Apple werkt naar verluidt aan twee smarthomeproducten

Laatste update: 13-04-2021

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Apple momenteel achter de schermen aan maar liefst twee smarthomeproducten.

homepod voor meerdere gebruikers

Apple HomePod © UNSPLASH

Het is geen geheim dat Apple nog geen groot aandeel heeft op de smarthomemarkt, aangezien het bedrijf tot dusver zelf weinig fysieke producten uitgebracht heeft. Maar daar kan snel verandering in komen, als we de nieuwste geruchten mogen geloven. Het bedrijf uit Cupertino werkt namelijk naar verluidt aan twee nieuwe smarthomeproducten.

Smarthomeproducten van Apple

Het eerste product moet een mediaspeler met een ingebouwde microfoon en camera worden, terwijl het tweede product mogelijk een smart display is.

Het eerste product moet gaan lijken op wat Facebook aanbiedt met zijn Portaldisplays. Dat product heeft een scherm, een microfoon en een camera, bedoeld voor videochat. Omdat het in dit geval een Appleproduct is, zou het niet vreemd zijn als je ook toegang krijgt tot Applediensten als Apple Music en TV+. Daarnaast zou de mic toegang kunnen bieden tot Siri, waardoor je andere smarthomeproducten in huis kunt bedienen, die werken met HomeKit.

Het smart display van Apple zou een combinatie moeten zijn van een iPad met een HomePodspeaker. Mogelijk leunt het scherm op een arm die op en neer kan bewegen, zodat het scherm altijd goed gepositioneerd is voor je gezicht.

Geen succes

Tot op heden heeft Apple weinig tot geen succes met zijn huidige smarthome-aanbod. De HomePod bleek geen populaire speaker en inmiddels is de stekker al uit dat project getrokken. Nu probeert het bedrijf het opnieuw met de HomePod Mini. Die speaker is ongeveer drie keer zo goedkoop, een stuk kleiner en biedt veel van dezelfde HomePodfuncties aan. Het lijkt erop dat die nu al beter presteert dan z’n grotere broer.

Mochten de geruchten kloppen, dan heeft Apple dus nog veel meer voor ons in petto de komende jaren.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *