Beste smart home beveiliging oplossingen van dit moment

Een smart home beveiligingssysteem kun je koppelen met slimme apparaten, handig wanneer ze op elkaar reageren als er iets gebeurd.
Beste smart home beveiliging

Een beveiligingssysteem is een belangrijk onderdeel van een slim huis. Met zo’n systeem kun je er namelijk voor zorgen dat apparaten met elkaar communiceren en bij eventueel alarm dat er acties in gang gezet worden. Ook kan het interessant zijn om een beveiligingssysteem te koppelen met je smart speaker, zodat bij het verlaten van het huis een commando kunt geven waardoor het huis zichzelf afsluit en het alarm erop zet.

We zijn op zoek gegaan naar de beste smart home beveiliging oplossingen van dit moment en we hebben deze hieronder voor je opgesteld. Het verschillende beveiligingssystemen die op verschillende manieren werken, let daarom op welke het beste is voor jouw situatie.

Waarom een beveiligingssysteem voor smarthome

Wil je je slimme huis veiliger maken? Dan is het zeker de moeite waard om een slim beveiligingssysteem te overwegen. Er zijn verschillende voordelen van zo’n slim beveiligingssysteem ten opzichte van een ‘normaal’ beveiligingssysteem. Dit zijn de voornaamste:

  1. Je bent overal op de hoogte: Of je nu een melding krijgt via je app, via e-mail of een SMS, je bent altijd overal op de hoogte als zich iets afspeelt in of om je huis. Wel zo prettig!
  2. Er zijn slimme functies mogelijk: Door koppeling met jouw favoriete smart home platform, kun je gebruik maken van verschillende slimme functies. Denk hierbij aan automatisering en stembediening.
Ring Alarm

Aanrader – Ring Alarm Beveiligingsset (Gen. 2) + Indoor Cam

Met deze set van Ring heb je alle voordelen van zowel bewegingsdetectie als de beelden via de slimme camera. Een van onze favorieten en extra betaalbaar als set.

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw systeem?

Er zijn dus een hoop voordelen aan het installeren van een slim beveiligingssysteem, alleen is het belangrijk om te weten dat je niet zo maar iets aan kunt schaffen met de verwachting dat daarbij al deze voordelen gelden. Hier lees je de verschillen tussen systemen op basis van de soort beveiliging, de soort verbinding, de opslagwijze én mogelijke smart home koppelingen:

1. Verschillende soorten beveiliging

Bij zo’n slim beveiligingssysteem kan gevaar op verschillende manieren waargenomen worden, wat ieder op zijn eigen manier handig kan zijn. Deze waarneming kan namelijk via een bewegingssensor, een magneetcontact en/of via een beveiligingscamera:

  • Bewegingssensor: Bij de meeste beveiligingssystemen staat de bewegingssensor centraal. Je kiest zelf een plek voor de bewegingssensor, die vervolgens bij waargenomen beweging een signaal kan sturen voor een alarm.
  • Magneetcontact: Een magneetcontact bestaat uit twee magneten die bij elkaar geplaatst worden, wat voornamelijk bij deuren erg van pas komt. Gaan de magneten uit elkaar, dan zorgt dit (indien ingeschakeld) voor een alarmsignaal
  • Beveiligingscamera: Naast de werking met zo’n bewegingssensor en magneetcontact, kun je er ook voor kiezen om een of meerdere slimme beveiligingscamera’s toe te voegen. Hiermee heb je ook de mogelijkheid om (live) beelden te bekijken.

2. Hoe kun je het systeem verbinden?

De verbinding die een slim beveiligingssysteem maakt, is op te splitsen in twee opties: wifi en het mobiele netwerk. Bij de meeste systemen is er één van de twee aanwezig, bij sommige is beide inbegrepen. Dit zijn de verschillen:

  • Wifi: De meest voorkomende vorm van verbinding is die met wifi, waarbij het beveiligingssysteem direct verbinding maakt met je thuisnetwerk. Het grootste voordeel hiervan is dat je ook op afstand je systeem kunt bedienen én diverse koppelingen kunt maken met slimme apparaten.
  • Mobiel netwerk (SIM): Sommige systemen maken via SIM direct verbinding met het mobiele netwerk. Een groot voordeel hiervan is dat je niet afhankelijk bent van je wifi verbinding, een nadeel is dat bediening op afstand helaas geen optie is.

3. Opslag van de beelden

De opslag komt vooral ter sprake wanneer er ook één of meerdere camera’s in je systeem inbegrepen zijn. De opgenomen beelden moeten natuurlijk ergens opgeslagen worden, wat veelal mogelijk is via opslag, cloud opslag óf Micro SD.

  • Lokale opslag: Een veelvoorkomende vorm van opslag is lokale opslag, waarbij videobeelden direct opgeslagen worden op een schijf in jouw netwerk. Een mooi voorbeeld hiervan is een lokale NAS-server.
  • Cloud opslag: Een andere optie is om beelden automatisch op een externe server op te slaan. Een voordeel hiervan is dat je beelden altijd en overal in kunt zien, een nadeel is dat er vaak (maandelijkse) kosten aan verbonden zitten.
  • SD Kaart: De simpelste vorm van opslag is die op een (micro) SD-kaart. Deze kaart zit in de apparatuur zelf, waardoor een verbinding met een server niet nodig is. Het grootste nadeel is dat deze vol kan raken en veel handmatig werk veroorzaakt.

4. Stroomvoorziening

Bij slimme beveiliging is het mogelijk om apparaten draadloos óf bedraad aan te sluiten. Beide hebben zo zijn voordelen, alleen de allerbeste keuze is om een systeem te kiezen dat beide heeft. Een bedrade aansluiting met batterij als back-up dus.

5. Smart home koppeling, waarmee te koppelen?

Wil je je slimme beveiligingssysteem optimaal benutten, dan is het belangrijk dat hij te koppelen is met jouw favoriete smart home platform. Zorg dus dat je van tevoren checkt of hij te verbinden is met Google Home, Apple HomeKit, Amazon Alexa en/of een ander platform dat in jouw slimme huis centraal staat.

Beste smart home beveiliging – onze favorieten

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbaar beveiligingssysteem met slimme functies dat makkelijk in gebruik te nemen is, raden wij aan om te gaan voor een systeem van Eufy of Ring. Beide hebben zichzelf bewezen als superieur op het gebied van beveiliging en hebben voordelige pakketten:

Eufy slim alarmsysteem

Eufy Alarm Kit 7-delig

Deze complete set van Eufy zorgt er met zijn verschillende soorten sensoren voor dat je huis geheel beveiligd is. Inbegrepen zijn ook een cijferpaneel en basisstation dat koppeling met alle grote smart home platformen mogelijk maakt. Ook kun je dit systeem uitbreiden met bijvoorbeeld slimme camera’s of de Eufy deurbel.

Ring Alarm

Ring Alarm Beveiligingsset 5-delig

Deze slimme beveiligingsset omvat een basisset, versterker, bewegingssensor en meerdere contactsensoren die te koppelen zijn met Amazon Alexa. Met deze set kun je een gemiddeld huis geheel beveiligen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts