Bluetooth speaker

Advies voor een bluetooth speaker kopen

bluetooth speaker kopen
Home » Bluetooth speaker

Een bluetooth speaker is al een geruime tijd een populair product. Sinds de opkomst van smart homes zijn deze speakers helemaal een interessante keuze: zo kun je ze eenvoudig koppelen met andere apparaten en smart home systemen. Bij een bluetooth speaker kopen kun je echter al snel verdwaald raken in het ruime aanbod. Wij bieden met deze pagina handvatten: bekijk de beste bluetooth speakers in onze ogen en check onze tips waar je op moet letten!

De beste bluetooth speakers van dit moment

Onze aanbeveling voor een bluetooth speaker

sony SRS-XB21 bluetooth speaker
Sony
SRS-XB21
marshall killburn bluetooth speaker
Marshall
Killburn
jbl charge 3 bluetooth speaker
BESTE KEUZE
JBL Charge 3
bose soundlick bluetooth speaker
Bose Soundlink
Color II
samsung level box slim bluetooth speaker
Samsung Level
box Slim

Functies van een bluetooth speaker

Een bluetooth speaker is een luidspreker die je eenvoudig kunt koppelen met bijvoorbeeld je smartphone. Bluetooth is een communicatieprotocol, waarbij er draadloos een verbinding gemaakt kan worden met andere apparaten. Wij hebben op een rij gezet wat voor functionaliteiten dit allemaal met zich mee brengt.

De functies van een bluetooth speaker:

 1. Makkelijk te koppelen met smartphone: met behulp van bluetooth ben je in staat om bijvoorbeeld je smartphone te verbinden met de speaker. Hierdoor kun je eenvoudig muziek streamen en de speaker bedienen met je telefoon. Dit kan ook via een tablet als een iPad.
 2. Mogelijkheid om speakers te groeperen: een van de mooiste functies is dat je bij veel bluetooth speakers de mogelijkheid hebt om ze te groeperen. Stel dat je twee bluetooth speakers in de woonkamer hebt staan, kun je genieten van een betere geluidskwaliteit in de hele kamer wanneer je deze ‘koppelt’. Dit is tevens niet bij alle bluetooth speaker modellen mogelijk, goed op letten dus!
 3. Vaak draadloos: een bluetooth speaker is vaak draadloos. Hierdoor kun je hem makkelijk meenemen en zijn de speakers geschikt voor bijvoorbeeld in de tuin. Hoewel bluetooth altijd draadloos is, hoeft er ondanks deze verbindingsmogelijkheid niet altijd te sprake te zijn van een draadloos model.
 4. Bellen/opnemen via speaker: dit is een handige functie, je kunt vaak bellen en opnemen met de speaker! Dit is mogelijk als je smartphone met bluetooth verbonden is aan de speaker. Handig als je bijvoorbeeld onder de douche staat.
 5. Koppelen met home assistants: natuurlijk lichten we bluetooth speakers uit op Smarthomeweb.nl, omdat het interessant kan zijn voor een smart home. Je kunt tegenwoordig steeds meer bluetooth speakers koppelen met bijvoorbeeld Google Assistant. Hiermee kun je via een Google Home smart speaker de speakers bedienen en aansturen. Eerder schreef Rob ook een handleiding voor een bluetooth speaker koppelen aan Google Home.

Zoals je ziet zijn de functies super interessant. Met name de functie om de speakers te kunnen koppelen binnen je smart home: dit zorgt niet alleen voor een beter muziekgeluid, maar brengt ook comfortabele voordelen met zich mee. Laten we ze bekijken.

