Beste Apple HomeKit apparaten van 2022

beste apple homekit apparaten

▲ Smart home scenario’s via Apple HomeKit © Unsplash

Wanneer je je smart home hebt gebouwd op het smart home platform van Apple – HomeKit genaamd – dan zul goed moeten letten op producten die hier compatibel mee zijn. Wij helpen je een handje en zetten de beste Apple HomeKit apparaten op een rij die wij het afgelopen jaar in handen hebben gehad.

Apple HomeKit is van de vier grotere smart home platformen. Het smart home platform wordt door steeds meer smart home merken ondersteund. Apple HomeKit apparaten kunnen opgenomen worden in scenario’s en bediend worden met spraak via voice assistant Siri. Net als Google biedt Apple zelf ook smart home producten aan, waarvan de Apple HomePod een goed voorbeeld is.

Het afgelopen jaar hebben we diverse apparaten in handen gehad die compatibel zijn met Apple HomeKit. Van een slim deurslot van Nuki tot slimme lampen van Philips Hue. We zetten in dit artikel de beste Apple HomeKit producten op een rij, op basis van reviews en kennis van onze experts.

Beste Apple HomeKit smart speaker

Apple HomePod

apple homepod voor apple homekit

Apple HomePod smart speaker © Unsplash

In een smart home kan een smart speaker eigenlijk niet ontbreken. Met een smart speaker kunnen apparaten met spraak bediend worden, mits ze compatibel zijn met de voice assistant, en kun je vragen stellen. Denk bijvoorbeeld aan de weersverwachting voor de komende dag of het laatste nieuws. Bij Apple HomeKit wordt er gebruik gemaakt van – hoe kan het ook anders – Siri, die we ook ontdekken op iPhones en tablets van Apple.

Als we kijken naar de beste Apple HomeKit smart speaker, kun je in onze ogen het beste kiezen voor de Apple HomePod. De slimme luidspreker van Apple biedt een goede geluidsbeleving en kan perfect geïntegreerd worden in HomeKit scenario’s. Onlangs was op Smarthomeweb.nl het nieuws te lezen over een nieuwe variant: de Apple HomePod Mini, vergelijkbaar met de Nest Mini van Google Nest.

Bekijk bij Bol.com

Beste Apple HomeKit thermostaat

Netatmo Slimme Thermostaat

de-netatmo-thermostaat

Netatmo thermostaat is compatibel met Apple HomeKit

Wil je het klimaat in jouw smart home slimmer gaan bedienen? Dan zul je uit moeten wijken naar een slimme thermostaat. Met een slimme thermostaat kun je de temperatuur in jouw woning op afstand bedienen én is er vaak sprake van een zelflerend vermogen: zo kan de thermostaat in enkele weken patronen herkennen en hier energiezuinige maatregelen voor nemen.

De beste keuze die wij met je willen delen is de slimme thermostaat van Netatmo. Deze thermostaat is geschikt voor aan/uit CV-ketels. Heb jij een modulderende ketel? Dan hebben we goed nieuws voor je: onlangs werd de Netatmo Slimme Modulerende Thermostaat aangekondigd.

De thermostaat is strakvormgegeven en werkt eenvoudig via de Netatmo app. Leuk om te weten: elke maand krijg je een energierapport van deze HomeKit thermostaat, zodat je kunt zien waar je eventueel actie op kunt ondernemen.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Beste Apple HomeKit deurbel

Netatmo Smart Videodeurbel

netatmo homekit deurbel

De Netatmo Smart Videodeurbel © B.Tigchelaar/Smarthomeweb

Met een slimme deurbel maak je je smart home niet alleen veiliger: je hoeft ook nooit meer de postbezorger te missen. Ben je even niet thuis, dan kun je op je iPhone communiceren met de postbode en hem of haar een alternatief afleveradres voorstellen (of natuurlijk achter de bloempot). Als je op zoek bent naar een Apple HomeKit deurbel, heb je op dit moment nog weinig keuze.

Vorig jaar kondigde Netatmo een slimme deurbel aan: een Netatmo slimme deurbel met HomeKit. Goed nieuws voor degenen die dus staan te springen om een videodeurbel te integreren in HomeKit smart home scenario’s. Wij zijn op het moment van schrijven beizg met een uitgebreide review, maar kunnen je alvast verklappen dat hij voor HomeKit fans zeker van toegevoegde waarde is.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Beste Apple HomeKit lampen

Philips Hue

philips hue smart plug

Philips Hue slimme verlichting naast een iPad © Smarthomeweb

Het is niet alleen leuk, maar ook handig en veilig: slimme verlichting. Het is erg leuk, omdat je via Siri de lampen met spraak allemaal in het rood kan laten schijnen (mits je gekleurde slimme lampen hebt), het is handig omdat je vanaf de bank met je iPhone of iPad de lampen aan- en uit kunt zetten. Waarom het veilig is? Vanwege meerdere aspecten: zo kun je ze koppelen met een slimme rookmelder en de lampen op de juiste sterkte aan laten springen als er rook gedetecteerd wordt.

Een van de bekendste smart home merken op het gebied van slimme lampen is Philips Hue (Signify). Goed nieuws: de lampen werken ook heel goed met Apple HomeKit, waardoor je ze via Siri met spraak kunt bedienen of via een afstandje met je iPhone of iPad aan- of uit kunt zetten. Let er wel op dat er een bridge benodigd is om de lampen aan te kunnen sturen. Ga dus voor een starterpack.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Beste Apple HomeKit deurslot

Nuki 2.0 Smart Lock

Nuki Smart Door slimme deur

Nuki slimme deurslot bedienen met een Apple iPhone. © Smarthomeweb

Wil jij je deur kunnen openen vanaf de bank door te roepen: “He Siri, open de voordeur?”. Of wil jij tijdelijk iemand toegang geven tot je woning en deze persoon een digitale sleutel verschaffen via je iPhone of iPad? Dan zul je toch echt je huidige slot moeten voorzien van een slim deurslot. Wees niet bang dat je hele slotcilinder gedemonteerd hoeft te worden: vaak wordt een smart doorlock over het huidige slot heen geplaatst.

Zo ook bij de Nuki 2.0 Smart Doorlock, die wij bestempelen als het beste Apple HomeKit deurslot op dit moment. Het slimme deurslot biedt veel mogelijkheden en het allerbelangrijkste: een goede integratie met Apple HomeKit. Niet voor niets kwam deze ook als beste uit de bus in onze lijst met beste slimme deursloten. Heb jij een witte deur? Dan hebben we goed nieuws voor je: onlangs kondigde Nuki namelijk een speciale limited edition aan: een witte Nuki editie.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Beste Apple HomeKit stekker

Philips Hue Smart Plug

Een slimme stekker, ook wel een smart plug genaamd, is een smart home must-have in onze ogen. Zo’n smart home stekker komt tussen het stopcontact en de stekker van een apparaat en zorgt ervoor dat het aangesloten apparaten in scene’s opgenomen kan worden. Of het nu een ouderwetse koffiemachine is of een oplader van je Macbook.

Heb jij op dit moment slimme verlichting van Philips Hue (die zoals we daarnet al aangaven werken met Apple HomeKit) aan het plafond hangen? Dan is het interessant om eens te kijken naar de Philips Hue Smart Plug (de beste smart plug in onze ogen in het algmeen). Net als de lampen werkt deze slimme stekker met HomeKit, waardoor je hem kunt gebruiken om klassieke apparaten op te nemen in smart home scenario’s.

Waarom wij vragen naar het feit of jij slimme lampen van Hue hebt? Omdat er voor de stekker een bridge benodigd is. Zonder deze bridge is de slimme stekker niet te bedienen via de Hue app op je iPhone of tablet.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Beste Apple HomeKit camera

Netatmo Welcome

review van netatmo welcome

Netatmo welcome werkt met HomeKit. © Smarthomeweb

Een goed beveiligd smart home begint met een slimme beveiligingscamera. Wat een beveiligingscamera nu slim maakt? Nou, in veel gevallen herkent de camera bekende gezichten en huisdieren. Is er iemand onbekend opgemerkt in een specifiek tijdslot? Dan krijg je daarover gelijk een melding op je smartphone of tablet.

Wanneer je op zoek bent naar de beste Apple HomeKit camera, kun je naar onze mening het beste kiezen voor de Netatmo Welcome camera. Deze camera ziet er – in tegenstelling tot alternatieven – erg mooi uit en biedt veel slimme opties. Zo herkent deze camera gezichten en huisdieren, bleek in onze Netatmo Welcome review.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Meer interessante apparaten voor Apple HomeKit?

Bovenstaande lijst met Apple HomeKit apparaten is met zorg samengesteld door onze redactie. Niet alleen op basis van reviews en smart home producten die we uitgebreid getest hebben, maar ook op basis van persoonlijke ervaring.

Heb jij zelf een goede ervaring met een smart home apparaat en heb jij je smart home gebouwd op het Apple HomeKit smart home platform? Dan horen wij graag van je: stuur ons een berichtje of laat een reactie achter onderaan de pagina over welk artikel jij zo te spreken bent.

Ben jij een Google Nest fanaat (waarom lees je dit dan?!) en ben je juist op zoek naar apparaten die praten met Google Assistant? Bekijk dan onze jaar roundup van de beste Google Home apparaten van 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts