Samsung TV met bluetooth speaker verbinden

bluetooth speaker koppelen samsung tv

In het kort: Een Samsung TV met bluetooth verbinden is erg eenvoudig te doen. Hiermee geniet je van het voordeel dat je draadloos bluetooth speakers aan kunt sluiten. Van een Harman Kardon Citation One tot een JBL speaker; je kunt ze aansluiten op een Samsung TV met bluetooth. Bekijk hier scherp geprijsde bluetooth speakers om je home cinema set uit te breiden.

Een Samsung smart TV is een goede keuze! Samsung staat bekent om haar innovaties als het gaat om beeld- en geluidskwaliteit. Daarbij zijn er met sommige Samsung TV modellen mogelijkheden voor het verbinden van diverse bluetooth apparaten. Hierbij kun je denken aan koptelefoons, luidsprekers, soundbars en zelfs smart speakers als Google Home! In dit artikel gaan we dieper in op een bluetooth speaker koppelen aan Samsung TV! Check met welke modellen het nodig en lees onze tips.

Waarom bluetooth speakers koppelen aan je Samsung TV?

Het is allereerst interessant om wat dieper in te gaan op de redenen om bluetooth speakers te koppelen met je Samsung TV. Je hebt toch al een goede Samsung TV waarmee je heerlijk kunt genieten van prachtige geluidskwaliteit? Zeker waar! Maar wat als je muziek af wilt spelen via je Samsung TV in de hele kamer? Of wanneer je zelf een home cinema wilt creëeren rondom de zitbank? Bekijk deze en andere redenen voor het maken van deze koppeling.

  • Je gebruikt je Samsung TV als muziekapparaat: wanneer je muziek wilt luisteren tijdens bijvoorbeeld het koken in de keuken, kun je de wens hebben om ook daar te genieten van goede muziek middels een draadloze bluetooth speaker. Hierbij kan het interessant zijn om bluetooth speakers te koppelen aan je Samsung TV. Ook bij speakers voor woonkamer kan dit interessant zijn bij feestjes of verjaardagen. Denk bijvoorbeeld een JBL koppelen aan TV voor extra muziekplezier. Kooptip: deze JBL wordt veelal gebruikt voor feestjes.
  • Het is je wens om optimaal te genieten van geluid om je heen tijdens het kijken van een film: hoewel een Samsung smart TV in veel gevallen al prachtig geluid levert, kun je de wens hebben om zelf een home cinema ervaring te realiseren. Hierbij kun je naast de bank bluetooth speakers hebben staan die je graag wilt koppelen.
  • Je wilt speakers koppelen zonder bedrading: hangt jouw Samsung TV aan de wand? Dan is het aan te raden om geluid draadloos te streamen, zodat je niet hoeft te knoeien met het wegwerken van bedrading. Met bluetooth speakers koppelen aan Samsung TV ondervang je dit probleem.

Het kan dus een heel goed idee zijn voor meerdere situaties om deze koppeling te maken.

Samsung tv verbinden via bluetooth

Helaas is het koppelen van bluetooth speakers niet met alle Samsung TV modellen mogelijk

Met deze Samsung TV modellen kun je bluetooth speakers koppelen

Helaas is het koppelen van bluetooth speakers niet met alle Samsung TV modellen mogelijk. Na kort onderzoek hebben we de volgende lijst samengesteld met Samsung TV’s die bluetooth ondersteunen. De lijst met Samsung smart TV bluetooth Audio modellen:

Samsung TVSmart TV type
NU8000UHD Premium TV
NU8500UHD Premium TV
NU7500UHD TV
NU7400UHD TV
Q900QLED
Q9FNQLED
Q8DNQLED
Q8FNQLED
Q7FNQLED
Q6FNQLED
Tip: bekijk hier de scherpste prijzen voor Samsung smart TV’s.

Samsung Smart TV bluetooth aanzetten

Het aanzetten van bluetooth op je Samsung Smart TV is afhankelijk van het model wat jij hebt staan. In veel gevallen werkt het echter in grote lijnen als volgt:

  1. Ga naar de instellingen op je Samsung TV (tandwieletje, bij systeem)
  2. Ga naar netwerk en klik daar vervolgens op bluetooth
  3. Zoek naar beschikbare apparaten (zorg ervoor dat je je speaker aan hebt gezet met bluetooth modus)
  4. Selecteer desbetreffende speaker en het koppelen is nu gelukt

F.A.Q: veelgestelde vragen over Samsung TV verbinden met bluetooth

Kan ik mijn Samsung smart TV eigenlijk verbinden via bluetooth met mijn nieuwe speaker? En zo ja: hoe doe ik dat dan? Deze en veel andere gerelateerde vragen krijgen we zo nu en dan binnen op de redactie. We hebben besloten om de veel gestelde vragen te groeperen en te bundelen in onderstaande F.A.Q.

Kan ik mijn Samsung TV verbinden met bluetooth?

Dat is afhankelijk van het type Samsung smart TV dat jij in de kamer hebt staan. Bekijk hierboven in het overzicht de Samsung smart tv’s waarmee verbinden via bluetooth mogelijk is.

Hoe kan ik mijn Samsung TV verbinden via bluetooth?

Via de instellingen kun je bluetooth activeren, waarna je hem kunt koppelen met bijvoorbeeld een bluetooth speaker.

Waarom is verbinden met bluetooth speakers interessant?

Er zijn veel verschillende situaties waarin een bluetooth speaker koppeling interessant zou kunnen zijn. Denk aan feestjes óf genieten van muziek in andere kamers die je afspeelt vanaf je Samsung smart TV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
koppelen bol.com aan kobo

Kobo inloggen met Bol.com

▲ Ring Spotlight Cam © Ring Op Smarthomeweb.nl schrijven we dagelijks berichten over slimme producten, denk aan slimme deurbellen,…
Lees meer
Innr lampen

Innr lampen

Innr is een Nederlandse smart home aanbieder dat expert is op gebied van slimme verlichting. Innr geeft jou de…
Lees meer