Blueair Blue Pure 221 review

Home » Smart home reviews » Blueair Blue Pure 221 review

Een luchtreiniger wordt steeds vaker gekocht voor in huis. Met een slimme luchtreiniger kun je eenvoudig de luchtkwaliteit in huis monitoren en daar actie op ondernemen. Zo ook met de Blueair Blue Pure 221, die we onlangs hebben getest. In deze Blueair Blue Pure 221 review delen wij onze ervaringen met deze slimme luchtreiniger en ontdek je de plus- en minpuntjes!

blueari blue pure 221

De Blueair Pure 221 slimme luchtreiniger © Bol.com
Bram Tigchelaar · 21 november 2018

Functies van de Blueair Blue Pure 221

Voor we onze ervaringen delen is het goed om op een rijtje hebben waartoe deze luchtreiniger van Blueair allemaal in staat is. We hebben de belangrijkste functies van de slimme luchtreiniger op een rij gezet.

De 4 meest interessante functies van deze slimme luchtreiniger:

 1. Kan de lucht van ruimtes tot 50mreinigen: dit model is geschikt voor een maximale ruimte van 50 vierkante meter. De luchtreiniger merkt zelf op als de kamer kleiner is, waardoor er sneller gereinigd dient te worden.
 2. Voorzien van een speciaal pollenprogramma: wanneer jij last hebt van hooikoorts, kun je met deze luchtreiniger een speciaal pollenprogramma starten op momenten in het jaar dat je extra gevoelig bent.
 3. Vijf keer per uur reinigen: elk uur reinigt deze Blue Pure 221 van Blueair automatisch de lucht. Zo blijft de luchtkwaliteit constant op orde in de kamer.
 4. Onder de motorkap een geavanceerd filter: het filter van deze Blueair is in staat om heel veel soorten luchtvervuiling tegen te gaan. Van huidschilfers van huisdieren tot stoffen die kunnen leiden tot allergische reacties.

Pluspunten van de Blueair Blue Pure 221

Bij het testen van deze luchtreiniger hebben we een lijst bijgehouden met punten waar wij een glimlach van kregen. Bekijk de pluspunten in onze ogen:

 • Zeer makkelijke installatie: de installatie van de Blue Pure 221 is heel simpel. Je sluit hem aan en na het drukken op de startknop kan het reinigen beginnen.
 • Onwijs stil tijdens reinigen: ons werd verteld dat het geluid nog stiller is dan het ademenen van een mens. En dit is niet gelogen: deze luchtreiniger is echt ontzettend stil, waardoor je hem zelfs in de slaapkamer kunt gebruiken.
 • Efficiënt schoonmaken: in tegenstelling tot andere luchtreinigers die we hebben getest, zuigt deze reiniger lucht van alle kanten op. Dit is een stuk efficiënter dan wanneer een luchtreiniger de lucht vanuit een kant opzuigt.
 • Filter vervangen super simpel: het vervangen van de filter van luchtreinigers dient zo nu en dan te gebeuren. Bij deze Blue Pure 221 gaat het vervangen heel simpel en hoef je niets los te schroeven of in de handleiding te duiken.

Minpunten van de Blueair Blue Pure 221

Hoewel wij tot nu toe deze luchtreiniger een interessant model vinden voor het reinigen van de lucht, hebben we ook wat kleine minpuntjes en nadelen genoteerd.

 • Niet te koppelen met een domotica platform: als smart home liefhebbers zijn we natuurlijk altijd benieuwd naar mogelijkheden om luchtreinigers te koppelen met bijvoorbeeld een smart speaker of een smart weerstation. Helaas is dit niet mogelijk bij de Blueair Blue Pure 221, wat wij toch wel een klein minpuntje vinden.
 • Niet mobiel en makkelijk te verplaatsen: deze luchtreiniger is helaas niet mobiel en bijvoorbeeld niet voorzien van wielen. Het verplaatsen van kamer naar kamer kan dus wat lastiger zijn.
 • Geen afstandsbediening: de luchtreiniger is niet te koppelen met een smartphone, waarmee je vaak luchtreinigers uit of aan kunt zetten. Daarom hadden wij bij dit model wel een afstandsbediening verwacht. Helaas zit deze er niet bij. Aan de andere kant start het model al met een simpele druk op de knop.

Specificaties van de Blueair Blue Pure 221

Bekijk in onderstaande tabel de specificaties van deze Blueair luchtreiniger die we op een rij hebben gezet.

Blueair Blue Pure 221Testresultaten
Aantal standen3
Te koppelen met domotica platformNee
Geluidsniveau56 dB
Maximale oppervlakte50 m2
Prijs indicatie€ 349,-

Conclusie Blueair Blue Pure 221 review

blueair blue pure 221 review

★★★★

Ons oordeel over Blue Pure 221 van Blueair

Als je op zoek bent naar een slimme luchtreiniger die de kwaliteit van de lucht in jouw huis goed en efficiënt kan reinigen, is dit model een interessante keuze. Wanneer jij echter van plan bent om de luchtreiniger te koppelen aan smart home producten, is dit niet mogelijk bij de Blue Pure 221. Toch weegt dit punt niet op tegen de makkelijke installatie en het direct aan de slag gaan van het reinigen van de lucht! Kortom, een goede keuze!