Apple HomePod Mini: dit is hem!

Redactie Laatste update: 20-10-2020

Vanavond vond weer het jaarlijkse Apple event plaats in Cupertino. Waar smartphone liefhebbers uitkeken naar de nieuwste iPhones, waren onze ogen natuurlijk gericht op nieuwe smart home producten. Naar alle verwachting konden we een Apple HomePod Mini verwachten: een kleinere variant op de huidige Apple smart speaker. Nu deze officieel gereleased is, zetten we alles wat tot nu toe weten op een rij.

apple homepod mini

Apple HomePod van bovenaf © Unsplash

Als elk ander jaar kondigt Apple in oktober weer nieuwe iPhones en andere producten aan. Onze ogen waren dit jaar met name gericht op een vernieuwde variant van de Apple HomePod, de smart speaker van Apple. De Apple HomePod Mini.
Apple HomePod specificaties: klein, maar krachtig

Laten we maar gelijk beginnen en kijken naar de specificaties van deze Apple smart speaker. Want hoewel we in een opslag kunnen zien dat het gaat om een kleine smart speaker, is het nog maar de vraag hoe ‘klein’ hij daadwerkelijk is.

Onder de motorkap:

 • Spraakassistent Siri
 • 360 graden audio
 • Gebalanceerd en geoptimaliseerd geluid dankzij Apple S5 Chip
 • Passieve subwoofer
 • Noise Cancellation
 • Vier microfoons
 • Stereo pairing en Multiroom (met Airplay2)

Design:

 • Afmeting: 84.3 mm x 97.9 mm (h x b)
 • Gewicht: 345 gram

Netwerk:

 • WiFi (802.11n)
 • Bluetooth 5.0
 • Thread

Bedien Apple HomeKit apparaten met spraak

We zouden de Apple HomePod niet op Smarthomeweb.nl uitlichten als het geen toegevoegde waarde zou zijn voor een smart home. Zoals bekend werd bij de specificaties hebben we te maken met een slimme luidspreker met voice assistant Siri. We kunnen dus communiceren met de speaker (zoals je dat wellicht ook gewend bent met je iPhone of iPad), maar kunnen hem ook gebruiken om slimme apparaten te bedienen met spraak. Hierbij gaat het wel om Apple HomeKit producten, die gekoppeld kunnen worden aan de HomePod Mini
Design: opvallend bedieningspaneel

Een klein rond bolletje. Dat was onze reactie toen we de Apple HomePod Mini voor het eerst zagen. De smart speaker is helemaal rond, behalve aan de onder- en bovenzijde. Op de bovenzijde van de speaker is een opvallend touch oppervlakte te vinden, waar je volgens Apple snel mee kunt bedienen.

Net als bij de huidige HomePod is er een grote min en grote plus te vinden op het bedieningspaneel. Je kunt hem als volgt bedienen:

 • Een keer tappen: Speel of pauzeer muziek of activeer Siri
 • Twee keer tappen: Ga naar het volgende nummer
 • Drie keer tappen: Ga terug naar het vorige nummer
 • Een keer tappen en vasthouden: Communiceer met Siri
 • Op het plusknopje klikken: volume verhogen
 • Op het minknopje klikken: volume verlagen

De HomePod Mini komt in twee kleuren: White en Space Gray.

apple homepod mini design

De HomePod Mini komt in twee kleuren © Apple

Bekijk hoe de Apple HomePod Mini er uit ziet in actie, tijdens de aankondiging onlangs.

Prijs en release Apple HomePod Mini Nederland

De nieuwe HomePod is op 13 oktober 2020 officieel aangekondigd in Cupertino tijdens het iPhone 12 Event, een jaarlijks evenemen waar Apple allerlei nieuwe producten aankondigd. Wie de nieuwe Apple HomePod zo snel mogelijk in huis wil halen, moet dat waarschijnlijk gaan doen via het buitenland: de HomePod Mini is namelijk enkel nog in Amerika aangekondigd.

Prijs: $ 99,- in Amerika

De Apple HomePod Mini wordt nu aangekondigd voor een prijs van $ 99,-. Dit is een stuk duurder dan de vergelijkbare Google Nest Mini. We hebben deze twee smart speakers trouwens naast elkaar gelegd: bekijk de verschillen (en overeenkomsten) in de uitgebreide Apple HomePod Mini vs Google Nest Mini gids.

Releasedatum: vanaf 6 november 2020 pre-orderen

Op de website van Apple zelf is te zien dat de nieuwe slimme luidspreker vanaf 6 november 2020 te bestellen zal zijn. De exacte verkoopdatum is vanaf 16 november 2020. Nogmaals: wanneer je de Apple HomePod Mini in Nederland kopen kunt, is nog niet bekend.

Eerdere geruchten over de Apple HomePod Mini

Er was – vanzelfsprekend – nog heel weinig bekend over de specificaties van de te verwachten Apple HomePod Mini. Een ding was zeker: het zou gaan om een kleinere smart speaker die net als zijn grotere broer – de reguliere Apple HomePod – voorzien zou zijn van spraakassistent Siri.

De huidige Apple HomePod lijkt in Nederland nooit echt te zijn doorgebroken: zo is hij nooit officieel aangekondigd op de Nederlandse markt. Toch zijn er zat mogelijkheden met Apple producten in een smart home. Zo schreven we eerder een uitgebreid artikel over de beste Siri vragen voor je smart home en blijken er toch heel wat apparaten compatibel te zijn met Apple HomeKit, het smart home systeem van Apple.

Waarschijnlijke aankondigingen werden gedeeld via Twitter

De mogelijke aankondigingen werden gedeeld via Twitter: Ice Universe (@universelce) had afbeeldingen gedeeld van aankondigingen. Ondanks alle Chinese tekens was aan de naam ervoor te zien wat we mogelijk koknden verwachten. Bekijk desbetreffende tweet hieronder.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.