Arlo-applicatie biedt voortaan geanimeerde videonotificaties aan

Laatste update: 20-04-2021

De Arlo-camera-applicatie krijgt een update die ervoor zorgt dat je voortaan ook video’s kunt bekijken in binnengekomen notificaties.

slimme deurbel arlo review

De Arlo Slimme deurbel geïnstalleerd © Smarthomeweb

Als gebruiker van de slimme beveiligingsproducten van Arlo, heb je wellicht weinig te klagen. Echter, op het gebied van software loopt de fabrikant nog wel eens achter op de concurrentie. En met een verse update voor de app probeert het bedrijf die achterstand nu in te lopen.

Update voor de Arlo-app

Zo biedt Nest bijvoorbeeld videopreviews aan in binnengekomen notificaties op je smartphone of tablet. En dat is precies wat de nieuwste update voor de Arlo-applicatie ook realiseert. Wanneer er iets gebeurt in of rondom het huis wat een notificatie waard is, dan krijg je in dat binnengekomen bericht meteen een preview te zien van die gebeurtenis. Dit geldt voor beveiligingscamera’s en deurbellen.

Je hebt hiervoor wel het Arlo Smart-abonnement voor nodig; gratis gebruikers krijgen de functionaliteit dus niet. Daarnaast is het zo dat de implementatie nog een beetje wankelt. Zo valt op dat de videopreview afgespeeld wordt in een relatief lage framerate (in elk geval wanneer we de functie vergelijken met die van de Nest-camera’s).

Ook is het zo dat ze niet over de volledige breedte van het scherm weergeven worden. Je zult dus een beetje moeite moeten doen om te zien wat er nou gebeurt binnen die notificatie. Desondanks is het al een vooruitgang in vergelijking met het statische beeld dat voorheen gepresenteerd werd.

Update 3.2 voor de Arlo-app brengt verder nog andere functies met zich mee. Zo kun je nu individuele apparaten uit de geofencing halen, mocht je dat willen. Tot slot zijn er nog wat bug fixes en prestatieverbeteringen, zodat de app uiteindelijk soepeler moet lopen op je smartphone.

Je kunt de Arlo-app nu downloaden, inclusief de nieuwe update, uit de Google Play Store en de App Store.

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *