Beste Google Home apparaten van 2024

beste google home apparaten van 2020

▲ Google Home speaker, beeld ter illustratie © Unsplash

Wanneer je je smart home wil uitbreiden, zul je al snel moeten kiezen voor een overkoepelend platform. Je wil immers dat de producten met elkaar kunnen praten en ze centraal kunnen bedienen via één app. Een goed voorbeeld hiervan is Google Home. In dit artikel zetten we de beste Google Home apparaten van 2024 op een rij: producten die praten met Google Assistant en die bijvoorbeeld gekoppeld kunnen worden aan een Google Nest smart speaker.

Je smart home apparaten met spraak bedienen of verschillende producten met elkaar verbinden? Dan zul je al snel in aanraking komen met Google Home, een van de bekendere smart home platformen. Google Home werkt met Google Assistant: de voice assistant waarmee je aangesloten apparaten kunt bedienen met spraak.

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel apparaten die compatibel zijn met Google Home: zo zijn er slimme lampen die je kunt koppelen met Google Nest apparaten, om ze vervolgens op te nemen in smart home scenario’s of om ze met spraak aan te kunnen sturen. Bij Smarthomeweb.nl komen we dagelijks in aanraking met smart home producten die ook goed blijken te werken met Google Home. We hebben besloten om de beste keuzes voor je op een rij te zetten: van smart speakers van slimme stekkers. Bekijk de beste Google Home apparaten op een rij en richt je smart home zo slim mogelijk in.

Beste Google Home apparaat en beste slimme display

Google Nest Hub

google nest hub update 2020

De Google Nest Hub is een slim display. © Unsplash

Een slim display kan eigenlijk niet meer ontbreken in een volledig smart home. Het slimme scherm is eigenlijk een smart speaker, voorzien van een visueel scherm. Hiermee kun je dus niet alleen informatie te horen krijgen, maar kun je dit ook zien. Met alle voordelen van dien: zo kun je bijvoorbeeld tijdens het koken meekijken hoe een recept gemaakt wordt. Ook kun je na het koppelen met een slimme deurbel eenvoudig via het scherm meekijken wie er bijvoorbeeld aanbelt.

Het beste smart display voor Google Home is in onze ogen is toch wel de Google Nest Hub. Het slimme scherm van Google zelf is uiteraard voorzien van Google Assistant als voice assistant. Hiermee kun je apparaten die gekoppeld zijn eenvoudig aansturen met spraak, maar dat niet alleen. In tegenstelling tot smart speakers kun je ze ook met de hand bedienen via het dashboard op het scherm.

Er is naast de Google Nest Hub ook een grotere variant: de Nest Hub Max. Deze is in Nederland nog niet officieel gelanceerd, maar is wel met een omweg te krijgen. Echter is deze ook fors duurder dan het wat kleinere scherm, wat met name te maken heeft met de geluidskwaliteiten. Benieuwd naar onze ervaringen met het slimme scherm? Check dan onze Google Nest Hub review.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Beste Google Home smart speaker

Google Nest Audio

google nest audio installeren

De nieuwe Nest Audio. © Smarthomeweb.nl

Als er iets onmisbaar is in een slimme woning, is het wel een smart speaker. In veel gevallen zijn er zelfs meerdere smart speakers terug te vinden in een smart home. Met een smart speaker kunnen apparaten bediend worden met spraak, als je ze gekoppeld hebt. Zo kun je bijvoorbeeld slimme lampen aanzetten door te zeggen “He Google, zet alle lampen aan”.

Op het gebied van smart speakers springt Google er in Nederland tussenuit. Dit komt met name door de Nederlandse ondersteuning van Google Assistant: bij Amazon Alexa is dit een ander verhaal en ben je gebonden om daar in het Engels mee te communiceren. Google heeft zelf diverse smart speakers: van de kleine Google Home Mini tot de onwijs grote Google Home Hub Max.

Onlangs is de nieuwe Google Nest Audio gelanceerd; een vervanger voor de immens populaire Google Home. Deze slimme luidspreker is 75% keer luider dan zijn voorganger en heeft onder andere een betere bass, bleek in onze Google Nest Audio review. In combinatie met de zeer scherpe prijs van € 99,- bestempelen wij deze smart speaker op dit moment als een van de beste Google Home apparaten.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Beste Google Home thermostaat

Google Nest Learning Thermostat

nieuwe goede google nest thermostaat

Google Nest Learning Thermostat. © Unsplash

In jouw Google Home smart home ook het klimaat op slimme wijze beheren? Dan moet je op zoek gaan naar een slimme thermostaat die compatibel is met dit smart home platform. Met een slimme thermostaat kun je de temperatuur in jouw woning op afstand bedienen. Sterker nog: in veel gevallen is een smart home thermostaat zelflerend en kan hij na enkele weken patronen herkennen.

Ook Google biedt zelf diverse slimme thermostaten aan. Onlangs kondigde ze zelfs een nieuwe Google Nest thermostat met soli-sensor aan, een sensor die herkent als je thuis bent, waardoor je hem op kunt nemen in de onlangs uitgerolde Google Home Thuis en Afwezig routines. Omdat deze nog niet officieel in Nederland uitgerold is, kunnen wij deze (nog) niet bestempelen als beste Google Home thermostaat.

Op dit moment kunnen wij wel met zekerheid zeggen dat de Google Nest Learning Thermostat de beste keuze is voor jouw smart home. Deze slimme thermostaat maakt onder andere gebruik van geofencing, waardoor hij precies weet wanneer hij moet beginnen met opwarmen om jou thuis te laten komen met de juiste temperatuur.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Beste Google Home deurbel

Nest Hello Videodeurbel

Even kijken wie er voor de deur staat als je niet thuis bent? Dat is mogelijk met een slimme deurbel. Zo’n smart home deurbel is in veel gevallen voorzien van een camera, waardoor hij ook wel een videodeurbel genoemd wordt. Met behulp van tweewegcommunicatie kun jij horen en spreken via een bijhorende applicatie.

Google Nest heeft een eigen slimme deurbel op de markt gebracht: de Nest Hello Videodeurbel. Deze smart home deurbel scoort goed op beeldkwaliteit en mogelijkheden, maar je moet wel rekening houden dat je een abonnement nodig hebt om gebruik te maken van alle functionaliteiten. Dit laatste blijkt niet altijd een vereiste, gezien een slimme deurbel zonder abonnement ook voldoende mogelijkheden biedt.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Beste Google Home lampen

Philips Hue

philips hue smart plug

Philips Hue slimme verlichting. © Rob Tigchelaar/Smarthomeweb

Op afstand je lampen aan- en uitzetten met je smartphone: het klinkt misschien als toekomstmuziek, maar in steeds meer smart homes is dit gewoon mogelijk. Met behulp van slimme verlichting kun je een koppeling maken met je smartphone, waarna je ze – waar je ook bent – kunt bedienen: van het aanzetten tot het dimmen.

Veel slimme lampen kun je ook met spraak bedienen middels een spraakassistent. Zo heb je lampen die werken met Google Assistant: koppel je ze in de Google Home app, dan kun je bijvoorbeeld zeggen: “He Google, zet alle lampen aan”. De lampen zijn vaak verkrijgbaar in verschillende soorten met diverse fittingen.

De lampen van Philips Hue kun je in onze ogen het beste beste gebruiken in een smart home wat gebouwd is het op het Google Home smart home platform. Deze lampen werken simpelweg het beste met Google Nest producten en zijn zeer eenvoudig op te nemen in smart home scenario’s. We raden je aan om op zoek te gaan naar een startpakket: deze worden namelijk geleverd met de benodigde Hue bridge. Sowieso is een bridge aan te raden; hiermee maak je een brug naar je persoonlijke WiFi netwerk wat een voordeel is op het gebied van privacy en veiligheid.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Beste Google Home deurslot

Nuki Smart Lock 2.0

nuki smart lock aanbieding

Slimme deurslot van Nuki. © Smarthomeweb.nl

Op het gebied van beveiliging kun je ook in een smart home wat gebaseerd is op Google Home flink uitpakken. Steeds meer slimme deursloten ondersteunen namelijk Google Assistant, waardoor je ze met spraak kunt aansturen. Nu is het met spraak aansturen wat minder aantrekkelijk; maar het opnemen in routines van Google Home kan wel reuze interessant zijn.

Een slim deurslot kan vaak online bediend worden. Eigenaren kunnen eenvoudig digitaal toegang geven tot ruimtes en precies bijhouden wie er op welk moment toegang heeft gehad. Hiermee is er sprake van een flink voordeel op het gebied van veiligheid én kostenbesparing (denk aan het bijmaken van sleutels, waarna er een verloren is).

Nuki heeft in onze ogen het beste Google Home deurslot op dit moment. Deze Nuki Smart Lock 2.0 dien je wel aan te schaffen met een bridge: zonder deze gateway is het niet mogelijk om het smart home deurslot te bedienen via de Nuki app. Overweeg je een slim deurslot voor je bedrijf? Dan is er nu een interessante Nuki cashback campagne. Benieuwd naar onze mening? Lees hier onze Nuki Smart Lock 2.0 review.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Beste Google Home stekker

Innr Smart Plug

afmetingen innr smart plug

De Innr smart plug is erg compact @ Smarthomeweb.nl

Een klassiek apparaat slim maken en opnemen in een Google Home scenario of routine? Dan heb je toch echt een slimme stekker nodig, ook wel een smart plug genaamd. Een slimme stekker wordt geplaatst tussen het stopcontact en de stekker van een apparaat. Wanneer je de slimme stekker koppelt bij de bijhorende applicatie, kun je het apparaat met je smartphone aan- en uitzetten.

Heb je echter een slimme stekker die compatibel is met Google Home in handen, dan kun je hem zelfs opnemen in gegroepeerde producten en hem aansturen met spraak. Hierbij is het belangrijk om je slimme stekker wel een naam te geven, zodat je Google weet over welk product je het hebt. Sluit je hem bijvoorbeeld aan op een ouderwets koffieapparaat, wat je vanuit je bed alvast aan wil zetten ’s ochtends, dan kun je hem ‘koffiemachine’ noemen in de Google Home app.

De beste Google Home stekker in onze ogen is de zeer compacte Innr SP 120. Deze slimme stekker overlapt geen andere stopcontacten en is makkelijk toe te voegen in de Google Home app. Leuk weetje: als je Philips Hue lampen hebt, dan kun je deze stekker ook opnemen in je slimme lampen plan.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Zelf ook ervaring met Google Home apparaten?

Heb jij zelf een interessant Google Home product opgenomen in jouw smart home die jij met onze lezers wil delen? Stuur ons dan een berichtje óf laat een reactie achter onderaan de pagina. Wij zijn benieuwd naar meer Google Home apparaten die goed gebruikt kunnen worden in smart home scenario’s.

2 comments
 1. “Deze slimme deurbel is compatibel met Google Assistant: je kunt hem dus koppelen met bijvoorbeeld de eerder genoemde Nest Hub display, om via het scherm mee te kijken wie er voor de deur staat.”
  Kunnen jullie dit eens verduidelijken? Volgens mij (ik heb beide in huis) kan dit niet. Mochten jullie hierin geslaagd zijn, dan verneem ik dat graag. Maar ik vrees er voor …

  1. Ha Stijn,

   🙈 Oeps. Scherp.
   Die alinea over de Ring Videodeurbel 3 was bedoeld voor de Amazon Alexa apparaten. Thanks voor je feedback Stijn!

   Greets,

   Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts