Athom introduceert Homey Energy: ‘Maximaal inzicht, minimaal verbruik’

homey energy

▲ Homey Energy is een nieuw onderdeel van Homey v3.0.0. © Athom, Press

Athom heeft vandaag een nieuw onderdeel van Homey v3.0.0. gelanceerd: Homey Energy. Met deze functionaliteit genieten gebruikers van Homey van meer inzicht in het energieverbruik. Dankzij realtime inzicht kan er precies bekeken worden hoeveel apparaten verbruiken en wat er eventueel aan energie opgewekt wordt in de woning. Hiermee is het voor inwoners makkelijk om snel in te grijpen bij grote energieverbruikers en hier besparende acties voor te ondernemen. Homey Energy is vanaf vandaag direct te gebruiken in de Homey app: er wordt een energie-overzicht getoond in de applicatie van Athom.

Homey Energy geeft inzicht in energieverbruik

Het is nog maar de vraag wat de grote energievreters zijn in een smart home. In veel gevallen zijn het de apparaten waarvan men het niet verwacht. Dankzij Homey Energy kunnen gebruikers van de smart home controller van Athom nu beter inzicht krijgen in het energieverbruik in een woning. Zo kan bijvoorbeeld ontdekt worden dat een smart TV in stand-by modus toch meer blijkt te gebruiken dan verwacht.

Realtime inzicht via Homey app

Het energieverbruik van de woning kan bekekn worden in de Homey app. Er is een live energie overzicht te ontdekken waar duidelijk wordt hoeveel energie aangesloten smart home producten daadwerkelijk gebruiken. Zelf geeft Athom het voorbeeld van Philips Hue lampen: je kunt gelijk zien wat er gebeurt met het verbruik als je bijvoorbeeld de helderheid aanpast van de slimme verlichting. “Zelfs wanneer deze apparaten zelf geen stroom kunnen meten, geeft Homey een indicatie van het verbruik. Immers, Homey weet of het apparaat aan- of uit staat. Bijvoorbeeld, als je een lamp naar 80% dimt, schat Homey het gebruik aan de hand van de bekende standby- en piekwaarden“, aldus Athom.

Dankzij de overzichtelijke toevoeging in de Homey app kunnen gebruikers direct de grote stroomverbruikers ontdekken en hier actie op ondernemen. Om te bepalen of er sprake is van een grote verbruiker, vergelijkt Homey Energy de verbruikers met het totaalverbruik van de woning.

Homey Energy helemaal interessant bij gebruik van zonnepanelen en slimme meters

De nieuwe toevoeging wordt helemaal interessant voor smart home eigenaren met zonnepanelen. Hiermee wordt het namelijk goed duidelijk wat je bespaart en hoeveel je daadwerkelijk verbruikt. Is dit in evenwicht of juist niet? Ook een slimme meter lijkt Homey Energy te ondersteunen, waardoor men ook meer inzicht krijgt in het overige verbruik van de woning. Als kers op de taart geeft Homey Energy ook precies aan welk apparaat toe is aan nieuwe batterijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts