Automatische parfum verstuiver: Homey Rituals app

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-12-2020

Last van een muffe geur in huis? En ben je het zat om elke keer zelf met de parfum spray in je hand te staan? Dan is de automatische parfum verstuiver de oplossing!

automatische parfum verstuiver

Afbeelding van parfum ter illustratie © Pixabay

Om de woonkamer lekkerder te laten ruiken kun je een parfum verstuiver in huis halen. Hoewel deze verstuivers steeds slimmer worden en soms zelfs met een applicatie voor de smartphone aangeboden worden, kreeg ik afgelopen weekend hoogte van een nieuwe mogelijkheid voor een automatische parfum verstuiver. De al slimme Rituals parfum verstuiver ‘Perfume Genie’ kan namelijk gekoppeld worden met smart home hub Homey, met alle voordelen van dien.
Rituals parfum app is al relatief slim

Laat ik eerst benadrukken dat Rituals al goed bezig is met slimme mogelijkheden op het gebied van haar parfum verstuivers. Zo heb je al de mogelijkheid om een koppeling te maken met je smartphone met de Perfume Genie.

Hiermee kun je bijvoorbeeld vaste tijdstippen instellen, waarop jij wilt dat parfum verstuift wordt in huis. Echter kun je niet instellen dat wanneer je weg bent, de verstuiver stopt of uitgeschakeld wordt.

Homey Rituals app zorgt voor diverse voordelen

Met behulp van Homey kun je de pafrum verstuiver van Rituals eenvoudig integreren in je smart home. Homey biedt daarvoor de Homey Rituals app aan, waarmee je de verstuiver koppelt binnen je smart home.

Als grootste voordeel zal er minder sprake zijn van verspilling van parfum, wat ik stiekem wel interessant vindt vanwege de toch ietwat prijzige huisparfums.

Automatische parfum verstuiver werkt enkel als je thuis bent

Normaalgesproken houdt een parfum verstuiver geen rekening met het feit of je wel of niet thuis bent. Zo is de kans aanwezig dat je overdag de hele dag van huis bent, maar er alsnog parfum verstuift wordt in jouw huis. Zonde!
Homey kan met behulp van geofencing bepalen of je thuis of onderweg bent. Door gebruik te maken van de Homey Rituals app gaat de automatische parfum verstuiver pas werken als je thuis bent. Ga je ’s ochtends van huis? Dan zal de Rituals parfum verstuiver direct stoppen met zijn werkzaamheden.

Toekomstmogelijkheden kunnen interessant zijn

Hoewel er nu al sprake is van slimme mogelijkheden met behulp van Homey, kan het straks in mijn ogen nog een paar stappen verder gaan. Zo zit ik momenteel te denken aan mogelijkheden om de verstuiver te kunnen koppelen aan een slimme luchtreiniger of een smart weerstation. Beide smart home producten zijn al in staat om de luchtkwaliteit te meten, en kunnen op basis hiervan actie ondernemen op gekoppelde producten.

Denk aan het moment dat er sprake is van een slechte luchtkwaliteit en een luchtreiniger door kan geven aan een parfum verstuiver om extra parfum te gebruiken bij een verstuiving. Echter dient de luchtkwaliteit dan gekoppeld te kunnen worden aan een ‘geur’, wat zeker gaat gebeuren in de toekomst. Interessant!

 Nieuw!  

Sonos Ray – Nu te koop!

Sonos Ray

De betaalbare slimme soundbar Sonos Ray is nu te koop! Bekijk deze nieuwe soundbar!

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.