Voordelen van een bluetooth speaker

Bij een bluetooth speaker kopen haal je een handige geluid box in huis. Je kunt ze eenvoudig koppelen, vaak overal mee naar toe nemen én met sommige modellen zelfs onder de douche genieten van je favoriete muziek. We hebben deze en andere voordelen van een bluetooth speaker voor je op een rij gezet:

 • Geen gedoe met bedrading: weg met al die draden en stekkers! Met veel bluetooth speakers ben je met een aantal uur opladen verlost van een koppeling aan het netstroom. Zo kun je ze eenvoudig op een bijzettafel zetten, zonder dat je na hoeft te denken over een stopcontact in de buurt.
 • Stel je eigen geluidssysteem samen: vanwege het feit dat bluetooth speakers vaak onderling te koppelen zijn en diverse modellen ‘multiroom’ ondersteunen, kun je je eigen geluidssysteem samenstellen. Zet de speakers op strategische plekken en in specifieke kamers of ruimtes en bepaal zelf wanneer er in welke kamer of op welke speaker muziek te horen is.
 • Muziek luisteren onder de douche: hoe lekker is dat? Heerlijk onder de douche genieten van je favoriete muziek! Als iemand je belt? Dan kun je met diverse bluetooth speakers gewoon opnemen en je oproep beantwoorden.
 • Eenvoudig mee te nemen: een van de grootste voordelen is het feit dat een bluetooth speaker vaak makkelijk mee te nemen is. Niet alleen doordat het vaak gaat om kleinere uitvoeringen, maar ook vanwege het feit dat ze werken op accustroom. Hierbij hoeft de bluetooth speaker niet aangesloten te zijn op netstroom.

Om in te haken op het laatste voordeel van een bluetooth speaker: in deze adviesgids hebben we juist modellen op een rij gezet die als ‘tussenmaat’ gezien kunnen worden. Nét compact genoeg om makkelijk mee te nemen, maar alsnog voorzien van de beste geluidskwaliteit!

jbl charge 3 bluetooth speaker

★★★★★ – “De JBL Charge 3 is een goede keuze voor een bluetooth speaker. Het model is compact, levert zeer goed geluid en is eenvoudig te koppelen.

Onze aanbeveling: JBL Charge 3 speaker

Een bluetooth speaker die er in onze ogen tussenuit springt is de JBL Charge 3. Niet alleen vanwege het mooie design van de JBL speaker, maar ook vanwege zijn goede kwaliteit. Deze bluetooth speaker is voorzien van een accu waarmee je 20 uur lang zonder opladen muziek kunt luisteren, heeft een maximaal vermogen van 20 watt (genoeg voor buiten in een park) en is super licht! Een fijne extra is dat de speaker waterdicht is! Een goede keuze voor een bluetooth speaker die je soms mee wilt nemen.

Eigenschappen

 • 20 uur accuduur
 • Waterdicht
 • Opladen smartphone

Bluetooth speaker kopen: waar moet je op letten?

Bij Smarthomeweb.nl hebben we een doel: jouw helpen bij het maken van de juiste keuze als het gaat om smart home producten. Zo ook voor een bluetooth speaker kopen. Zoals je wellicht gelezen hebt kunnen modellen aardig van elkaar verschillen. Niet alleen in prijs, maar ook in functies. Om je op weg te helpen bij het kopen van een model wat bij jouw wensen past, hebben we wat handige kooptips op een rij gezet:

 • Kijk naar bereik van bluetooth: het is natuurlijk wel belangrijk om een goede bluetooth verbinding te hebben bij het streamen van muziek. Kijk daarom altijd goed naar de maximale afstand wat desbetreffende bluetooth speaker kan bereiken. In veel gevallen is rond de 10 meter een prima keuze.
 • Bekijk de omvang/afmetingen: als je de bluetooth speaker zo nu en dan mee wilt nemen, is het kijken naar de afmetingen een belangrijke. Een speaker kan groot of juist heel klein ogen op foto’s, maar hoeft dat zeker niet te zijn. Zelf hebben we eens de fout gemaakt met een bluetooth speaker van Marshall, die veel groter bleek te zijn dan we dachten. Tip: check altijd de afmetingen, zodat je weet of je hem straks makkelijk mee kunt nemen als je dit wenst.
 • Controleer of het model te koppelen is: ben je van plan om zelf een geluidssysteem op te bouwen in jouw huis? Check dan altijd of de speaker te koppelen is met andere speakers. Ook is het zinvol om in de gaten te houden of ‘multiroom’ tot de mogelijkheden behoort. Hiermee kun je speakers in verschillende kamers met elkaar groeperen, wat handig kan zijn bij smart homes.
 • Kijk naar accuduur van de bluetooth speaker: een van de belangrijkste kooptips is het controleren van de accuduur. Je wilt natuurlijk dat de bluetooth speaker lang mee gaat als je hem zo nu en dan mee wilt nemen. Gemiddeld heeft een goede bluetooth speaker meer dan 15 uur accuduur. Afhankelijk van het volume en het afspelen van muziek kan de accuduur variëren.
 • Dubbel-check of de speaker draadloos is: een speaker die een bluetooth verbinding kan maken, hoeft nog niet te betekenen dat de speaker zelf ook draadloos is. Er zijn veel draadloze bluetooth speakers, maar ook veel die aan netstroom verbonden dienen te blijven. Hier moet je goed op letten dus!
 • Check reviews van specifieke bluetooth speakers: xjij bent vast niet de eerste die van plan is om die ene bluetooth speaker te kopen. Op het internet zijn tal van reviews te lezen van specifieke modellen, types en merken. Het is zeker aan te raden om deze te lezen als je een bepaald model op het oog hebt. Zo weet je wat je kunt verwachten.

Met bovenstaande tips zul je hoogstwaarschijnlijk sneller de juiste bluetooth speaker kopen of ontdekken. Heb je echter nog vragen voor specifieke speakers met bluetooth of behoefte aan extra advies? Dan kun je ons uiteraard altijd een bericht sturen.

Bluetooth speakers vergelijken

Vergelijk de beste bluetooth speakers op belangrijke aspecten

Bluetooth speakerBluetooth bereikAccuduurDraadloosRichtprijs
Sony SRS-XB2110 meter12 uurJa€ 80,-
Marshall Killburn10 meter20 uurJa€ 179,-
JBL Charge 310 meter20 uurJa€ 99,-
Bose Soundlink Color II10 meter8 uurJa€ 125,10
Samsung Level Box Slim10 meter30 uurJa€ 62,95

De beste merken voor een bluetooth speaker

Dit zijn dé topmerken om een bluetooth speaker van te kopen

jbl bluetooth speakers

JBL bluetooth speakers

JBL is een grote speler op het gebied van bluetooth speakers. Het merk heeft zowel kwaliteit als design hoog in het vaandel staan. Dit is met name bij de ‘Charge’ speakerlijn van JBL zichtbaar. Wij zijn zeker te spreken over JBL, omdat het merk zich steeds meer richt op ondersteuning voor services als Google Assistant.

bose bluetooth speakers

Bose bluetooth speakers

Muziek staat bij Bose al meer dan 50 jaar centraal bij haar mooie producten. Van koptelefoons tot bluetooth speakers, je ontdekt de betere varianten van Bose. Op het gebied van bluetooth speakers zijn er bij Bose twee belangrijke productlijnen: de Revolve en de Soundlink Color, die in verschillende kleuren aangeboden worden.

sony bluetooth speakers

Sony bluetooth speakers

Sony is misschien wel de grootste en bekendste speler op het gebied van technologie. We kijken er dan ook niet van op dat Sony een van de betere aanbieders is op het gebied van bluetooth speakers. Wat wij erg opvallend vinden is de prijs/kwaliteitsverhouding. Voor een zeer lage prijs (soms voor nog geen € 50,-) haal je een goede bluetooth speaker in huis.

Bluetooth speaker ontwikkelingen en nieuws

apparaten voor google home
bluetooth speaker koppelen aan google home
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)