Apple Music koppelen aan Google Home

apple music koppelen aan google home

▲ Apple Music © Pixabay

Goed nieuws voor Apple Music gebruikers: in de instellingen van de Google Home app is nu de muziekdienst van Apple te zien. Hoewel de instellingen er niet om liegen, kun je op dit moment via deze manier nog geen optimaal gebruik maken van de koppeling. Ik verwacht dat dit wel snel zal gaan gebeuren, gezien deze aanpassing in de Google Home app.

Toch kun je op dit moment alsnog een koppeling maken op twee andere makkelijke manieren: via bluetooth of via een speciale app voor Android gebruikers. Ik licht beide manieren voor Apple Music koppelen aan Google Home toe in dit artikel.

Waarom Apple Music koppelen aan Google Home?

Laat ik eerst inzoomen op de redenen waarom deze koppeling zo interessant kan zijn. Naast de vele vragen die ik binnenkrijg via Smarthomeweb.nl, sta ik namelijk zelf ook al een tijdje te springen om deze eenvoudige koppeling met Google Home.

Zelf ben ik fanatiek gebruiker van Apple Music: het is mijn grote bron van muziek, gezien ik mijn iPhone altijd bij mij heb. Het is dan ook erg makkelijk om muziek te kunnen bedienen via mijn stem, met behulp van Google Home die ik voor allerlei zaken gebruik binnen mijn smart home.

Om te voorkomen dat ik telkens een bluetooth verbinding moet maken met de Google Home speaker om Apple Music af te kunnen spelen, en nog geen eens te bedienen, is deze koppeling zeker gewenst. Daarbij komt dat je momenteel met de bluetooth verbinding niet optimaal kunt genieten van de volledige functionaliteiten, zoals we dat gewend zijn bij bijvoorbeeld Spotify Premium. Voor nu is het echter de makkelijkste oplossing.

Stappenplan: Apple music koppelen met Google Home via Bluetooth

Om Apple Music af te kunnen spelen via je Google Home smart speaker, dien je je iPhone of iPad te koppelen. Op dit moment is dat het beste te doen via een bluetooth connectie. Volg daarvoor onderstaande stappen:

Via Google Home app

  1. Open de Google Home app
  2. Klik rechtsboven in op ‘apparaten’
  3. Selecteer het apparaat bij gevonden apparaten wat je wilt koppelen
  4. Klik nu op het tandwiel (instellingen)
  5. Ga naar Gekoppelde bluetooth apparaten
  6. Klik op Koppelingsmodus inschakelen

Via iPhone/iPad

  1. Ga naar instellingen op je iPhone of iPad
  2. Schakel vervolgens bluetooth in (met het schuifje)
  3. Wanneer je iPhone of iPad de Google Home speaker gevonden heeft, kun je deze selecteren

De koppeling is nu gemaakt! Op dit moment is dit de beste makkelijkste manier om Apple Music te koppelen met Google Home, maar gelukkig komt daar binnenkort verandering in! Ik houd je op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts