Beelden Google Nest camera kijken op laptop binnenkort mogelijk

Rob Tigchelaar Laatste update: 01-09-2021

Goed nieuws als je graag de beelden van je nieuwe Google Nest apparaten op je computer of laptop wil bekijken. Google zou volgens de laatste geruchten werken aan een webinterface.

google nest cam batterij

De nieuwe Google Nest Cam © Tigchelaar

Het is een wens die velen hebben: de camerabeelden van je Google Nest apparatuur bekijken op de computer. Erg handig als je bijvoorbeeld op kantoor zit en je je smartphone in je zak wil laten zitten. Hoewel je via de Nest app wél al toegang had tot een webinterface, is dit bij Google Home nog niet het geval. En juist via deze applicatie werken de nieuwe Google Nest producten nu volledig.
Google Nest beelden bekijken via webinterface

Onlangs testten wij de nieuwe Google Nest producten: het ging om de Google Nest Deurbel en Google Nest Cam, beiden werkend op een accu. De geavanceerde smart home gadgets hebben gezichtsherkenning en de Google Nest Doorbell zelfs herkennen als er een pakketje afgeleverd wordt.

De verschillende apparaten worden vanaf nu volledig bediend via de Google Home app in tegenstelling tot de Nest app. En daar zit een verschil, want waar je bij de Google Nest app de beelden gewoon al op je laptop kon bekijken, ontbreekt er nog een webinterface voor de Google Home applicatie. Als we echter de laatste geruchten mogen geloven komt hier binnenkort verandering in.

Waarom Nest camera beelden kijken op laptop

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom het interessant kan zijn om de beelden van een Nest slimme beveiligingscamera of slimme deurbel. Zo kun je tijdens het werk niet gestoord willen worden op je smartphone, maar wel via je computer mee willen kijken.

Daarbij kunnen de smart home apparaten ook toegepast worden in uitgebreidere beveiligingssystemen, waarbij gewerkt wordt met verschillende schermen. Een koppeling met een computer zou dan wenselijk zijn.

Nog geen release datum

Wanneer we de camerabeelden van de Google Nest apparaten op de laptop kunnen bekijken blijft nog even in het ongewisse. Er is nog niets bekend over een release datum. We houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.
Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.