Chatten met Amazon Alexa maakt bediening zonder spraak mogelijk

Rob Tigchelaar Laatste update: 02-12-2020

Amazon komt met een nieuwe bedieningsmogelijkheid voor Alexa: getypte tekstberichten in plaats van gesproken opdrachten. Hiermee kun je je smart home bedienen zonder spraak.

typen met alexa

Amazon Echo Dot, ter illustratie © Unsplash

Alexa, de spraakassistent van Amazon, kan nu ook gehoor geven aan getypte tekstberichten. Amazon is op dit moment bezig om deze functie uit te rollen in de Alexa smart home applicatie. The Ambient ontdekte deze nieuwe functie reeds. Nieuw is deze functie echter niet: Google Asisstant biedt deze mogelijkheid al langer.

Typen in plaats van praten met Alexa

Een voice assistant die niet naar spraak, maar naar getypte tekstberichten kan luisteren. Amazon sluit zich aan in het rijtje met spraakassistenten die getypte opdrachten om kunnen zetten in actie: of het nu gaat om het bedienen van smart home apparaten of het opvragen van informatie.

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarbij het handig kan zijn om te typen in plaats van te praten: denk bijvoorbeeld in de bioscoop (hoewel dit tijdens corona wat minder snel voor te stellen is) of in het openbaar vervoer.

Release typen met Alexa nog in het ongewisse

Wanneer we straks de smart speaker of het smart display van Amazon aan de kant kunnen schuiven voor getypte opdrachten via onze smartphone, is nog even de vraag. Het lijkt erop dat Amazon met een kleine selectie gebruikers aan het testen is.


Meer van dit soort smart home nieuws?

Meld je gratis aan en krijg de 60 pagina dikke Smart Home voor Beginners gids tijdelijk gratis.


Meer smart home artikelen

KlikAanKlikUit-buitencamera-ipcam-3500
google nest audio installeren
Lenovo Smart Clock 2
Ring Video Doorbell 4
netatmo modulerende thermostaat
smart-home-voordelen-energie-abonnement
Ikea Symfonisk schilderijlijst
Google Wifi
Android 12
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *