Beste indoor IP camera op dit moment

beste indoor ip camera

In onze ogen is momenteel de Google Nest Cam de beste indoor camera. Deze camera is heel makkelijk te installeren, is voorzien van de nieuwste functies en is perfect te integreren in een slim huis. Zeker wanneer je al slimme apparaten van Google hebt.

Een indoor camera, ook wel een IP camera of WiFi camera voor binnen genoemd, is vandaag de dag enorm populair. Dit heeft te maken met de vele interessante mogelijkheden binnen een smart home. Zo kun je bij sommige camera’s een melding op je smartphone krijgen wanneer er beweging gedetecteerd wordt óf kun je gelijk een alarm inschakelen.

Vanwege het enorme aanbod in WiFi camera’s voor binnen, hebben we besloten om onderzoek te doen naar de beste indoor IP camera op dit moment. We hebben gekeken naar een aantal belangrijke factoren om te komen tot dit onderzoeksresultaat.

Top 5 beste indoor IP Camera keuzes

Zoals we daarnet al aangaven is het aanbod in WiFi camera’s voor binnen enorm. We hebben daarom gekozen voor een afgebakende top 5, zodat je direct een goede keuze kunt maken en niet weer verdwaald in veel beste keuzes. Laten we de toppers erbij halen.

1. Google Nest Cam (Accu)

Onlangs heeft Google een nieuwe slimme beveiligingscamera gelanceerd: de Google Nest Cam, een indoor IP camera met een oplaadbare accu. Toen wij zowel de Google Nest Cam als de nieuwe Google Nest deurbel op de redactie ontvingen, zijn we gelijk gaan testen. Wij vinden deze nieuwe Google Nest Cam de #1 beste indoor IP camera op dit moment.

De smart home beveiligingscamera heeft een beeldresolutie van 1080 pixels, is voorzien van nachtvisie en beschikt over HDR-beeld. Hierdoor is het beeld constant enorm goed: ook als het zonnetje schijnt of als het erg donker wordt. Wat extra opvallende punten zijn waardoor wij deze bestempelen als de beste keuze zijn:

 • Melding als er een pakketje afgeleverd wordt
 • Je kunt tot 3 uur lang opnemen zonder een abonnement

Wil je langer opnemen? Dan ben je wel genoodzaakt om een abonnement te nemen. Je kunt dan 30 tot 60 dagen opnemen.

google nest cam

Google Nest Cam Beveiligingscamera

De nieuwste slimme IP-camera van Google op dit moment, die wij bestempelen als de absolute #1 indoor wifi camera. Geschikt voor binnen en buiten, makkelijk te monteren en volledig draadloos. 130 graden kijkhoek en veel slimme functies, waaronder herkenning van pakketbezorging.

2. Arlo Pro 3

De Arlo Pro 3 staat op plek 2 in onze top 5. Deze slimme camera is zowel voor binnen als buiten geschikt, gezien hij tegen regen kan. Hiermee kan het een interessante keuze zijn voor bij de voordeur of een overkapping waar eventueel wat regen onder kan komen. Net als de Google Nest Cam gaat het hier om een draadloze IP camera.

Er is sprake van een goede 2K-HDR-resolutie (2560×1440). Dankzij de 160 graden kijkhoek kun je over een heel groot oppervlakte alles in de gaten houden (handig voor de grotere woonkamers of hallen). Ook is hier nachtvisie mogelijk: zo kun je dus ook ’s avonds je woning in de gaten houden. Sterker nog: de Arlo Pro 3 levert de nachtbeelden in kleur.

Wat bijzonderheden van deze camera die we graag delen:

 • Ingebouwde sirene die je aan kunt zetten
 • Spotverlichting gaat aan bij beweging (indien gewenst)
 • Te koppelen met veel smart home systemen, waaronder Google Home of Alexa

Daarbij kun je hem zelfs koppelen met Philips Hue lampen: zo kun je bijvoorbeeld alle lampen aan laten springen in een niet-thuis scenario als er beweging gedetecteerd wordt.

arlo pro 3 camera indoor

Arlo Pro 3 Draadloze IP Camera

De Arlo Pro 3 Draadloze IP camera is een stabiele beveiligingscamera met haarscherpe beelden. Een enorm grote kijkhoek van 160 graden, ingebouwde sirene en de mogelijkheid om een felle spotlamp te activeren bij detectie. Geschikt voor binnen en buiten.

3. Eufy by Anker 2K Indoor Camera

Op de derde plaats komt de Eufy by Anker 2K Indoor Camera. Deze camera is nog niet zo enorm lang op de markt te vinden, maar is nu al razend populair. Kijken we bijvoorbeeld naar de reviews bij Bol.com dan scoort deze kleine WiFi camera voor binnen een 4.7 van 5.0 sterren op basis van 60 reviews. En wij zijn het daar volledig mee eens.

Net als bij de binnencamera van Arlo is er sprake van 2K beeldkwaliteit. Daarbij gaat het hier om een pan & tilt camera (lees in ons kennisbankartikel meer over wat Pan & Tilt is). Ook ontdekken we hier nachtzicht en bewegingsdetectie. Waarom wij deze indoor camera van Eufy op nummer drie zetten:

 • Je kunt er een SD-kaartje indoen om beelden op te slaan
 • Herkent huisdieren en personen*
 • Werkt met veel smart home platformen
 • Relatief goedkoop

* Deze camera maakt trouwens gebruik van Artificial Intelligence: hij is in staat om gezichten te herkennen en bij beweging dan geen melding te maken.

eufy by anker 2k indoor camera

Eufy by Anker 2K Indoor Camera (Pan & Tilt)

De Pan & Tilt indoor camera van Eufy by Anker is een hele goede keuze als je niet te veel wil betalen. Voor nog geen 60 euro haal je hiermee een goede beveiligingscamera voor binnen in huis. Bekijk beelden in 2K terug en geniet van nachtzicht en de mogelijkheid om de camera naar specifieke hoeken te draaien. Je kunt er een SD-kaartje in doen.

4. Ring Stick Up Cam (Draadloos)

De Ring Stick Up Cam (draadloos) mag niet ontbreken in onze top 5 beste indoor camera’s op dit moment. Deze camera is net als die van Arlo geschikt voor binnen en buiten en is volledig draadloos. Van alle vijf de camera’s die we bespreken in dit onderzoek was deze verreweg het makkelijkste te plaatsen. Wees ook niet bang dat je hem tijdig op moet laden: er is sprake van een verwisselbare batterij, zodat je er altijd eentje klaar hebt kunnen liggen.

De grootste pluspunten van deze smart home WiFi camera:

 • HD video en spreken via twee richtingen
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Enorm makkelijk te bevestigen (ook op moeilijke plekken)
 • Super eenvoudig te installeren

Je zal je misschien afvragen waarom deze niet in onze top 3 staat. Dit heeft te maken met terugkijk mogelijkheden. Er is namelijk een Ring-abonnement (Ring Cloud Video Recording genaamd) nodig om beelden terug te kunnen kijken tot maximaal 60 dagen. Doe je dit niet, dan kun je helemaal niets terugkijken: dit vinden wij een minpunt. Aan de andere kant zijn de kosten niet veel: voor slechts 3 euro per maand óf 30 euro per jaar heb je al een abonnement.

Ring Stick Up Cam

Ring Stick Up Cam Batterij beveilgingscamera

Op zoek naar een goede toevoeging voor smart home scenario’s en heb je al een Ring deurbel? Dan is de keuze voor de Ring Stick Up Cam snel gemaakt. Een super makkelijk te installeren en te monteren indoor IP Camera. Geschikt voor binnen en buiten. Let op: je hebt een abonnement nodig om beelden terug te kunnen kijken.

5. Ezviz C3W Husky Air IP-beveiligingscamera

De Full HD Ezviz C3W Husky Air IP-beveiligingscamera is de hekkensluiter van onze top 5 beste WiFi camera voor binnen. Deze indoor WiFi camera is geschikt voor binnen en buiten, heeft 1080 megapixiels en heeft een kijkhoek van 103 graden. De beelden zijn goed en snel te bekijken dankzij Fast Ethernet (tot 100 Mpbs).

Net als de Arlo Pro 3 is er sprake van een ingebouwde spotlamp en een sirene die je automatisch of handmatig kunt activeren bij beweging. Er is daarbij sprake van tweeweg audio: je kunt horen en communiceren via deze indoor cam. Een groot pluspunt is dat we ook bij deze camera de mogelijkheid voor een SD-kaartje ontdekken.

 • Geen abonnement nodig
 • Hele goede verbinding (daarom ook voorzien van 2 antennes)
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Zeer gebruiksvriendelijke applicatie op smartphone
ezviz c3x

EZVIZ C3W Husky Air IP-Beveiligingscamera

Deze Full HD IP-beveiligingscamera van EZVIZ is een hele goede keuze voor de wat grotere gebieden. Ver weg van je wifi router/model? Dat is geen probleem voor deze indoor cam: hij is voorzien van extra antennes, waardoor je bijna altijd geniet van een goede verbinding. Geschikt voor binnen en buiten en Fast Ethernet (tot 100 Mpbs).

Methodologie: hoe selecteren we goede camera’s voor binnen?

Bij Smarthomeweb.nl nemen wij ons onderzoek en onze smart home reviews altijd heel serieus. We bestempelen niet zomaar een product als beste keuze. Om dit te benadrukken hebben we zelfs onze eigen Smart Home Awards™ in het leven geroepen: op die manier kunnen smart home liefhebbers ook buiten ons platform ontdekken of ze te maken hebben met een beste keuze.

Voor de beste indoor WiFi camera hebben we een strikte onderzoeksmethodologie gevolgd. Wij volgen daarvoor altijd de volgende stappen:

 • We stellen vast wat belangrijk is bij de keuze voor een goede indoor WiFi camera
 • We voeren gesprekken met experts en checken onze onderzoeksfactoren
 • We maken een selectie van smart home producten om deze vervolgens onder de loep te houden
 • We publiceren ons onderzoek en brengen smart home merken op de hoogte

Een onderzoek is bij Smarthomeweb.nl nooit af: sterker nog, als we een onderzoek gepubliceerd hebben is de kans groot dat er weer snel nieuwe modellen verschijnen. Daarom hebben wij bij onze onderzoeken altijd de laatste update datum vermeldt.

Ben jij van mening dat ons onderzoek toe is aan vernieuwing of heb je een puntje feedback? Neem dan contact met ons op.

google nest cam batterij

We halen zelf ook slimme beveilgingscamera’s in huis om ze daadwerkelijk te testen. © Tigchelaar

Belangrijke factoren bij een indoor WiFi camera

Laten we dan maar eens inzoomen op de belangrijke factoren van een Indoor WiFi camera. Want, waar moet je zoal naar kijken om straks voor jouw behoeftes de beste keuze te maken? We zetten de belangrijke punten op een rij.

 • Aansluiting: kijk altijd goed naar de aansluitingsmogelijkheden. Lastige plekken? Dan kan het slim zijn om voor een draadloze indoor WiFi camera te kiezen.
 • Nachtzicht: wil je met name ’s avonds alles in de gaten houden? Check dan altijd of nachtvisie behoort tot de functionaliteiten. Er zijn tegenwoordig zelfs camera’s die in kleur ’s nachts beelden kunnen weergeven.
 • Meldingen: bekijk goed hoe jij meldingen kunt ontvangen. Heb je een huisdier – hond of kat – rondlopen in huis? Dan wil je natuurlijk niet elke keer een melding of notificatie ontvangen. Let op camera’s die dit tackelen!
 • Koppelingen in je smart home: heb je reeds smart home producten in jouw woning hangen. Dan kan het slim zijn om te kijken naar koppelingsmogelijkheden. Een goed voorbeeld is met de slimme verlichting van Philips Hue. Laat deze bijvoorbeeld aanspringen als er beweging gedetecteerd wordt.
 • Uitbreidingen: de kans is altijd aanwezig dat je straks nog meer wil kunnen zien in andere ruimtes. Check daarom altijd of je je beveiligingssysteem kunt uitbreiden met nog meer camera’s.
 • Opslag: hoe wil jij de beelden opslaan? Op een SD kaartje, een NAS-schijf óf in de cloud? Check wat mogelijk is bij diverse camera’s. Lang niet alle camera’s hebben bijvoorbeeld een sleuf voor een SD.
 • Terugkijken: zit jij niet te wachten op een abonnement? Let dan goed op de mogelijkheid om beelden terug te kijken. Zo is het bijvoorbeeld bij de Ring Stick Up cam een vereiste om een abonnement af te sluiten.

Heb je een interessante aanvulling op bovenstaande punten? Laat dan gerust een reactie achter onderaan ons onderzoek.

Conclusie: de Google Nest Cam is de beste!

We eindigen ons uitgebreide onderzoek met de conclusie. Wij concluderen op dit moment dat de Google Nest Cam de beste indoor WiFi camera is. De camera is draadloos, makkelijk te bevestigen en geeft beelden haarscherp weer.

De grootste glimlach krijgen wij van de herkenning van pakketbezorging, evenals de eindeloze mogelijkheden binnen een smart home. Zo is een koppeling binnen jouw smart home met andere slimme gadgets snel gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts