Uitgelicht: de Beoplay A9 smart speaker van Bang & Olufsen

beoplay a9 speaker

▲ De nieuwe Beoplay A9 van Bang & Olufsen © Ring

Bang & Olufsen heeft onlangs een vernieuwde smart speaker geïntroduceerd: de Beoplay A9, een design speaker met een bijzonder design. De draadloze speaker is vanaf nu verkrijgbaar bij diverse verkooppunten. In dit uitgebreide artikel bekijken we deze smart speaker in een opvallend mooi jasje.

Wauw, wauw en nog eens wauw. Dat zijn de eerste reacties bij ons op de redactie na het zien van deze Beoplay A9 smart speaker van Bang & Olufsen. De opvallende en iconische speaker staat op drie poten, is draadloos en voorzien van Google Assistant onder de motorkap.

Beoplay A9: smart speaker mét design hoog in het vaandel

Dat Bang & Olufsen design hoog in het vaandel hebben staan, blijkt wel uit hun uitgebreide portfolio van geluidsapparatuur: van hoofdtelefoons tot speakers, de producten zien er altijd strak uit. Zo ook de Beoplay A9, die niet zal misstaan in menig woonkamer. In tegenstelling tot veel andere smart speakers is er hier wél nagedacht over het feit dat de speaker een prominente plek in de kamer in zal nemen. Hoewel Google dat met het vernieuwende jasje van de Google Nest Audio steeds beter lijkt te begrijpen, kunnen veel smart home merken hier nog een puntje aan zuigen.

Bang & Olufsen Beoplay A9 ondersteunt Google Assistant

Ja, we hebben hier dus te maken met een smart speaker; een slimme luidspreker met ondersteuning van een voice assistant. De Bang & Olufsen is namelijk voorzien van Google Assistant als spraakassistent. Op deze manier kun je de Beoplay A9 dus ook gebruiken als persoonlijke assistent: vraag bijvoorbeeld hoe het gesteld is met het actuele weerbeeld óf bedien apparaten binnenshuis die je reeds gekoppeld hebt de Google Home app. Het is overigens niet een primeur voor Bang & Olufsen: eerder schreven wij over de eerste smart speaker van Bang & Olufsen.

Multiroom én ingebouwde Chromecast

Het blijft niet bij de ondersteuning van Google Assistant. Dat we hier te maken hebben met niet alleen een mooie, maar ook daadwerkelijk een slimme speaker blijkt uit de ingebouwde Chromecast én de mogelijkheid voor multiroom. Met deze laatste eigenschap kun je muziek af laten spelen in verschillende kamers of juist alle muziek in het hele huis af laten spelen.

Bekijk deze nieuwe vierde generatie van de A9 in onderstaande video, waar een medewerker van Bang & Olufsen de smart speaker laat zien.

Specificaties van de Beoplay A9 op een rij

Als we onder de motorkap kijken van de Beoplay A9 ontdekken we het volgende:

  • Een 8 inch woofer
  • Twee 3 inch midrange speakers
  • Twee 1,5 inch fullrange speakers
  • Twee 3/4 inch tweeters

Met bovenstaande gegevens kunnen we dus een flinke geluidsproductie verwachten. Zelf deelt Bang & Olufsen dat de Beoplay A9 geschikt is voor kamers van 15 tot 100 vierkante meter en daar sluiten wij ons volledig bij aan, hoewel je je wel moet afvragen of je in een kamer rond de 20 vierkante meter zo’n grote speaker wil plaatsen.

beoplay a9 voorkant

De Beoplay A9 heeft veel te bieden © Bang & Olufsen

Design: hout, stof, aluminium én plastic

We kunnen misschien beter spreken over een meubelstuk dan over een speaker. Net als andere producten van Bang & Olufsen is er een designer aan de slag gegaan met ontwerp van deze smart speaker. De designer, Olvind Alexander Slaatto, meldt dat hij met de A9 van alle kanten mooi wilde maken: “With the A9 I wanted to make a timeless classic something which is beautiful from all angles in all times”, aldus Slaatto over de Beoplay A9.

De smart speaker is gemaakt van hoogwaardig hout, goede kwaliteit plastic, hoge kwaliteit aluminium en stevig stof rondom de speaker. Deze stof is redelijk vergelijkbaar met die van Google, die onder andere toegepast is op de Google Home Max.

beoplay a9 in woonkamer

De Beoplay A9 is eerder een meubelstuk dan een speaker. © Bang & Olufsen

Beoplay A9 kopen bij steeds meer verkooppunten mogelijk

Overweeg jij om deze prachtige Beoplay A9 te kopen? Dan kun je bij steeds meer verkooppunten terecht. Bang & Olufsen lijkt haar nieuwe speaker trapsgewijs via verschillende verkooppunten aan te bieden. Bij webshops als Bol.com kun je de Beoplay A9 vanaf nu kopen. Hou wel rekening met een flink prijskaartje: voor de speaker ben je namelijk € 2750 kwijt.

beoplay a9 kopen

Bang & Olufsen Beoplay A9 MK4

De Beoplay A9 (MK4) is bij diverse verkooppunten te koop. De adviesprijs is € 2750,-. Bekijk deze design smart speaker onder andere bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts