Beelden Nest camera worden doorgestuurd

beelden nest camera

▲ Nest Dongel © Smarthomeweb

Het kan voordelig zijn om een tweedehands smart home apparaat aan te schaffen, maar dat dit niet altijd even veilig is, blijkt bij Nest beveiligingscamera’s. Er is gebleken dat bij een tweedehands Nest Indoor camera opnames doorgestuurd worden naar de vorige eigenaar, zelfs nadat de camera compleet gerest is.

De oorzaak is een gekoppeld Wink-account, waarbij vorige gebruikers nog steeds toegang blijven houden tot stilstaande beelden van de Nest Indoor camera. Hoewel Google intussen heeft laten het probleem te hebben opgelost, duiken we alsnog in deze kwestie om te kijken hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Probleem Nest Indoor camera heeft te maken met Wink koppeling

Dit weet The Wirecutter te melden, een grote Amerikaanse website gericht op reviews van allerlei producten, en ontdekte dat het probleem te maken heeft met een eerder gemaakte koppeling tussen de Nest Indoor camera en een Wink Hub, een smart home controller. Wanneer er een koppeling gemaakt is, heeft de beveiligingscamera terugzetten naar de fabrieksinstellingen, geen impact op de koppeling. Gebruikers hebben dan nog steeds toegang tot de slimme beveiligingscamera.

Dit houdt dus in dat wanneer een eerder gebruikte Nest Indoor camera van Google Nest aangeschaft wordt, de verkoper mogelijk nog steeds toegang heeft tot beelden (snapshots) die gemaakt zijn met de camera. Hierbij moet wel de kanttekening gemaakt worden dat het in Nederland een minder groot probleem is: Wink wordt immers in veel mindere aantallen gebruikt in Nederland als smart home controller dan bijvoorbeeld een Homey of een Home Center van FIBARO.

Streamen niet mogelijk, stilstaande beelden bekijken wel

Vorige eigenaren hadden niet de mogelijkheid om live beelden te streamen, maar kregen wel toegang tot stilstaande beelden. Dit heeft The Wirecutter vervolgens nogmaals gecheckt: ze hadden niet direct toegang tot de live beelden, maar kregen wel toegang tot genomen stilstaande beelden.

Update: Google Nest heeft het probleem intussen opgelost

Direct nadat het beveiligingsprobleem met de Nest Indoor camera uitlekte, liet Google direct aan diverse media weten hier onderzoek naar te gaan doen. Inmiddels is onder andere op The Wirecutter te lezen dat het probleem intussen opgelost is. Ze hebben een aanpassing gedaan wat ervoor zorgt het een reset ook de koppeling met een eventueel Wink account verbreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts