Beste WiFi versterker voor buiten

beste wifi versterker in de tuin

▲ WiFi bord © CANVA

Het kan erg irritant zijn als je buiten geen goede WiFi-verbinding hebt. Om dit tegen te gaan zijn er gelukkig vele opties om je WiFi te versterken, waarvan wij de beste opties per situatie op een rijtje hebben gezet. Lees verder om te weten wat voor jou de beste keuze is.

Mogelijkheden voor versterken wifi buiten:

Wifi versterker voor buiten in de achtertuin

Om in de achtertuin een sterke WiFi verbinding te hebben, is het essentieel om de juiste versterker(s) te installeren. Wanneer je naar buiten loopt, merk je namelijk al snel dat een standaard WiFi-verbinding erg verzwakt. Om er voor te zorgen dat je verbinding in je tuin verder reikt én sterker wordt, raden we je aan om een Mesh Systeem te gebruiken:

Mesh Systeem

Een Mesh Systeem is de ideale optie voor het vergroten van het bereik van je WiFi-netwerk. In tegenstelling tot een traditionele installatie met één router, heeft zo’n Mesh netwerk namelijk meerdere toegangspunten. Hierdoor verbind je altijd met het dichtstbijzijnde punt, wat de snelheid flink kan verhogen. Een Mesh systeem:

  • Vergroot het bereik van je WiFi
  • Verzwakt niet over langere afstanden (zoals bij extenders)
  • Zorgt voor stabiel bereik via meerdere draadloze punten
  • Is relatief eenvoudig te installeren

Wil je dus ook buiten een sterke wifi verbinding, dan raden we je op basis van deze voordelen aan zo’n Mesh netwerk te kiezen. We schreven eerder al over de top 10 beste Mesh WiFi opties, waar de Deco X60 Mesh Wifi van TP-Link goed scoorde.

tp link deco x60

Een van de betere Wifi-mesh systemen is de TP-Link Deco X60. Naar ons idee is dit de beste keuze om dekking in- en om het huis te verbeteren. Vergroot het bereik tot wel 100 m².

Wifi versterker voor op balkon

Om je wifi ook op je balkon goed te kunnen gebruiken, is het vaak een goed idee om deze te versterken middels een Powerline Adapter. Zo’n adapter zorgt dan wel voor een iets lagere snelheid, het bereik kan flink vergroot worden.

Powerline Adapters

Een Powerline Adapter is een stekkerblok die via het stroomnet van je huis verbinding maakt met je router. Doordat deze via ethernet verbinding maakt met je router, ben je (in tegenstelling tot bij wifi repeaters) niet afhankelijk van het bereik van je router zelf. Zo kun je een sterke bron van wifi creëren, waarmee je ook op je balkon goed verbinding kunt maken

Mogelijke nadelen van een Powerline Adapter zijn de afhankelijkheid van de aanwezige stopcontacten, de verlaagde snelheid door de connectie via het stroomnet en het feit dat de adapter alleen werkt als deze op dezelfde stroomgroep als je router zit.

In conclusie: Heb je een stopcontact dat dicht bij je balkon zit én op dezelfde groep is aangesloten als je router? Dan is de Powerline Adapter een zeer handige én relatief goedkope oplossing! Dit model raden wij aan:

TP-Link TL-WPA8631P Kit

Om het bereik van je huis middels Powerline Adapters maximaal te vergroten, raden wij de TP-Link TL-WPA8631P Kit aan.

Wifi versterker grootbereik buiten (+100 meter)

Voor het versterken van je wifi over een grote afstand, raden wij wederom sterk een Mesh Netwerk aan. Door de geavanceerde technologie van zo’n Mesh systeem vergroot te het bereik zónder dat dit ten kosten gaat van je internetsnelheid. Het is bijvoorbeeld interessant om de wifi binnenshuis te verbeteren, maar ook buitenshuis kan het enorm veel bereik opleveren. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een Mesh wifi module in je schuur. Een van de beste opties is in dit geval de Orbi Mesh WiFi 6 van Netgear:

Netgear Orbi Mesh WiFi 6

Met dit Netgear Orbi Mesh WiFi systeem zorg je voor een enorm groot bereik waarmee het mogelijk is om in- en om je huis veel apparaten te koppelen.

Draadloze wifi versterker (goedkope optie!)

Een van de meest bekende opties is de wifi versterker, ook wel wifi repeater genoemd. Het grote voordeel van zo’n repeater is dat deze eenvoudig te installeren is en het bereik zonder hoge kosten kan vergroten. Het voornaamste nadeel is dat de snelheid van de Wifi-verbinding wel afneemt naar mate je verder van je router staat. Ben je op zoek naar een goedkope optie en is een iets lagere snelheid geen probleem, dan is een wifi versterker de beste optie.

tp-link re650

Een van de beste wifi repeaters is de TP-Link RE650, een versterker die door zijn vele antennes het bereik van je wifi aanzienlijk vergroot. Het model is eenvoudig via stopcontact te installeren en is een relatief goedkope optie.

Buitenshuis overal verbinding met een MiFi router

Wanneer je écht overal verbinding wilt, kun je ook een mifi router overwegen. Dit apparaat staat geheel op zichzelf en maakt via een Sim-kaart verbinding met 4G of 5G. Erg handig als verbinding via een traditionele router geen optie is, bijvoorbeeld als je ver van huis bent. Een mooi voorbeeld is de Netgear Nighthawk M2.

Netgear Nighthawk M2

Netgear Nighthawk M2

De Netgear Nighthawk M2 is een mobiele mifi router van hoog niveau. Het model maakt verbinding via 4G en zorgt ervoor dat je overal sterke verbinding hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
xiaomi mi store Nederland

Uitgelicht: Xiaomi Aqara

▲ Afbeelding ter illustratie © Xiaomi Xiaomi Aqara is een samenwerking van Xiaomi en Aqara die samen meerdere smart home producten…
Lees meer