

Door gebruik te maken van afspeellijsten kunnen anderen hun gewenste video in de wachtrij zetten bij Chromecast, waarna deze afgespeeld worden als de eerdere video afgelopen is.

Stappenplan: zo kun je Chromecast koppelen aan iPhone

Let op: voor het koppelen heb je dus sowieso een Chromecast nodig (kooptip: bekijk ze hier bij Bol.com voor € 39,99) of een smart-tv met ingebouwde Google Chromecast. Wanneer je deze hebt, kun je van start met de volgende stappen.

Google Chromecast aansluiten op je tv

 1. Sluit Google Chromecast aan op je televisie met behulp van de HDMI aansluiting
 2. Steek de usb kabel in de Chromecast en sluit het andere einde aan op het lichtnet
 3. Nu zal Google Chromecast verschijnen op je televisie (let goed op of je de juiste HDMI source gebruikt)

Google Chromecast koppelen met je iPhone

 1. Download de (gratis) Google Home app op je iPhone in de Appstore
 2. Open de Google Home app en zoek naar apparaten door op het ‘plus-icoon’ te klikken
 3. Druk op nu op ‘Apparaten instellen’ en kies in welk huis je Chromecast wilt gebruiken en klik op volgende (als je nog geen huis hebt aangemaakt in de Google Home app, dien je dit eerst te doen)
 4. Nu gaat je iPhone automatisch zoeken naar Chromecast met behulp van de app. Als het goed is, wordt nu de Chromecast gevonden waarmee een verbinding gemaakt kan worden. Op je iPhone krijg je nu een code te zien, die je kunt checken op je televisie. Is deze code hetzelfde? Dan maak je verbinding met de juiste Chromecast. Klik vervolgens op ‘Ja’
 5. Chromecast vraagt nu apparaat gegevens te delen met Google. Je kunt hier kiezen voor ‘Nee’ of ‘Nu inschakelen’ en vervolgens aangeven in welke kamer je Chromecast zich bevindt (bijvoorbeeld woonkamer). Dit kun je op een later moment ook nog wijzigen.
 6. Bij de volgende stap kun je aangeven op welke wifi netwerk de Google Chromecast dient te werken. Voer het wachtwoord voor je wifi netwerk in
 7. Nadat de verbinding is gemaakt krijg je nog de mogelijkheid om een Chromecast training te volgen, zodat je precies weet hoe je hem kunt bedienen en wat je ermee kunt

Zo bedien je Chromecast met behulp van je iPhone

Als de verbinding met bovenstaande stappen gerealiseerd is, kan het streamen van iPhone video’s beginnen. Dit is eigenlijk heel simpel. Wanneer jouw iPhone op hetzelfde wifi netwerk is aangesloten als je Google Chromecast, zul je in YouTube video’s een klein televisie-stream icoon zien staan. Wanneer je hierop klikt, wordt er een verbinding gemaakt met Chromecast en begint de video met afspelen op je televisie.

Niet elke iPhone in de kamer hoeft Google Home app te hebben

Wat velen niet weten, is dat je Chromecast ook gewoon kunt gebruiken zonder de Google Home app op je iPhone als deze al is ingesteld. Je gebruikt de Google Home app eigenlijk alleen voor het instellen van je Chromecast. Is dit gebeurd? Dan kan iedereen met een smartphone, tablet of laptop in hetzelfde wifi netwerk, video’s streamen naar je televisie waar de Chromecast op aangesloten is.

chromecast met google tv

Chromecast met Google TV

Deze nieuwe Chromecast heeft ook een afstandsbediening en Google TV. Zonder een telefoon kun je media met deze Chromecast kijken, zo heeft deze Chromecast een eigen interface.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts