Beveiligingscamera zonder wifi

Tegenwoordig werken veel beveiligingscamera’s met wifi. Erg handig want zo kun je altijd op afstand zien wat er gebeurd, maar wat nou als de wifi uitvalt? Vaak neemt de camera dan ook niet meer op, tenzij je kiest voor een beveiligingscamera die werkt zonder wifi!
beveiligingscamera zonder wifi

Wil je je huis beveiligen met één of meerdere beveiligingscamera’s, maar doe je dit liever zonder deze te verbinden met je wifi? Bijvoorbeeld vanwege netwerkveiligheid, overbelasting van je wifi of onvoldoende bereik? Dan is het slim om een beveiligingscamera te overwegen die zonder wifi opereert. In deze blog lees je in hoeverre wifi nodig is, welke camera’s zonder kunnen én waar je op moet letten bij het kopen van zulke camera’s.

Heeft een camera altijd wifi nodig?

Alhoewel je wifi-netwerk een sterke basis kan zijn, waarmee je vele modellen beveiligingscamera’s gemakkelijk kunt installeren, is voor veel modellen wifi niet altijd nodig. Integendeel, er zijn vele opties waar je uit kunt kiezen als wifi geen optie is, of als je liever voor een alternatief gaat. Je kunt dan onder anderen kiezen uit lokale opslag, mobiele verbinding óf een bedrade aansluiting.

Ring Stick Up Cam Elite
Beste bedrade beveiligingscamera

De Ring Stick Up Cam Elite is onze favoriete binnencamera die via een ethernetkabel aangesloten wordt, en daardoor niet in het stopcontact hoeft en niet opgeladen hoeft te worden. De camera heeft een hoge resolutie en een brede kijkhoek van 150 graden.

Deze beveiligingscamera’s werken ook zonder wifi

Er zijn verschillende opties beschikbaar voor beveiligingscamera’s die geen wifi nodig hebben. Hieronder vallen onder andere bedrade camera’s die direct op je netwerk worden aangesloten, camera’s die werken met mobiele datanetwerken en camera’s die gebruik maken van een SD-kaart:

  • Bedrade beveiligingscamera’s: Deze camera’s zijn rechtstreeks verbonden met je netwerk met behulp van kabels. Ze zijn heel betrouwbaar omdat ze niet afhankelijk zijn van de sterkte van een draadloos signaal, maar vereisen wel wat deskundige installatie vanwege de complexe bedrading die nodig is. Een andere term voor deze camera’s is “PoE IP camera”.
  • Camera’s op het mobiele netwerk: Mobiele beveiligingscamera’s werken door opgenomen beelden te versturen over mobiele netwerken. Met gebruik van een eigen SIM-kaart, bieden ze de mogelijkheid om op afstand beelden te bekijken zonder WiFi.
  • Camera’s met een SD-kaart: Deze camera’s slaan direct de opnames op op een SD-kaart die in de camera geplaatst wordt. Het voordeel hiervan is dat er geen verbinding nodig is met wifi, maar er zijn ook een aantal nadelen. De SD-kaart kan namelijk vol raken én je kunt niet op afstand je beelden inzien.

Zoals je ziet, zijn er dus enorm veel mogelijkheden om ook zonder wifi je huis te beveiligen, zowel bedraad als draadloos. Per type vind je in deze blog onze favoriete opties, hieronder lees je waar we dit op gebaseerd hebben.

Eufy 4G camera
Beste camera op het mobiele netwerk

Deze Eufy 4G camera is op dit moment de beste optie wanneer je een camera zoekt die direct met het mobiele netwerk verbindt. Hij is weerbestendig, heeft een lange accuduur en is uit te breiden met een eigen zonnecollector

Waar moet je op letten bij het kopen van een beveiligingscamera?

Bij het kopen van een beveiligingscamera is het goed om met een aantal dingen rekening te houden, zodat de camera goed aansluit op jouw situatie en behoeften. Je wilt immers dat je camera lang mee gaat en niet na een paar jaar alweer vervangen moet worden. De belangrijkste aspecten zijn de volgende:

  1. Videokwaliteit: De videokwaliteit is bij het kiezen van de juiste camera erg belangrijk. Wil je van verre afstand beelden in detail vastleggen, dan is een hoge resolutie een pré.
  2. Stroomvoorziening: Waar de ene camera enkel via een directe aansluiting van stroom voorzien kan worden, is een ander door een eigen accu nog makkelijker te installeren. Kijk wat er in je huis mogelijk is, en maak aan de hand daarvan de juiste keuze.
  3. Binnen of buiten: Wil je je camera’s binnen plaatsen, of ook uitbreiden naar je tuin? Het antwoord op deze vraag vertelt je of je al dan niet moet kiezen voor een beveiligingscamera die weerbestendig is.
  4. Installatie: Naast de aan- of afwezigheid van een accu, is vooral het type camera een sterke aanwijzing naar de tijd en kennis die nodig is bij de installatie van de camera. Bij complexere installaties is het raadzaam om een expert in te schakelen.
  5. Prijs: Uiteindelijk valt en staat de kwaliteit van je beveiligingscamera op het budget dat je er aan wijdt. Het is raadzaam om wat meer te investeren in apparatuur dat goed mee gaat, maar let er op dat je niet onnodig te veel betaalt.

Al met al een hoop dingen om rekening mee te houden, maar weet dat als je gaat voor een van de prominente merken beveiligingscamera’s, je vrijwel altijd goed zult zitten. Maar zorg dan wel dat de specificaties aansluiten op je huis en jouw installatievermogen.

Eufy Cam 2 Pro
Beste camera’s met SD-kaart:

De Eufycam 2 Pro is een ideale beveiligingscamera die met alleen een SD-kaart al te gebruiken is. Daanaast heeft hij 4k resolutie, is hij zowel binnen als buiten te gebruiken, en is hij geheel waterbestendig.

Wat is het verschil tussen een ip camera en een wifi camera?

Zowel een IP-camera als een wifi camera brengen een verbinding tot stand via je netwerk. Er zijn dan ook niet enorm veel verschillen tussen een IP-camera en een wificamera, maar er is wel degelijk een duidelijk één onderscheid. Wanneer we spreken van een IP-camera, kan dit namelijk zowel een camera zijn die bedraad is aangesloten als een camera die via de wifi is aangesloten. Een wifi camera kan alleen via de wifi verbonden worden.

Benieuwd naar alle beste beveiligingscamera’s van dit moment? Kijk dan onze slimme camera top 10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts