Braun lanceert smart speakers met Google Assistant

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Goed nieuws voor fans van Braun: na dertig jaar keert Braun Audio terug op de audiomarkt met een remake van de klassie LE-luidsprekers die in 1959 voor het eerst geïntroduceerd werden.

braun smart speaker

© Braun

Deze vernieuwde variant is voorzien van Google Assistant en is te bedienen via de Braun Audio-app. Het gaat om de LE01, LE02 en de LE03: Braun smart speakers die zowel in het wit en zwart verkrijgbaar zullen zijn.

Braun smart speakers met Google Assistant onder de motorkap

Braun zet de eerste stappen richting een smart home: vandaag laat het toonaangevende elektronicamerk weten een nieuwe variant op de in 1959 geïntroduceerde LE-speakers op de markt te brengen. Met deze hernieuwde Braun LE-speakers is er sprake van een unieke combinatie: “Met de geheel hernieuwde serie LE-speakers bouwt Braun Audio voort op het tijdloze, minimalistische ontwerp van toen, met de toevoeging van technologieën van nu“, aldus Braun.

Smart speakers met minimalistisch ontwerp

De eerste foto’s die op de redactie verschenen laten een prachtige smart speaker zien die er gelijk niet uit ziet als een slimme speaker: er is sprake van een minimalistisch ontwerp. Hoewel ze opvallend en mooi zijn, zijn ze ‘niet opdringerig’. Onder de motorkap ontdekken we BMR-aandrijfeenheden waardoor er sprake is van een prachtig geluidsbeeld van bijna 180 graden. Een groot voordeel hiervan is dat je de speakers praktisch overal kunt neerzetten.

braun smart speaker le01 le02 le03

Technologie Braun LE speakers

De nieuwe smart speakers van Braun voldoen in onze ogen aan de randvoorwaarden van een smart speaker: ze zijn te bedienen via een app op je smartphone of tablet en je kunt genieten van spraakbediening door de ingebouwde Google Assistant. Ook zijn de speakers voorzien van multiroom, waardoor je ze eenvoudig kunt koppelen met elkaar.

Multiroom: koppel de smart speakers op twee manieren

Multiroom kan toegepast worden op twee manieren: in liggende positie zijn de LE01 en de LE02 samen te integreren als één stereoluidspreker. Zet je ze staand neer? Dan kun je ze instellen als stereopaar, waarbij je elke smart speaker kunt instellen als één audiokanaal (links of rechts). Je kunt via de Braun Audio-app eenvoudig instellingen verrichten, waaronder de Equalizer-instellingen. Hiermee kun je de Braun smart speakers automatisch instellen op de ideale waardes voor een specifieke ruimte.

Braun Smart Speaker LE01, LE02 en LE03: Google Assistant en Chromecast

In de nieuwe Braun smart speakers is Google Assistant ingebouwd. Hiermee kun je je smart home aansturen: denk bijvoorbeeld aan het activeren van slimme verlichting of het starten van een smart home scene. Dankzij de ingebouwde Chromecast heb je tevens toegang tot verschillende streamingdiensten.

Met aandacht voor smart home privacy

Dat Braun privacy voorop stelt blijkt uit de mogelijkheid om de spraak assistent mogelijkheid ook uit te schakelen. Net als bij Google Home smart speakers zijn de Braun LE01, LE02 en LE03 voorzien van een privacy knop. Door deze om te draaien wordt de microfoon uitgeschakeld. In tegenstelling tot andere smart speakers laten de Braun smart speakers ‘opvallend’ zien als de privacy modus is ingeschakeld: knipperende LED verlichting aan de voorzijde van speakers tonen aan dat Google Assistant is uitgeschakeld.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *