Betalen met Google Home in Nederland

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-12-2020

Binnenkort kunnen we in Nederland betalen met Google Home. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om met behulp van een spraakopdracht een pizza te bestellen of extra boodschappen in huis te halen. Een interessante ontwikkeling, wat nog meer gemak in huis haalt in mijn ogen!

betalen met google home in nederland

Afbeelding ter illustratie © Pixabay

Op de keynote van Google vorig jaar was al te horen dat Google van mening is dat een smart speaker pas écht smart is als deze daadwerkelijk waarde toevoegt voor de gebruikers in de echte wereld. Momenteel kunnen we enkel informatie opvragen via Google Home of deze koppelen met andere smart home producten.

Betalen met Google Home mogelijk dankzij ‘Transactions’

Google heeft de nieuwe mogelijkheden om te betalen via de smart speaker toegevoegd onder de naam ‘Transactions’. Door een koppeling te maken met betaalgegevens kunnen gebruikers van Google Home afrekenen door een interactie aan te gaan met de smart speaker. Ook kunnen er straks afspraken gemaakt worden voor bijvoorbeeld de kapper. Eerder werd deze technologie al aangekondigd in landen als Duitsland en Frankrijk.

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

Nederlandse bedrijven kunnen ‘Actions’ ontwikkelen

Nederlandse bedrijven kunnen vanaf aan de slag met het ontwikkelen van hun eigen ‘Actions’. Hiermee kunnen zij hun bedrijfsactiviteiten koppelen met Google Home, zodat consumenten kunnen betalen middels spraak. Tot op heden heb ik nog geen Nederlandse voorbeelden van bedrijven die hier al mee aan de slag zijn gegaan. Ik hou jullie op de hoogte via onze smart home blog.

Bekijk hieronder de presentatie van Google vorig jaar, waarin Transactions uitgelegd wordt en de voordelen benoemd worden.

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *