Ring slimme deurbel met gezichtsherkenning

slimme deurbel gezichtsherkenning

▲ Ogen ter illustratie © Unsplash

Mogelijk worden slimme deurbellen van Ring binnenkort voorzien van gezichtsherkenning. Hoewel er reeds diverse slimme deurbellen zijn met gezichtsherkenning, ontbreekt deze functionaliteit nog bij de varianten van Ring. Met gezichtsherkenning in slimme deurbellen zou een deur automatisch geopend kunnen worden voor bekenden of kunnen er specifieke smart home scenario’s geactiveerd worden.

Ring bekijkt mogelijkheid voor gezichtsherkenning

Het zal niet de eerste slimme deurbel zijn die voorzien wordt van gezichtsherkenning: diverse slimme deurbellen merken -concurrenten van Ring – hebben al de mogelijkheid om bekenden te herkennen, waarna er specifieke scenario’s gestart kunnen worden. Toch ontbreekt deze optie nog bij de deurbellen van Ring. Tweakers weet te melden dat Ring op dit moment nadenkt over de een mogelijke integratie.

Zo zou Ring zeggen dat wanneer gebruikers van de slimme deurbel de mogelijkheid wensen, dat zij gezichtsherkenning zullen krijgen. Mogelijk zouden er ook al voorbereidingen getroffen zijn om gezichtsherkenning in te bouwen. Hoewel er reeds gestart lijkt te zijn met de voorbereidingen, is er nog geen duidelijkheid over de mogelijke release-datum van deze nieuwe functie.

‘Zonder gezichtsherkenning kan juist ook een plus zijn’

Misschien is het ontbreken van de gezichtsherkenning functie in Ring deurbellen juist een plus voor mensen die hier niet op zitten te wachten. Daarbij is het ook nog maar de vraag wat deze nieuwe functie met zich mee gaat brengen op het gebied van privacy en wetgeving binnen Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts