Bose met Google Assistant bedienen is nu mogelijk

bose met google assistant

Goed nieuws voor Bose smart speaker eigenaren die wensen de bediening te doen via Google Assistant: Bose heeft aangekondigd dat de spraak asssitent van Google nu ondersteund wordt op diverse speakers.

Hiermee kunnen de smart speakers van Bose met Google Assistant bediend worden, in plaats van de nu nog Engels sprekende Alexa van Amazon. Ook heeft Bose een nieuwe slimme speaker aangekondigd: de Bose Home speaker 300. Dit is een compactere smart speaker.

Bose met Google Assistant koppelen 

Wees niet bang dat er allemaal capriolen uitgehaald moeten worden om te zorgen voor een koppeling: je kunt via de Bose Music app eenvoudig aangeven met welke spraakassistant jij de bediening met je smart speaker wilt uitvoeren: Alexa of Google Asssitant.

Er was een lange vraag naar de mogelijke koppeling met Bose en Google Assistant, wat tevens het geval was bij Sonos. Ook Sonos liet eerder weten een ondersteuning van de spraakassistent van Google door te voeren op haar speakers: de Sonos met Google Assistant ondersteuning is in juli te verwachten.

Diverse Bose speakers krijgen Google Assistant ondersteuning

De update van de Google Assistant ondersteuning is van toepassing op de volgende Bose smart speakers:

  • Bose Home Speaker 500
  • Bose Home Soundbar 700
  • Bose Home Soundbar 500
  • Bose Home Speaker 300 (nog niet verschenen)

Wanneer de speaker voor het eerst gebruikt wordt kan men direct aangeven met welke spraakassistant de speaker moet gaan werken. Huidige eigenaren kunnen Alexa dus wijzigen naar Google Assistant via de laatste versie van de Bose Music app.

Bose introduceert ook de Bose Home Speaker 300

Bose komt met nog meer goed nieuws: er komt een compactere versie van de Home Speaker 500 aan, de Bose Home Speaker 300. Naast de compactere afmetingen zijn er nog wat opvallende verschillen: zo is de Speaker 300 niet voorzien van een LCD scherm, wat bij de 500-variant wel zo is. De Bose Home speaker 300 ondersteund daarentegen wel AirPlay 2 en bluetooth.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts