Veilig en slim: buitenlamp met bewegingssensor

buitenlamp met bewegingssensor

In het donker het sleutelgat van de deur vinden is geen pretje. Helemaal niet als het koud, donker en laat in de avond is. Gelukkig zijn hier tal van oplossingen voor: zo kun je met speciale buitenlampen het licht aan laten springen als je het tuinpad oploopt. De buitenlamp met een bewegingssensor biedt hiervoor uitkomsten.

Vaak kun je zelf allerlei instellingen doen om hem aan te passen voor jouw situatie. Denk aan opties om de buitenlamp bijvoorbeeld niet aan te laten springen als er iemand buiten een bepaalde afstand is. Dit kan handig zijn als je een kleine tuin. In dit artikel licht ik de voordelen van zo’n buitenlamp uit en geef ik je mijn advies voor een goede keuze.

Voordelen van een buitenlamp met bewegingssensor

Eigenlijk zijn er bij dit type buitenlampen twee grote voordelen. Zowel op het gebied van veiligheid als beveiliging draagt een buitenlamp die voorzien is van een bewegingssensor een steentje bij.

  • Veiliger voor personen in jouw tuin: je wilt natuurlijk goed kunnen zien waar je loopt. Niet alleen jij, maar ook visite of de postbode dient goed te zien waar het looppad in jouw tuin is. Met een bewegingssensor springt de lamp aan, zodra iemand jouw tuin betreedt.
  • Beter voor de beveiliging van jouw huis: als we kijken naar inbraakpreventie wordt er ook vaak gekozen voor dit type buitenlampen. Wanneer je op de bank zit zie je gelijk als iemand een stap zet in jouw tuin. Daarbij is het ook veel minder aantrekkelijk voor potentiële inbrekers om in groot licht jouw deur te forceren.

Er is dus sprake van een duidelijke win-win situatie bij het kopen van zo’n buitenlamp.

Tip: check ook slimme buitenlampen

Als je trouwens voor een super goede beveiliging wilt gaan en nog meer comfort, kun je ook slimme buitenlampen overwegen. Zo heeft Philips Hue een aantal interessante modellen die werken met behulp van geofencing: wanneer je de lampen zien dat je thuiskomt springen ze netjes aan. Ga je van huis? Dan gaan ze uiteraard weer uit! Ook hiermee zijn de instellingsmogelijkheden eindeloos. Neem een kijkje bij onze adviesgids voor slimme buitenverlichting voor de beste modellen op dit moment.

Tips voor een buitenlampen met bewegingsensoren kopen

Als je op zoek gaat naar deze buitenlampen zul je allerlei verschillende soorten tegenkomen. Van hoge prijzen tot lage prijzen en van LED varianten tot standaard standaard buitenlamp modellen die op een poot staan. Om je op weg te helpen bij het maken van een goede keuze heb ik een aantal handige kooptips op een rij gezet.

  1. Ga voor een LED buitenlamp met sensor: allereerst raad ik je aan om te kiezen voor LED varianten. Hiermee bespaar je niet alleen op je energiekosten, de lampen gaan daarbij ook veel langer mee! Met name bij buitenlampen kan het vervangen van lampen soms een issue zijn die je hiermee tackelt.
  2. Kijk naar de montage mogelijkheden van de buitenlamp: ga eerst goed na waar je de lampen op wilt hangen. Aan de muur of juist boven het houten halletje bij de voordeur? Als je een goed idee hebt over de bevestiging, kun je gerichter zoeken naar modellen die je hierop kunt monteren en installeren.
  3. Check de instellingsmogelijkheden van de bewegingssensor: helaas zijn er veel buitenlampen met bewegingssensoren die nauwelijks in te stellen zijn. Dit kan als resultaat geven dat de lamp elke keer aangaat als er iemand op de stoep loopt voor jouw tuin. Het is dan ook super belangrijk om bij het kopen van deze lampen te kijken naar de mogelijkheden om onder andere de gevoeligheid van de bewegingssensor in te stellen.
  4. Ga voor een solar buitenlamp met sensor: niet alleen zorgt LED voor besparing op je energiekosten, ook met solar varianten kun je aardig besparen. Niet alleen gaat de lamp pas aan als de zon ondergaat; overdag laadt de buitenlamp op om straks weer energie en stroom te hebben voor de donkere avonden. In tegenstelling tot wat anderen vaak denken hoeven solar buitenlampen helemaal niet zoveel te kosten.
  5. Koop een pakket buitenlampen: niet alleen bij grote tuinen kan het kopen van meerdere buitenlampen een goede zet zijn. Denk ook eens aan je achtertuin of het schuurtje wat verderop in de tuin staat. Vaak zijn er wel meer dan twee buitenlampen nodig om te zorgen voor het beste effect. Ik raad je dan ook aan om te kijken naar pakketten of het kopen van meerdere buitenlampen in een keer. Zo zijn er vaak kortingen te behalen wanneer je er meerdere koopt in plaats van een.

Uiteraard ben ik op zoek gegaan naar een betaalbare en goede buitenlamp die aansluit op bovenstaande randvoorwaarden.

solar buitenlamp met bewegingssensor

Mijn advies: SensaHome Solar buitenlamp met bewegingssensor

Deze lampen kwam ik tegen bij Bol.com. SensaHome heeft een ruim aanbod in verschillende soorten buitenlampen. Dit model trok mijn aandacht vanwege het feit dat het een LED variant is die voorzien is van een bewegingssensor én een solar model is. Het is een wat grotere buitenlamp, waardoor hij zorgt voor voldoende licht in jouw tuin én ook beter zonlicht kan opvangen om daarmee op te laden. Je kunt de lampen in meervoud kopen, waarbij ik je adviseer om er minimaal twee te kopen voor jouw tuin. Met een prijs van € 39,99 voor twee stuks haal je goede buitenlampen met bewegingssensoren in huis.

Interessante eigenschappen:

  • Solar
  • LED verlichting
  • Eenvoudig in te stellen
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts