Aqara presenteert nieuwe E1-lichtschakelaars voor aan de muur

▲ Aqara E1-lichtschakelaars © Aqara

De nieuwe Aqara E1-lichtschakelaars zijn reeds te koop in de online third party-winkel van Xiaomi, waar ze met en zonder bedrading te koop zijn. Je hebt de optie uit een schakelaar met één knop of met twee knoppen. De bedrade versie is te koop als neutrale en niet-neutrale optie.

Aqara E1-lichtschakelaars

Hoewel de lichtschakelaars van het Chinese merk vooralsnog alleen in China te koop zijn, is het opvallend dat de producten qua design en afmetingen voldoen aan standaarden die geleden in de Europese Unie. Zo heeft de doos achterop ronde hoeken en moet je de schroeven al draaiend vastmaken op zijn plek. De afmetingen zijn 86 bij 86 bij 30,15 mm.

Wat we achterop missen zijn de benodigde certificaten die dergelijke producten hebben. Mocht je dus deze schakelaar op het oog hebben, dan doe je er goed aan nog even te wachten totdat alles goed geregeld is. En anders kun je proberen een Aqara H1-schakelaar te scoren, maar die zijn tot op heden moeilijk verkrijgbaar.

Goed om te weten: de H1 is iets krachtiger, met 100-250VAC, 50 tot 60 Hertz en een maximum van 8A. De E1 biedt 220VAC op 50 Hertz, met een maximum van 5A.

De nieuwe E1 biedt in elk geval ondersteuning aan voor Apple HomeKit en is natuurlijk te gebruiken in combinatie met de gratis Aqara-app voor Android en iOS. Daarnaast is er support voor de Mi Home-app en is ZigBee 3.0 aanwezig. Dat betekent dat de nieuwe schakelaar niet compatible is met de originele hub van dezelfde fabrikant, aldus Homekitnews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts