Bellen met Google Home: wat zijn de mogelijkheden?

bellen met google home

▲ Macbook, telefoon én een Google Home Mini, ter illustratie © Pixabay

We hebben de afgelopen periode ontzettend veel vragen binnengekregen over de mogelijkheid om te bellen met Google Home. Het kan dan ook verdraaid handig zijn: hands-free iemand bellen terwijl je lekker verder gaat waar je mee bezig was.

Toch blijken de mogelijkheden voor het bellen via de smart speakers nog redelijk beperkt, hoewel dit bij het smart display, de Google Nest Hub, een ander verhaal is. In deze blog licht ik toe wat de mogelijkheden zijn voor bellen met Google Home!

Bellen met spraakopdracht via Google Home

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: helaas is het niet mogelijk om daadwerkelijk een telefoongesprek te voeren via een smart speaker van Google. Toch zijn de mogelijkheden verder niet beperkt: je kunt namelijk wel contactpersonen bellen door Google hier opdracht voor te geven middels een spraakopdracht.

Google Home zal vervolgens de persoon bellen, middels jouw smartphone. Hierbij kun je enkel gebruik maken van de microfoon op je telefoon, dus deze moet alsnog bij de hand liggen. Je kunt bijvoorbeeld de volgende spraakopdracht gebruiken: “Hé Google, bel Bram!”, waarna mijn smartphone Bram zal gaan bellen.

Inkomende oproepen opnemen is niet mogelijk

Een andere beperking is dat ik ook inkomende oproepen helaas niet kan opnemen. Als mijn smartphone afgaat krijg ik wel mijn beltoon te horen, maar er is nog geen mogelijkheid om het telefoongesprek te beantwoorden en daadwerkelijk te bellen via Google Home.

Bellen met smart display van Google wordt wel mogelijk

Tijdens mijn onderzoek voor de Google Nest Hub review werd duidelijk dat er mogelijkheden zijn om videogesprekken te voeren! Hiervoor is er een speciale applicatie, die video- en audiogesprekken mogelijk maakt, indien de beller ook deze applicatie gebruikt.

Google Duo maakt bellen via Google Home/Nest Hub mogelijk

Het gaat om de applicatie ‘Duo’. Het is hierbij wel een randvoorwaarde dat beide gebruikers beschikken over deze applicatie. Je dient ook bij de instelingen van je Google Nest Hub het een en ander in te stellen. Volg daarvoor onderstaande stappen:

  1. Open de Google Home app op je smartphone of tablet
  2. Klik op het huis-icoontje onderaan het scherm
  3. Ga naar ‘Smart Display’ en klik op ‘Instellingen’ (tandwiel)
  4. Selecteer daar Duo-videogesprekken en volg de stappen

Let er goed op dat je je persoonlijke stem gebruikt bij het gebruiken van spraakopdrachten voor bellen via Google Home. Dit is een privacy waarborging van Google, zodat niet iedereen jouw contacten zou kunnen bellen. Dit was ook een van onze belangrijkste Google Home Mini tips.

Met behulp van spraakopdrachten kun je vervolgens bellen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van:

  • Hé Google, bel Bram
  • Hé Google, start een videogesprek met Bram

Daarbij is het ook mogelijk dat je de beller van een gemist gesprek eenvoudig terug kunt bellen middels het smart display, door op de notificatie op het display te klikken. Om het bellen te beëindigen kun je zeggen “hang op” of klik je op gesprek beëindigen.

google nest hub

Bellen met Google Nest Hub

Via Duo kun je videogesprekken voeren met Google Nest Hub. Goed nieuws, wat het smart display van Google is nu te koop in Nederland! Bekijk de mogelijkheden van bellen en geniet van hands-free situaties in huis.

Bekijk Meer info

Toekomst van bellen via Google Home

Wanneer je het jaarlijkse I/O van Google op de voet hebt gevolgd, heb je hoogstwaarschijnlijk de video gezien waarin Google Assistant een afspraak kan maken bij een lokale kapper. Jep, Google maakt voor jou een daadwerkelijke afspraak. Sterker nog: de kapper die gebeld wordt heeft hoogstwaarschijnlijk niet door dat er sprake is van een spraakassistent. Het klinkt enorm realistisch: zelfs tussenwoordjes als ‘hm’ of pauzes tijdens zinnen maken het enorm ‘echt’.

Video: Google belt kapper

In onderstaande video is het specifieke fragment te zien en te beluisteren waar Google de kapper belt voor het maken van een afspraak. Sta versteld van de mate van kunstmatige intelligentie en luister goed hoe realistisch Google Assistant reageert op vraagstukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts