Intercomfunctie nu ook te gebruiken op Apple HomePod

Rob Tigchelaar Laatste update: 21-10-2020

De intercomfunctie, zoals we die gewend zijn bij Google Nest speakers, is vanaf nu ook beschikbaar op de Apple HomePod. Het is een van de nieuwe functies van iOS 14.1-update, die vanaf nu beschikbaar is. Hoewel het nu enkel mogelijk is om berichten van speaker naar speaker door te geven, kan het straks ook via je smartphone middels Siri.

apple homepod intercomfunctie

Apple HomePod smart speaker © Unsplash

Het is vanaf nu mogelijk om te genieten van een intercomfunctie op de Apple HomePod. Dit maakte Apple eerder bekend tijdens haar jaarlijkse evenement met nieuwe aankondigingen. De intercomfunctie is een van de vele nieuwe features van de nieuwe iOS 14.1-update, die vanaf nu te downloaden is.
Apple HomePod intercomfunctie

De nieuwe intercomfunctie op de Apple HomePod is vergelijkbaar met die van Google Home en Amazon Echo speakers: wanneer je meerdere smart speaker modellen in je smart home hebt staan, kun je ze berichten aan elkaar door laten geven. Op die manier kun je iedereen met één boodschap bereiken in de hele woning. Handig als je bijvoorbeeld wil dat iedereen naar beneden komt voor het avondeten. Hiermee lijkt Apple steeds meer de concurrentie aan te gaan met de smart speakers van Google. Dit bleek ook al uit onze Apple HomePod vs Google Nest Mini vergelijking.

Intercom niet helemaal hetzelfde als Google en Amazon

Hoewel we hierboven de vergelijking maken met de intercom mogelijkheden van Google Home en Amazon, is dat toch niet helemaal waar. Het is namelijk later dit jaar mogelijk om ook op andere locaties een boodschap door te kunnen sturen naar alle Apple HomePod speakers. Middels voice assistant Siri kun je dan – waar je ook bent – eenvoudig een spraakboodschap inspreken en deze vervolgesn via de intercomfunctie verspreiden binnen je woning. Denk trouwens niet dat je dit alleen via je iPhone kunt doen. Het is strakjes mogelijk via de volgende Apple apparaten:

  • iPhone
  • iPad
  • Apple Carplay
  • Airpods
  • Apple Watch

Dus ja: je kunt straks onderweg via je je Apple smartwatch zeggen dat je onderweg bent en dat het eten alvast op tafel gezet kan worden.

Nog meer nieuwe functies op de HomePod naast intercom

Het blijft overigens niet alleen bij de intercomfunctie. Met de nieuwe iOS 14.1-update kunnen we namelijk strakjes ook zoekresultaten op onze iPhone verwachten als we de smart speaker om zoekresultaten vragen. Ook is er straks de mogelijkheid om timers in specifieke kamers aan- of uit te zetten. Zet bijvoorbeeld vanaf de bank een wekker in de keuken.

Dit kunnen we nog verwachten op de Apple HomePod

The Verge meldt dat er nog meer in het verschiet zit voor de smart speaker van Apple voor het einde van 2020. Zo zou Siri nog meer dezelfde vormen aan gaan namen als Google Assistant: hierbij kunnen we denken aan het delen van het laatste nieuws op basis van persoonlijke voorkeuren, een overzicht geven van al je afspraken én kan de HomePod mogelijk gebruikt worden als output speaker voor je Apple 4K smart TV. Eerder deze maand kondigde Apple ook een kleinere variant van haar slimme luidspreker aan: de Apple HomePod Mini.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom de HomePod. Schrijf je in voor onze smart home nieuwsbrief en ontvang de 60 pagina dikke gids ‘Smart Home voor Beginners’ tijdelijk gratis.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.