Apple Homepod Mini vs Google Nest Mini

Laatste update: 20-10-2020, 14:13 - Door: Redactie

Vanavond is de nieuwe Apple Homepod Mini aangekondigd in Cupertino. Deze kleinere variant op de reguliere Apple HomePod is daarmee een directe concurrent van de Google Nest Mini: Google’s kleinste slimme luidspreker. Vanwege de grote vergelijkbare aspecten van deze twee kleine smart speakers hebben we besloten om ze eens naast elkaar te houden. Bekijk de grootste verschillen (en overeenkomsten) in deze Apple HomePod Mini vs Google Nest Mini vergelijking.

google nest mini lampjes

Apple HomePod smart speaker © Unsplash

Eerder deze week wisten wij al te melden dat de Apple HomePod Mini aangekondigd zou worden. Deze kleinere versie van de huidige HomePod, Apple’s smart speaker, is ontzettend vergelijkbaar met andere kleine slimme luidsprekers. Apple lijkt met deze HomePod Mini met name een antwoord te zijn op de kleine populaire smart speaker van Google: de Google Nest Mini. Laten we kijken naar de grote verschillen én overeenkomsten tussen deze twee luidsprekers.

Verschillen Apple HomePod vs Google Nest Mini

Laten we beginnen door eerst te kijken naar de grote verschillen. Want hoewel het hier beiden gaat om smart speakers, is het nog maar de vraag of ze bijvoorbeeld ook ondersteuning bieden voor multiroom.

Voice assistant: Google Assistant vs Siri

Het gaat hier om twee slimme luidsprekers. Dat er sprake is van een voice assistant – een spraakassistent in het Nederlands – is dus geen nieuwtje. Vanzelfsprekend ontdekken we bij de nieuwe HomePod Mini Siri onder de motorkap. Bij de Google Nest Mini is dit Google Assistant.

Smart home systeem: Google Home vs Apple HomeKit

Ook als we kijken naar het achterliggende smart home systeem is er een verschil. Zoals je waarschijnlijk weet is er bij Google smart home producten sprake van Google Home als overkoepelend ecosysteem. Bij Apple smart home apparatuur is dit Apple HomeKit.

Prijzen: $ 99,- (HomePod) vs € 49,- (Nest Mini)

Apple zou Apple niet zijn als de prijs een stukje hoger ligt dan concurrenten. Want ja: het is en blijft Apple :). Kijkend naar de prijzen is er dan ook een verschil merkbaar. Waar je de Google Nest Mini al voor € 49,- kunt kopen (hier zelfs tijdelijk voor nog minder), is de HomePod Mini nu beschikbaar voor $ 99,-.

 Aanbieding  
google nest audio 3pack

Nu 34% korting op een Google Nest Audio 3-pack

Hij is pas net uit, maar nu al in de aanbieding! Bij Bol.com krijg je nu 34% korting op een 3-pack met nieuwe Google Nest Audio speakers. Nu voor: 199 euro.

Overeenkomsten Apple HomePod vs Google Nest Mini

Nu we de grote verschillen hebben behandeld is het ook zinvol om eventjes in te zoomen op de overeenkomsten van beiden. Kunnen we bijvoorbeeld met beide smart speakers in het Nederlands communiceren?

Communicatietaal: Nederlands

Gelukkig kunnen we zowel met Google Assistant als Siri van Apple in het Nederlands communiceren. Hiermee zijn we dus in staat om in het Nederlands gekoppelde apparaten te bedienen én kunnen we in het Nederlands vragen stellen aan desbetreffende spraakassistent.

Multiroom ondersteuning

Wil je je smart speakers met elkaar kunnen koppelen en deze groeperen om ook bijvoorbeeld spraakopdrachten door te geven in verschillende kamers? Dan hebben we ook goed nieuws: bij zowel de Apple HomePod Mini als de Google Nest Mini is er namelijk sprake van Multiroom ondersteuning.

Conclusie: Google Nest Mini veelgemaakte keuze

Eerlijk is eerlijk: we vinden het lastig om een winnende conclusie te maken. Of er dan ook echt een winnaar is, dat is een lastige vraag. Wat we wel willen meegeven is dat Google Nest Mini in Nederland een veelgemaakte keuze is: Apple lijkt een beetje achter te lopen op het gebied van smart home ontwikkelingen in Nederland. De HomePod is ook nog nooit echt officieel gereleased in ons land. Onze voorkeur gaat dan ook naar de Google Nest Mini, ook als we simpelweg kijken naar onze ervaringen op het gebied van ondersteuning en mogelijke koppelingen.

Meer smart home artikelen

philips hue buitenlampen teruggeroepen kortsluiting
google nest hub update 2020
google nest hub slimme wekker
google nest secure
smart wifi plug action vs hema
fitbit google assistant
google nest audio resetten
smart home producten hema duurder dan bij action
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *