CES smart home nieuws 2021

Bram Tigchelaar Laatste update: 05-01-2022

Elk jaar vind het CES plaats rond januari in Las Vegas. Tijdens dit event presenteren veel tech bedrijven nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten. Elk jaar wachten wij op deze week en zitten we klaar voor alle nieuwtjes! Op deze pagina houden we jou op de hoogte van al het nieuws, aankomend jaar staat CES 2021 op de planning! Datum CES 2021: 11 januari tot en met 14 januari 2021.

ces smart home nieuws

Las Vegas waar het CES event jaarlijks gehouden wordt © Pixabay

CES 2020 is weer van start gegaan in Las Vegas. Tot 10 januari presenteren de grootste bedrijven hun nieuwe innovaties. Wij houden alle CES smart home nieuws voor je in de gaten en bij elk interessant nieuwtje schrijven wij hieronder wat wij er nieuw is. Deze pagina zal tot 10 januari bijgewerkt worden houdt deze pagina dus goed in de gaten!
De nieuwtjes en nieuwe producten:

Netatmo slim deurslot met NFC-sleutels

netatmo slim deurslot

Ook Netatmo komt met een nieuw slim deurslot. Opvallend is dat dit slot geleverd wordt met NFC-sleutels, erg handig want zo is het slot erg toegankelijk en ook te gebruiken zonder smartphone. Het slot wordt geleverd met een set sleutels en een cilinder, hierdoor dien je wel je huidige slot te vervangen en kun je geen gebruik meer maken van je oude sleutels.

Wanneer het slot op de markt komt is nog niet bekend, maar deze wordt verwacht in het najaar van dit jaar. Ook de prijs van het slimme slot is nog niet bekend. Lees hier meer informatie over het Netatmo slimme deurslot.

Slimme douchekop met Alexa smart speaker van Kohler

slimme douchekop alexa

Een geheel nieuw product, een slimme douchekop met een smart speaker. Deze douchekop wordt geproduceerd door Kohler en werkt met de spraakassistent Alexa. De douchekop is bedoeld om tijdens het douche gebruik te maken van een speaker en middels de spraakassistent kun je makkelijk gebruik maken van spraakopdrachten. Handig wanneer je bijvoorbeeld gebeld wordt of wanneer je een andere afspeellijst wilt gebruiken.

Over de introductiedatum van deze slimme douchekop is nog vrij weinig bekend. Ook of deze überhaupt in Nederland te koop zal zijn, wel is bekend dat de douchekop de naam Kohler Moxie Showerhead krijgt. Tijdens de CES 2020 zal vast meer informatie naar buiten komen, we houden het voor je in de gaten.
Somfy presenteert de Tahoma Switch en de Door Keeper

Ook Somfy heeft tijdens de CES 2020 twee nieuwe producten aangekondigd, namelijk de Tahoma Switch en de Tahoma Door Keeper. De Tahoma Switch dient te gebruikt te worden als hub en de Door Keeper is een nieuw slim deurslot van Somfy

Tahoma Switch

De Tahoma Switch is niet te gebruiken als schakelaar, zoals de naam doet vermoeden, maar als smart home hub. De Tahoma Switch is bedoeld om slimme apparaten mee te koppelen. In totaal zouden er meer dan 300 toepassingen centraal bediend kunnen worden.

Naast de producten van Somfy is het ook mogelijk om koppelingen te maken met merken als Google Assistant en Amazon Alexa. De Switch dient aangesloten te worden via het stopcontact en dient in verbinding te zijn met wifi. Via de app van Tahoma kun je dan de apparaten bedienen en handige scenario’s aanmaken, zodat alle apparaten automatische op elkaar reageren.

Volgens de berichten van Somfy zal de Tahoma Switch ongeveer aankomende herfst te koop zijn.

Tahoma Door Keeper

Het eerste slimme deurslot van Somfy, de Tahoma Door Keeper. Dit slimme deurslot dient niet alleen als gemak voor de toegang tot je huis, maar ook voor meer veiligheid. Zo waarschuwt het slot je middels trillingen en de inbreker via een alarm signaal wanneer er een poging is tot inbraak in je woning.

Via app van Somfy kun je ook het slimme slot monitoren. Bekijk bijvoorbeeld of het slot wel op vergrendeld is of het slot open is. Ook kun je via de app unieke toegangscodes toewijzen en bewoners of andere personen die toegang mogen hebben tot je woning.

In de prestatie van Somfy melde ze dat het slimme slot in het tweede kwartaal van 2020 te verkrijgen in Duitsland en Frankrijk. Wanneer dit in Nederland zal zijn is nog niet bekend.

Samsung Ballie een smart home robot

samsung ballie

Ook Samsung heeft tijdens de CES 2020 een wel heel nieuw product geïntroduceerd, de Samsung Ballie. De Ballie is bal met een robot erin, deze bal dient je in huis te volgen als een soort assistent. Naast het volgen in je huis zal de robot je helpen met klusje en zorgen voor entertainment in je huis.

In een filmpje dat getoond werd op de CES 2020 is bijvoorbeeld te zien dat de Ballie slimme apparaten in je huis aanstuurt. Denk bijvoorbeeld aan een robotstofzuiger wanneer de vloer vies is of aan het openen van de gordijnen wanneer je wakker moet worden, zie hieronder het filmpje van de Samsung Ballie.

Wanneer deze slimme robot te verkrijgen is, is nog niet bekend. Ook de prijs van de Ballie is nog niet bekend.

Smart speaker Belkin

belkin smart speaker

Smart speakers bleken afgelopen jaar erg populair te zijn, vooral de smart speakers van Google deden het in Nederland erg goed. Tijdens de CES 2020 kwam ook Belking met een nieuwe smart speaker, maar niet zomaar een smart speaker, maar één met een telefoonoplader.

Zoals je kunt zien op de afbeelding hiernaast heeft de nieuwe speaker van Belkin een mogelijkheid om je smartphone er in te zetten. Het gaat hier wel om een draadloze oplader, dus er gaat geen snoertje in je smartphone. Het ligt aan je smartphone of deze een mogelijkheid heeft om draadloos opgeladen te kunnen worden.

De speaker werkt met de spraak van Google en heeft de naam Belking Soundform Elite Hi-Fi Smart speaker. Verwacht wordt dat de speaker vanaf het tweede kwartaal van 2020 te verkrijgen is in Amerika.

Slim schilderij en een nieuwe smart display van Lenovo

lenovo smart frame
Ook Lenovo heeft twee nieuwe producten aangekondigd tijdens de CES 2020, namelijk een nieuw schilderij en een nieuwe smart display. Het slimme schilderij heeft de naam Lenovo Smart Frame en toont afbeeldingen die je kunt uploaden via Google Foto’s. Het schilderij heeft een scherm die een grootte heeft van 21,5 inch. Ook heeft het scherm een ambientsensor die het schilderij slim maakt, door middel van licht inval in je huis bepaalt het scherm zelf wat de juiste kleuren en sterkte is.

De Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus is de nieuwe smart display die het merk presenteerde tijdens de CES. Het is de opvolger van de Lenovo Smart Tab en heeft net zoals zijn voorganger Google Assistant aan boord. De smart display kan onder andere gebruikt worden als spraakassistent in je smart home en via de Google Home app kun je scenes aanmaken met andere slimme apparaten.

Het slimme schilderij van Lenovo wordt volgens de berichten geïntroduceerd vanaf augustus in Amerika en gaat ongeveer $ 399,- kosten. Over de smart display is de introductie en prijs nog niet bekend.

Slim barbecueën met Weber Connect

Ook voor de echte barbecue fanaten onder ons is er een nieuwe en leuk product van Weber. Weber presenteerde namelijk tijdens de CES 2020 de Weber Connect Smart Grilling Hub. De Weber Connect is een slimme thermometer die je gebruikt tijdens het barbecueën. Door een verbinding te maken met de thermometer en je smartphone krijg je via je smartphone tips over het stuk vlees dat je bakt.

Handig wanneer je een stuk vlees hebt gekocht maar je niet precies weet hoe je dit op de juiste wijze dient te bereiden. Op je telefoon krijg je dan tips en met de thermometer kun je precies de kerntemperatuur van het stuk vlees meten. Heeft het vlees de gewenste kerntemperatuur bereikt dan krijg je een melding op je smartphone. Bekijk hier het promotie filmpje van de Weber Connect Smart Grilling Hub:

Op de website van Weber is te zien dat de Weber Connect Smart Grilling Hub te koop is voor $ 129,99.

Signify veel nieuwe Philips Hue buitenlampen en meer

Philips Hue heeft nieuwe slimme buitenlampen gepresenteerd, nieuwe partners voor slimme schakelaars en een paar nieuwe updates voor het huidige systeem. Vooral de Hue Sync box heeft een paar leuke nieuwe features. Lees hieronder de wat er nieuw is bij Philips Hue:

  • Acht nieuwe buitenlampen
  • Nieuwe partners voor slimme schakelaars: Voltus, Jung en Insta Group
  • Hue Sync box te bedienen met spraak en met de afstandsbediening van je tv

Lees hier een uitgebreide artikel over de Philips Hue buitenlampen en andere updates.

Roomba nu te koppelen met IFTTT

verboden zones instellen roomba irobot

Roomba is een samenwerking aangegaan met IFTTT, hierdoor kun je nu je robotstofzuiger van Roomba koppelen met IFTTT. Door deze koppelingen kun je handiger gebruik maken van de robotstofzuiger en hem koppelen met andere slimme producten. Op de website van IFTTT zijn al een paar koppelingen doorgevoerd die je als voorbeeld kunt nemen, hieronder enkele voorbeelden:

  • Vertel Alexa dat de stofzuiger moet starten
  • Wanneer ik thuis kom moet de stofzuiger stoppen
  • Wanneer Roomba klaar is, knipper met de Philips Hue lampen
  • Wanneer Roomba begint met zuigen, zet dan de volume van de Sonos speakers harder

Dit zijn enkele voorbeelden je kunt zelf ook van alles bedenken en gebruiken.

Nieuwe slimme producten van Yale

Yale is natuurlijk een bekend van slimme sloten in de smart home wereld, maar naast een slim slot heeft Yale nu ook een paar nieuwe producten geïntroduceerd tijdens de CES 2020. De nieuwe producten zijn een slimme “bezorgdoos”, een nieuw slim slot en een slim cabinet lock.

Yale slimme bezorgdoos

De Yale slimme bezorgdoos is een grote doos waarin pakketjes bezorgt kunnen worden. Dit kan handig zijn wanneer je niet thuis bent en er een postbode voor de deur staat. In de bezorgdoos kan de postbode dan het pakketje doen waarna de doos weer op slot gaat.

Het is de bedoeling dat je op afstand middels een app de doos kunt openen of vergrendelen. Ook is het mogelijk dat er toegangscode verleent kunnen worden aan bepaalde personen, zodat zij zelfstandig toegang hebben tot de doos.

Nieuwe Yale slimme deurslot

Ook komt Yale met een nieuw slim deurslot, genaamd de Yale Linus. Dit nieuwe slimme deurslot zal onder andere werken met Bluetooth en Google Assistant. Erg handig wanneer je het slot zou kunnen koppelen met Google Home, hierdoor kun je bijvoorbeeld de lampen automatische aan laten gaan wanneer je thuis komt. Spraak is wel een ander verhaal, omdat dit misschien nog een beetje onveilig kan zijn.

Wanneer het Yale Linus slot te verkrijgen is in Nederland en voor hoeveel het slot te koop zal zijn is nog niet bekend.

Cabinet Lock Yale

De Cabinet Lock van Yale is een klein apparaatje waarmee je de huidige kasten of deuren simpel kunt beveiligen. Het is in principe een klein apparaatje die je aan de binnenzijde van een kast of deur bevestigd. Door dit aan de binnenzijde te doen creëer je een soort slot die op afstand met app te openen is.

The Bee: slim beveiligen gaat een stapje verder

Gaaf! Een nieuwe gadget waarmee het beveiligen van je huis een stapje verder gaat. Het bedrijf Sunflower Labs heeft een drone ontwikkeld, genaamd The Bee, die zelfstandig het terrein van je huis beveiligd. The Bee doet dit door middel van beweging en vibraties, door zogeheten Sunflowers die je in je tuin plaatst.

Mocht er een vibratie of beweging zijn dan vliegt de drone hier op af en filmt de indringer. Mocht het geen indringer zijn dan vliegt de drone weer terug naar zijn basistation (the Hive). Doordat de The Bee hierop reageert ben je altijd op de hoogte wat er op je terrein gebeurt en heb je eventueel beeldmateriaal.

The Hive is wel bedoeld voor de wat grotere terreinen of tuinen. Je bakent het terrein af met de Sunflowers, dit zijn sensoren die je plaatst in je tuin. Momenteel kun je de The Bee reserveren voor een bedrag van $ 999,-, maar wanneer de drone geleverd wordt is nog niet bekend.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.