Apple TV 4K stuurt alle tv-audio door naar gekoppelde HomePod

Laatste update: 24-05-2021

De HomePod, die inmiddels niet meer in productie is, krijgt wederom nieuwe functies. Dit keer door er een Apple TV 4K aan te koppelen.

Apple TV 4K © Apple

De tweede generatie Apple TV 4K brengt een nieuwe functie naar de Apple HomePod toe, de slimme speaker van het bedrijf die inmiddels niet meer in productie is.

Apple TV 4K breidt functies HomePod uit

Wanneer je de nieuwe Apple TV-mediaspeler hebt, en in het bezit bent van de HomePod, dan kun je slim gebruikmaken van de ingebouwde ondersteuning voor hdmi arc en e-arc. Dankzij die mediaspelerfuncties, kan de slimme speaker van de fabrikant audio ten gehore brengen van de devices die zijn gekoppeld aan de televisie.

Bijvoorbeeld: heb je een tv waar je direct een PlayStation 5 aan gekoppeld hebt? Dan kan de HomePod ook daar het geluid van overbrengen. Hetzelfde geldt voor blu-rayspeler of andere gadgets waarmee je media consumeert. De HomePod, of HomePods voor als je er twee hebt, wordt dus meer een verlenging van de audiokwaliteiten van de televisie.

Je activeert deze functionaliteit binnen de instellingen voor audio en video (via Macrumors). Daar kom je het kopje Audio Return Channel (beta) tegen, waar je kunt instellen dat al het televisiegeluid doorgespeeld moet worden naar de HomePod. Het kan zijn dat er wellicht wat vertraging aanwezig is, maar we hebben dan ook nog te maken met een bèta. In de toekomst kunnen eventuele problemen verholpen worden.

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *